علی فتی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، با اشاره به اهمیت شرکت های دانش بنیان و فناوری های جدید در پارک های علم و فناوری تصریح کرد: خود معاونت نظارت راهبردی و معاونت پژوهشی وزارت علوم یک ردیفی را برای پارک های تازه تاسیس تعیین تعریف کرده بود؛ اما متاسفانه برای ردیف مستقل هنوز زیربار نرفته اند.
وی افزود: در واقع تعیین یک ردیف مستقل برای پارک علم و فناوری استان هدف اصلی بود که ما دنبال آن بودیم؛ اما تمام امید ما برای ردیف مستقل در مجلس است.
سرپرست مرکز پارک های علم و فناوری هرمزگان بیان داشت: مبلغ ردیف برای استان مشخص نیست؛ اما با پیگیری های نمایندگان در مجلس و تعیین بودجه، سهم استان هم مشخص خواهد شد؛ اما پیش بینی ما از اختصاص سهم پارک های استان هرمزگان یک رقم بسیار خوبی است.
فتی ادامه داد: این ردیف بودجه را برای مراکز پارک های جدید در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، قم، خراسان شمالی و جنوبی، خوزستان، مازندران، لرستان و کهکیلویه و بویراحمد در نظر گرفته اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بحث شرکت های دانش بنیان تا کنون 15 جلسه داوری و شورای فناوری برگزار کرده ایم که تقریبا 10 شرکت در پارک پذیرفته شدند؛ اما چهار شرکت دیگر به دلیل اینکه طرح های شان در راستای اهداف پارک نبودند، درحال حاضر رد شدند.
سرپرست مرکز پارک های علم و فناوری هرمزگان تصریح کرد: طرح هایی می توانند در شرکت های دانش بنیان شرکت کنند که جنبه نوآوری علمی و اقتصادی قوی و قابلیت تبدیل شدن به محصول را داشته باشند.
تشکیل 11 شرکت دانش بنیان و مراکز فناور در هرمزگان
فتی تصریح کرد: در بررسی طرح ها ما داورهای علمی و اقتصادی داریم که طرح را از دو جنبه علمی و اقتصادی بودن آن بررسی می کنند و این قابلیت هم وجود دارد که اگر طرح هایی نیاز به اصلاح داشته باشد صاحب طرح می تواند پس از اصلاح، برای دفاع دوباره طرح خود به پارک مراجعه کند.
وی با اشاره به تشکیل 11 شرکت دانش بنیان و مراکز فناور در مرکز پارک علم و فناوری استان گفت: بحث شرکت های دانش بنیان یکی از دغدغه های روز جامعه است و بنا به سخنان مقام معظم رهبری تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 20 هزار شرکت دانش بنیان راه اندازی شود.
سرپرست مرکز پارک های علم و فناوری هرمزگان تصریح کرد: تحقق این کار مستلزم ایجاد زیرساخت ها و بسترهای لازم می باشد و لازم است که استانداری از شرکت ها و پارک های علم و فناوری حمایت کند.
«توسعه فناوری»؛ مولفه مهم در مراکز پارک علم و فناوری
فتی گفت: با توجه به قانون معافیت مالیاتی و سایر مزایایی که برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است، ما به لحاظ بهره برداری در این شرکت ها مشکلی نداریم؛ چراکه این شرکت ها از شرکت های هم ردیف خود بالاتر هستند و با ریسک کمتری در جامعه کار می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود «توسعه فناوری» را یکی از مولفه های مهم در مرکز پارک علم و فناوری هرمزگان اعلام کرد و افزود: بحث توسعه فناوری با شعار توسعه مبتنی بر عدالت شکل گرفته و برای این منظور نیز در تک تک شهرستان ها برای راه اندازی مرکز رشد برنامه داریم.
سرپرست مرکز پارک علم و فناوری هرمزگان گفت: یکی از بسترهای مهم و حمایت کنندگان ما در این راستا دانشگاه آزاد است و طی نشستی هم که تقریبا 20 روز گذشته با مسئول پارک های علم و فناوری و رئیس منطقه 15 دانشگاه آزاد داشتیم، مقرر شد که دانشگاه امکاناتی در اختیار پارک قرار دهد و از طرفی پارک نیز فازها و معافیت های دولتی را در اختیار شرکت های دانش بینان قرار دهد.
فتی افزود: پیرو همین ظرف مدت 10 روز یک مدل سیستماتیک جهت همکاری با دانشگاه آزاد طراحی و یک گردش کار و تفاهم نامه ای تعریف کردیم که هر واحد دانشگاه آزاد شهرستانی که بخواهد مرکز رشد و کار فناوری راه اندازی کند، می تواند از کانال پارک علم و فناوری کار خود را انجام دهد و این مطلب طی نامه ای به همه دانشگاه ها ابلاغ شده است.
وی ضمن تاکید بر ضرورت فعالیت های فناوری دانشجویان برای ایجاد ثروت در جامعه گفت: برای این هدف سه پرونده کاری در دانشگاه های شهرستان های میناب، قشم و بندرلنگه تعریف کرده ایم.
سرپرست مرکز پارک های علم و فناوری هرمزگان در پایان با اشاره به اینکه از نظر سازمانی پارک های علم و فناوری متولی بحث های علم و فناوری در استان به شمارمی روند خاطرنشان کرد: هدف پارک های علم و فناوری نیز با توجه به نامگذاری سال، حرکت در مسیر تولید محصولات داخلی است.