گروه استانها خبرگزاری دانشجو، طی روزهای گذشته مطالبی در خصوص زیان ده شدن مجموعه ایزوایکو و عدم پرداخت حقوق پرسنل در فضای رسانهای استان هرمزگان منتشر شد که که خبرنگار ما به همراه چند تن از فعالین مطالبهگر به این شرکت رفتند تا واقعیت این مسئله را پیگیری کنند.
مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران یک منطقه ویژه اقتصادی به مساحت ۱۱۰۰ هکتار در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس ایجاد شده است، این منطقه با توجه به پتانسیلهای موجود و همانند یک گلوگاه استراتژیک در کنار دیگر صنایع و پالایشگاهها علاوه بر ساخت و تعمیر انواع شناورها، توانمندی انجام فعالیتهای خدماتی بسیار متنوع در زمینههای گوناگون را دارد.
باتوجه به تردد سالیانه هزاران شناور در خلیج فارس میتواند علاوه بر کمک به ساخت انواع شناورها، کمک قابل توجهی در جهت تعمیرات شناورهای مختلف انجام دهد.
این شرکت با ساخت و تحویل موفقیتآمیز سه کشتی اقیانوسپیما توانست توانایی خود را در زمینهی ساخت این کلاس از شناورها به اثبات برساند و از سال ۱۳۹۶ با راهاندازی حوضهای خشک (درای داک)، ایزوایکو به بالاترین ظرفیت ساخت و تعمیرات شناورها دست یافت.
این مجتمع در سال ۱۴۰۱ توانسته است نسبت به تسویه حساب مالیاتی معوق ۱۰ سال گذشته، حل و فصل بدهی سنواتی تأمین اجتماعی و پرداخت دیون بانکی ریالی و ارزی و همچنین تعیین تکلیف پروندههای معوق حقوقی اقدام کند و همچنین تولید شرکت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ با افزایش ۲۳ داشته است.
اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در راستای افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان، پرداخت بروز حقوق پرسنل و افزایش درآمد تعمیراتی ایزوایکو نسبت به سال گذشته از موفقیتهای این شرکت است.
نام ایزوایکو آنچنان در صنعت دریایی جهان پرآوازه شده که خارجیها نیز به توانمندی متخصصان ایرانی اعتماد دارند به طوری که اسفند ماه ۱۴۰۱ در جریان اجلاس بین المللی همکاریهای علمی اقتصادی ایران و کشورهای غرب آفریقا، تفاهم نامه ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری میان ایزوایکو و حوزه حمل و نقل کشور ساحل عاج امضا شد.
پرداخت و تسویه حساب بزرگترین بدهی بانکی ایزوایکو به مبلغ ۴۴/۹ میلیون دلار به بانک ملت، پرداخت و تسویه حساب بیش از ۳۰ پرونده معوق مالیاتی با اخذ بخشودگی برای سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹، تعیین تکلیف و پرداخت بیمههای معوق و همچنین حسابرسی بیمهای سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، حل و فصل دعاوی حقوقی که جمعاً منجر به حدود ۴۰۰ میلیارد ریال به نفع شرکت شده است.
اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در راستای افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان از این ماه، تشکیل تعاونی مسکن و اخذ زمین رایگان برای ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی به منظور افزایش رضایت مندی کارکنان؛ تنها بخشی از اقدامات این مجتمع در راستای بهبود وضعیت معیشتی کارکنان است.
واقعیت از زمین تا آسمان!
حال با توجه به مطالبی که در خصوص زیان ده شدن مجموعه ایزوایکو و عدم پرداخت حقوق پرسنل در برخی رسانهها، خبرنگار ما به همراه جمعی از مطالبهگران برای بررسی بیشتر و صحت سنجی این موضوع از مجموعه ایزوایکو بازدید کرد و پای صحبتهای پرسنل این مجموعه نشست.
یکی از پرسنل کشتی سازی که قریب به ۲۰ سال سابقه کار داشت در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ادوار گذشته تلاش داشتند، اما نتوانستند تغییری ایجاد کنند، اما در دوره مدیریت یک سال گذشته اقدامات خوبی در راستای ارتقای وضعیت معیشتی پرسنل انجام شده شده و همه کارکنان از این وضعیت رضایت کامل دارند.
به گزارش دانشجو، آنچه که از اخبار و رسانهها به نظر میرسد جریانی سیاسی به دنبال ایجاد نارضایتی و ناکارآمد نشان دادن این مجموعه دارد و به دنبال این است که اهداف و منافع خودشان را پیگیری کنند اما طبق مشاهدات میدانی، واقعیت ماجرا با چیزی که در فضای مجازی مطرح میشود، متفاوت است.