به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، کاوه رحمانی، دانشجوی سال آخر مقطع دکترای رشته شیلات در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان صبح امروز در نشست خبری از موفقیت خود در تولید سوسیس ماهی با مزیت های بالا و ویژگی های منحصر به فرد خبر داد.
وی افزود: زمانی که در مقطع ارشد تحصیل می کردم در جلسه معارفه اساتید و مدیران دانشگاه، از ما خواسته شد تا تزی ارائه دهیم که برای کشور و مردم کاربردی و مثمر واقع شود و این سخن انگیزه ای شد تا به دنبال طرحی باشم که نو و مفید باشد.
رحمانی در خصوص ویژگی های طرحش ادامه داد: با توجه به اینکه ذائقه مردم ایران بوی ماهی را نمی پسندد این سوسیس هیچ گونه بویی از ماهی به همراه ندارد، همچنین با وجود بافت ضعیف گوشت ماهی این سوسیس کاملا همگن و یکنواخت تهیه شده، علاوه بر این ها این محصول فاقد مواد نگهدارنده نیتریت و نیترات است و بر اساس مجوز استاندارد، هیچ گونه میکروبی نیز ندارد.
دانشجوی سال آخر مقطع دکترای رشته شیلات در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان ارزش افزوده این طرح را قیمت پایین و کیفیت بالای آن در مقایسه با گوشت قرمز و گوشت مرغ بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 87 کار را با تجهیزات آشپزخانه ای و آزمایشگاهی و امکانات بسیار ناچیز شروع کردم تا اینکه موفق شدم در سال 88 یک فرآورده با کیفیت خوب تولید کنم که در همان سال این محصول ثبت اختراع شد.
رحمانی افزود: به ثبت آن بسنده نکردم و در صدد تکمیل آن برآمدم؛ لذا با توجه به پژوهش های گوناگون ویژگی های جدیدی را برای این طرح تعریف کردم تا خالی از هرگونه نقص شود.
این دانشجوی سال آخر مقطع دکترای رشته شیلات در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان تصریح کرد: پس از ثبت اختراع، این محصول را در سال 91 در تعاونی دانش بنیان به ثبت رساندیم و تولید نیمه صنعتی هم داشتیم؛ اما با توجه به اینکه ادامه تولید آن، سرمایه در گردش زیادی می خواهد و متأسفانه از سمت هیچ ارگانی حمایتی نیز صورت نگرفت این کار متوقف شد.
وی در پایان از حمایت های معنوی دانشگاه، سازمان بسیج علمی پژوهشی استان و بنیاد نخبگان نیز تشکر کرد گفت: حمایت از طرح های نوین و مفید فایده، وظیفه پارک علم و فناوری است که متأسفانه هیچ اقدامی از این ارگان شاهد نبودیم.
خيلي جالب بود
فقط از چه راهي مي تونم با ايشون ارتباط مستقيم داشته باشم