رضا عابدی گناباد در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با بیان اینکه عملکرد دکتر دانشجو را در دولت احمدینژاد مناسب ارزیابی نمیکنم، تصریح کرد: یکی از مشکلات وزارت علوم چه در دوره اصلاحات و چه در دوره احمدینژاد استفاده از افراد سیاسی در پست وزارت علوم بود.
وی با تاکید بر اینکه افراد سیاسی صلاحیت پست وزارت علوم را ندارند، بیان داشت: این افراد چه میخواهد دانشجو باشد و چه معین و یا جعفر میلی منفرد؛ به هر صورت هیچکدام مناسب پست وزارت علوم نیستند، حال میخواهد شخصی مانند دانشجو از درجه سیاسی کمتری برخوردار باشد و یا مانند معین و نیلی منفرد از درجه سیاسی یشتری برخوردار باشد.
بحث اسلامی شدن دانشگاهها در حد شعار باقی ماند
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه زمانی که میخواهیم مبحثی را مطرح کنیم باید منافع ملی را در نظر داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در دوره دانشجو اگرچه در بحث اسلامی شدن دانشگاهها شعارهایی داده و بحث اسلامی شدن دانشگاهها مطرح شد؛ اما در حد شعار باقی ماند.
عابدی ادامه داد: در خصوص اسلامی نشدن دانشگاهها و پولی کردن دانشگاهها نقدهای جدی به دانشجو وارد است؛ چرا که بحث پولی شدن دانشگاهها باعث شد بسیاری از جوانان کشور از ادامه تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی باز بمانند.
وی تاکید کرد: متاسفانه پولی شدن دانشگاهها به خصوص در مقاطع ارشد و دکترا عاملی برای منع ادامه تحصیل جوانان شد و این مسئله باعث شد یک سری از افرادی که سن و سال بالاتری دارند و به لحاظ مالی از وضعیت بهتری برخوردار هستند، ادامه تحصیل دهند.
پولی شدن دانشگاهها یکی از ضعفهای جدی وزارت علوم در دوره احمدی نژاد بود
کارشناس مسائل سیاسی این امر را یکی از ضعفهای جدی وزارت علوم در دوره احمدی نژاد دانست و یادآور شد: در مقاطع ارشد و دکترا شهریههای بسیار سنگینی در نظر گرفته و این امر باعث شد جوانان 28 و 29 سالهای که میخواهند دکترا بگیرند 45 میلیون تومان هزینه کنند که این امر امکان پذیر نیست.
عابدی افزود: با این شرایط ادامه تحصیل برای کسانی که سنی بالای 45 سال دارند و از امکانات مالی خوبی برخوردار هستند، مقدور است.
وی با تاکید بر اینکه با این هزینههای سنگین ادامه تحصیل برای جوانانی که تصمیم دارند در مقاطع ارشد و دکترا تحصیل کنند و به خصوص جزو خانوادههای متوسط به پایین هستند، بسیار سنگین است، گفت: مجموعه دکتر دانشجو باید پاسخگوی این ضربات سنگینی که به وزارت علوم وارد کردند، باشند.
کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: به نام اینکه دانشجو از کشور فرار میکند و به نام اینکه نخبه ما از کشور خارج میشود، این تصمیمات را اتخاذ کردند؛ در صورتی که اینها متاسفانه جوسازی و دورغ پراکنی بود.
وزارت علوم نباید تبدیل به پایگاه و باند شود
وی با اشاره به اینکه وزارت علوم نباید تبدیل به پایگاه و باندی شود، خاطرنشان کرد: در صورت رخ دادن این اتفاق ما شاهد وضعیتی مانند وضعیت دانشگاه آزاد در زمان جاسبی خواهیم بود.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: بنابراین هر چه وزیر علوم غیر سیاسی باشد و اولویتها را بشناسد، عملکرد بهتری را شاهد خواهیم بود.
عابدی تاکید داشت: اولویت ما اسلامی کردن دانشگاهها، ایجاد کرسی های آزاد اندیشی، تولید و توسعه علم و ارتباط صنعت و دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه شخصی مانند میلی منفرد، فردی سیاسی و نگاهش نگاه منحرف به فرهنگ و اقتصاد است، تصریح کرد: چنانچه چنین شخصی بخواهد مسئولیت وزارت علوم شود، مسلما اتفاقات دوران دانشجو و معین تکرار خواهد شد.
گزینه روحانی برای وزارت علوم مناسب نیست
کارشناس مسائل سیاسی گزینه روحانی در خصوص پست وزارت علوم را مناسب ندانست و تصریح کرد: باید فردی معتدلتر و بیحاشیهتر انتخاب شود؛ بنابراین چون میلی منفرد فردی سیاسی است، برای این پست شایسته نیست.
عابدی ادامه داد: انتخاب میلی منفرد با توجه به اینکه فردی است که در زمان فتنه مواضع روشنی اتخاذ نکرده، باعث خواهد شد دانشگاه تبدیل به مامن جریان لیبرال و جریان برانداز شود.
انتخاب میلی منفرد عاملی برای بحران سازی در کشور
وی در پایان تاکید داشت: بنابراین انتخاب این فرد عاملی برای بحران سازی در کشور خواهد شد که این بحران سازی سمی برای دولت یازدهم خواهد بود که کشنده است.