به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روز شنبه ۲۸ بهمنماه نشستی با عنوان «نقطه تضمین نظام» با هدف بررسی عملکرد شورای نگهبان در تایید صلاحیتهای انتخاباتهای پیشرو با حضور محمد بهادری جهرمی، حقوقدان و عضو پژوهشکده شورای نگهبان، به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
بهادری جهرمی در ابتدا با اشاره به اینکه «اعتقاد به اسلام» را مجلس مصوب کرده و شورای نگهبان طبق قانون مکلف است در بررسی صلاحیت ها آن را لحاظ کند، گفت: در بررسی صلاحیتها مکلف به اجرای شروط مصوب مجلس هستیم. سال ۹۶ مجلس در مصوبهای شرط «اعتقاد به نظام و قانون اساسی و ولایت فقیه» را حذف کرد و شورای نگهبان و تایید کرد.
وی افزود: مرحوم ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت در همه انتخابات ثبت نام می کرد و در همه آنها ردصلاحیت می شد چون در فرم ثبت نام گزینه «اعتقاد» را خط میزد و میگفت اعتقادی به این سیستم ندارد ولی التزام دارد؛ همین برای رد صلاحیت او کافی بود. اگر مرحوم ابراهیم یزدی زنده بود و پس از سال ۹۶ در انتخابات ثبت نام میکرد اگر چیزی در پرونده خود نداشت که علی الظاهر نداشت تایید میشد.
بهادری گفت: مجلس شرط اعتقاد را گذاشته و شورای نگهبان مکلف به اجرای قانون است. میتوانیم در مورد یک عضو شورای نگهبان بگوییم به خاطر بد بودن با من به بهانه اعتقاد من را زده است، ولی به لحاظ علمی نمیشود درباره ۱۲ عضو این حرف زد. عمدی نیست که درباره اعتقاد سوءاستفاده شود مساله این است وقتی شرط کلی است قضاوتها متفاوت میشود.
وی گفت: در عمده کشورها شرطهایی که برای انتخابات میگذارند عینی است برای همین دعوا نمیشود، ولی اینجا دعوا میشود، چون شرط التزام به اسلامی کلی بوده است. مجلس شرط نامزدی در انتخابات مجلس را کلی نوشته التزام به اسلام و اعتقاد به جمهوری اسلامی، از ما باشد آن را ریز و شفاف میکنیم و مثلا ۳۰ بخش میکنیم.
عضو پژوهشکده شورای نگهبان گفت: مجلس به جای آنکه شروط نامزدها را ۳۰ مورد بکند مینویسد التزام به اسلام، چون برای او حسن دارد. شرط الزام برای او راحتتر احراز میشود تا دیگران و اگر ردصلاحیت شود میگوید شورای نگهبان به خاطر نماز نخواندن من را در صلاحیت کرده کرده و مظلوم نمایی میکند.
وی افزود: نماینده شورای نگهبان گفته و رهبر انقلاب هم صریحا اعلام کردند شرایط داوطلبان را شفاف و ریز کنید. کارمند دولت میخواهیم استخدام کنیم هزار شرط داریم، ولی برای مجلس گفتیم التزام به اسلام و اعتقاد و عدم سوءشهرت. همین؟! این تعارض منافع است و به شورای نگهبان ربطی ندارد.
بهادری گفت: شورای نگهبان نمی تواند هر کاری را که درست می داند انجام بدهد باید طبق قانون عمل کند؛ قانون به صراحت گفته که شورای نگهبان نمی تواند دلایل ردصلاحیت را به کسی بگوید ولی به خود شخص می گوید. نمایندهای که مغالطه می کند و می گوید شورای نگهبان گفته تو نماز نمی خوانی دروغ می گوید، شورای نگهبان دلیل ردصلاحیت را به خود نماینده گفته است آن هم با سند و مدرک.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دلیل رد صلاحیت را به مردم نمیگوییم ولی به خود شخص می گوییم برای همین شخص می داند دقیقا به خاطر چه چیزی ردصلاحیت شده است. بیشترین اسناد برای ردصلاحیت کاندیداها به شورای نگهبان توسط رقبای آنها ارسال می شود. بیشترین اسناد برای ردصلاحیت کاندیداها به شورای نگهبان توسط رقبای آنها ارسال می شود.