به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» جشن هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی عصر امروز با حضور تنی چند از هنرمندان حوزههای مختلف فرهنگ و هنر انقلاب در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد.
در یکی از قسمتهای این جشن پنل سینماگران بود که باحضور جمال شورجه، فرجالله سلحشور، جهانگیر الماسی و ضیاء الدین دری از کارگردان سینمای ایران برگزار شد.
در ابتدای این پنل سلحشور با اشاره به صحبتهای الهام چرخنده گفت: خانم چرخنده حرفهای درشت و سخت شنیدن چگونه است که الهام چرخنده در پاسخ گفت: امید من به دعای مردم است.
وی در ادامه اظهار داشت: رهبر انقلاب فرمودند هنرمندان خودی را تشویق کنید که این نشان میدهد این مسئله وجود ندارد که رهبری آن را تقاضا میکند معلوم است که سینما و تلویزیون ما در خدمت اسلام و اسلامی نیستند و به همین دلیل است که رهبری میفرمایند ما سینما و کارگردان اسلامی میخواهیم وقتی شما از ارزشهای اسلامی دفاع کنید وقتی از ارزشهای اسلامی دفاع کنید طبیعی است که مورد بغض دشمنان قرار میگیرد و ما برای بغض دشمنان خدا رو شکر میکنیم و از خدا میخواهیم بیشتر از این در خدمت اسلام، انقلاب و خون شهدا باشیم.
در ادامه جهانگیر الماسی با بیان اینکه عزت انسان به نگاه اوست گفت: ما باید ببینیم که تفاوت حسین ابن علی با بقیه چیست که او این عزت را پیدا میکند آن لحظهای که انتخاب میکنید تعیین کننده است که تو کیستی. ما انقلاب کردیم و به یک سیستمی نه گفتیم حالا باید ببینیم چه اتفاقی افتاده که اکنون نسبت به آن علتها بیگانه شدهایم. من الهام را مثل خواهرم دوست دارم او بسیار باهوش و هوشیار است و این هوشیاری را به خوبی به کار میگیرد دلاوری او مرا به یاد گردآفرید انداخت. به خاطر دارم 15 یا 16 سال پیش ما یک مجمع صنفی داشتیم که خانم چرخنده به آنجا آمد او ماهیت ما را جستوجو میکرد و میخواست ببیند که چقدر به اصولمان پایبند هستیم که من از این مسئله بسیار خوشم آمد.
وی افزود: الهام با این انتخاب راه خودش را نشان داد حالا ممکن است خیلی راهشان مانند او نباشد اما او انتخاب کرده که به وسط میدان بیاید آن هم در موقعیتی که این جنگ رودررو شده و نگاه دینی به ما می گوید که باید خط خودمان را مشخص کنیم.
این کارگردان سینما با بیان این مطلب که سینمای ما گرفتار بحران است اظهار داشت: عدهای فکر میکنند که سینما فقط سرگرمی است سیاسیها هم به وجه سیاسی آن بیشتر توجه میکنند عدهای دیگر نیز میگویند سینما هنر هم هست. مرحوم قیصر امین پور، مهدی مددپور و شهید آوینی هنرمندانی بودند که سعی کردند به هنر ما پشتوانه فکری بدهد ما اکنون گرفتار فرد هستیم نه اندیشه و به بینش فرهنگی کاری نداریم.
در ادامه سیدضیاءالدین دری گفت: جهان معاصر شرایطی پیچیدهای دارد و در آینده هم باید انتظار پیچیدگیهای خیلی بیشتری را داشته باشیم یک خانم ایرانی تقریبا اروپایی شده سه شب پیش قسمتهای از مصاحبههای آقای سلحشور را برای من فرستاد و با ایشان اختلاف نظر داشت اما باز هم میگفت آقای سلحشور درست میگوید در واقع جهان امروز رو به عریانی میرود و افکار مقابل هم صفآرایی میکند برای شما جوانان هم لازم است که به این موضوع توجه داشته باشید.
وی با اشاره به پیامهای نوروزی رهبر انقلاب اظهار داشت: سالهاست که رهبری در ایام نوروز پیام میدهند و پوسترها و بیلبوردهای پیام ایشان به سرعت تکثیر میشود اما تأثیرات نهادینه شدن این پیامها به دشواری دیده می شود.
این کارگردان سینما در ادامه گفت: پیامهای که رهبر انقلاب میدهد استراتژیک است و نباید به آسانی از کنار آنها عبور کرد بلکه باید برای آنها برنامهریزی شود.
دری بیان داشت: رهبر انقلاب در اواخر سال 92 ناراحتی خود را از عدم پیشرفت اقتصاد مقاومتی اعلام کردند اقتصاد مقاومتی سیاست استراتژی و بازدارنده است یعنی باید حداقل برای سیر کردن شکم مردم نیازمند بازارهای خارجی نباشیم اما آیا ما تلاش کردیم تا متوجه شویم که آقا چه میفرمایند.
وی با اشاره به ضرورت سینما و تلویزیون سالم، جذاب، ارزشی و سرگرم کننده گفت: متأسفانه به هنرمندانی که به ارزشها پایبند هستند و برادریشان را ثابت کرده اند پشت پا میزنند اما نباید این گونه باشد شما باید این هنرمندان را حفظ کنید چون اینها ممکن است به تدریج سرخورده شوند.
چرا بايد در ايران اسلامي اينچنين حرکات زشت و شيطاني اي ديده بشه؟ سينما مگه مال کي هاست؟
به خاطر خدا اين ماجرا رو دنبال کنيد.
متشکر از شما
يا علي.
واقعا جا خوردم از اين همه صبر و قدرت وظرفيت ايشون.
هر جا ميتونيم ايشون رو مطرح کنيم. بايد به عنوان الگوي بازيگران جا بيفته.