به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمود صلاحی صبح امروز در افتتاحیه سومین المپیاد بین المللی «مخترعان، مبتکران و نوآوران» در دانشگاه آزاد مشهد بیان کرد: زمانی که ما سه میلیون نفر جمعیت داشتیم، از این تعداد 5600 نفر دانشجو بودند، اما الان با شش میلیون نفر جمعیت، 240 هزار نفر دانشجو داریم که این برای ایران یک پیشرفت علمی است.
وی گفت: ایران به خصوص در دوره اسلامی مهد علم و تمدن بوده است، گرچه حدود دو قرن به خاطر حاکم شدن پادشاهان جاهل، مقداری از کاروان علم بشری عقب مانده ایم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه هم اکنون متوسط رشد علم ایرانی 11 برابر رشد دنیاست، ادامه داد: ما با جنبش نرم افزاری باید عقب افتادگی های خود را جبران کنیم؛و در جبران این عقب ماندگی اساتید و مردم شرکت کرده اند.
صلاحی تصریح کرد: ما در زمان جنگ نه تنها دانشگاه ها را تعطیل نکردیم بلکه افزایش هم دادیم، در حالی که کشورهای دیگر در برخورد با بحران، اول از همه بودجه علم را قطع می کنند.
وی ادامه داد: علم باید ابتدایش نوآوری باشد تا استعدادهای جوانان یک ملت شکوفا شود، اگر نوآوری نباشد، حفظ کردن علوم دیگران هیچ ارزشی ندارد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت علم در اسلام خاطرنشان کرد: آنقدر علم در دین اسلام ارزش دارد که پیامبر (ص) به اسیر جنگی با سواد گفت اگر به بقیه اسرا علم بیاموزی، آزاد می شوی، که این اهمیت علم را می رساند.
صلاحی پایان نامه دانشجویان را بهترین منابع در دکترا دانست و گفت: دانشجو زمانی که وارد دانشگاه میشود نباید صرفا به دنبال یاد گرفتن علم و پس دادن آن باشد، چراکه این برای ایران کافی نیست؛ ما با این شرایط به سمت تولید دانشمند می رویم، در حالی که ما باید به سمت افزایش نوآوران برویم.