به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، فاطمه شعبانی؛ با ادامه مخالفت کشورهای منطقه، بهویژه اردن و مصر، با طرح رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای کوچ اجباری فلسطینیان غزه، گمانهزنیها درباره عملیشدن این سناریو شدت گرفته است. این طرح که از سوی رژیم صهیونیستی نیز حمایت میشود، قرار است در دیدار آتی بنیامین نتانیاهو با ترامپ در واشنگتن مورد بحث و بررسی قرار گیرد. برخی منابع از احتمال سفر ترامپ به ریاض پس از این دیدار خبر دادهاند؛ سفری که به گفته تحلیلگران، در چارچوب توافقات اقتصادی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، انجام خواهد شد. ترامپ پیشتر از سرمایهگذاری یک تریلیون دلاری سعودیها در آمریکا ابراز امیدواری کرده بود.
انتشار برخی اطلاعات نشان میدهد که ترامپ در تلاش است تا سیاستهای جدیدی را در قبال فلسطین اجرا کند. او قصد دارد با فشار بر کشورهای منطقه، زمینه اسکان فلسطینیان در خارج از سرزمینهای اشغالی را فراهم کند. در این راستا، کاخ سفید اعلام کرده است که ترامپ، مخالفان این طرح را به یهودیستیزی متهم خواهد کرد و حتی تهدید به اخراج آنها از آمریکا کرده است.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی، با همراهی برخی کشورهای همپیمان، همچنان بر پروژههای خود برای تغییر ترکیب جمعیتی فلسطین اصرار دارد. تحولات اخیر در منطقه نشان داده که این طرحها بخشی از یک پروژه بلندمدت برای حذف هویت فلسطینی و تثبیت اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
ترامپ و حامیانش در حالی به دنبال کوچاندن فلسطینیان از سرزمین مادریشان هستند که تاریخ آمریکا خود سرشار از اشغالگری و استعمار بوده است. از تصرف اراضی بومیان آمریکا تا خرید آلاسکا و فیلیپین، سیاستهای توسعهطلبانه ایالات متحده شباهت آشکاری به راهبردهای رژیم صهیونیستی در اشغال فلسطین دارد.
این سیاستهای استعماری باعث شد که از زمان آغاز موج مهاجرت یهودیان به فلسطین در سال ۱۸۸۱، جمعیت یهودیان در این منطقه از ۵ هزار نفر به ۶۵۰ هزار نفر در سال ۱۹۴۸ برسد و آنها با حمایت قدرتهای غربی، بر ۵۵ درصد از خاک فلسطین مسلط شوند.
یکی از جنجالیترین جنبههای این ماجرا، ریشه غیر فلسطینی بیشتر رهبران رژیم صهیونیستی است. طبق آمار، تنها یکی از رؤسای این رژیم، متولد فلسطین است. بیشتر نخستوزیران و سیاستمداران ارشد رژیم صهیونیستی، مهاجرانی هستند که از کشورهای اروپایی و روسیه به فلسطین آمدهاند. بهعنوان مثال:
بر همین اساس، اگر ترامپ بهدنبال راهحلی برای مسئله فلسطین است، منطقیتر خواهد بود که از صهیونیستهایی که از سراسر جهان به فلسطین آورده شدهاند، بخواهد به سرزمینهای اصلی خود بازگردند.
رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ اخیر غزه، تلاش کرد با تبلیغ طرح "کوچ اجباری"، نظر ترامپ را جلب کند. اما تصاویر هزاران فلسطینی که پس از اعلام آتشبس به خانههای ویرانشده خود بازمیگردند، نشان داد که این طرح محکوم به شکست است.
پیشتر، برخی تحلیلگران این پرسش را مطرح میکردند که چرا فلسطینیان در سال ۱۹۴۸ از سرزمین خود مهاجرت کردند؟ چرا نماندند و نجنگیدند؟ اما امروز، جهان شاهد پاسخ قاطع مردم فلسطین است؛ آنها حتی در برابر بمباران وحشیانه، خانه و کاشانه خود را رها نکردهاند.
ترامپ که سیاستهای سختگیرانهای علیه مهاجران در آمریکا اتخاذ کرده، در یک تناقض آشکار، از کشورهای منطقه میخواهد که فلسطینیان را از سرزمین خود بیرون کنند و پذیرای آنها باشند! او در داخل آمریکا نیروهای امنیتی را برای بازگرداندن مهاجران به کشورهایشان مستقر کرده و مدعی است که این اقدامات برای حفظ امنیت و جلوگیری از تغییرات جمعیتی ضروری است. اما در عین حال، از اردن و مصر میخواهد که میلیونها فلسطینی را بپذیرند!
با توجه به مخالفت قاطع کشورهای منطقه و مقاومت مردم فلسطین، به نظر میرسد که طرح ترامپ و نتانیاهو برای کوچ اجباری فلسطینیان، با چالشهای جدی مواجه است. اگرچه آمریکا و رژیم صهیونیستی از تمام ابزارهای سیاسی، اقتصادی و رسانهای خود برای پیشبرد این طرح استفاده میکنند، اما واقعیتهای میدانی چیز دیگری میگوید.
تاریخ نشان داده است که سرنوشت فلسطین را نه سیاستمداران آمریکایی، نه لابیهای صهیونیستی، و نه خیانت برخی رژیمهای عربی تعیین نخواهند کرد. تصمیم نهایی، از آنِ مردم فلسطین است که بار دیگر نشان دادهاند، تسلیم نخواهند شد.
طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان از غزه، نهتنها از سوی کشورهای منطقه رد شده، بلکه با مقاومت سرسختانه فلسطینیان نیز مواجه است. هرچند آمریکا و رژیم صهیونیستی همچنان برای اجرای این سناریو تلاش میکنند، اما شواهد نشان میدهد که این پروژه، مانند دیگر طرحهای استعماری گذشته، در نهایت شکست خواهد خورد.