جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه امضای تفاهم نامه بین دانشگاه فردوسی و مرکز ISC در خصوص متن تفاهمنامهای که بین دانشگاه فردوسی و مرکز علمی و فناوری ISC منعقد شد، گفت: تفاهم نامهای تحت عنوان تفاهم نامه علمی، تحقیقاتی و فناوری بین مرکز منطقهای علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلامISC در شیراز که هر دو از موسسات تحقیقاتی بینالمللی وزارت علوم هستند با دانشگاه فردوسی مشهد امضا شد که دارای وجوه مختلفی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این تفاهم نامه قرار بر این شده، توانمندیها و ظرفیتهای علمی دانشگاه و اساتید را مصور کند، افزود: مقرر شده دانشگاه فردوسی مشهد از مرکز ISC به عنوان درگاهی جهت ورود به کشورهای اسلامی و عقد تفاهم نامه با دانشگاههای این کشورها خصوصا کشورهای جنوب شرق آسیا استفاده کند.
رئیس مرکز منطقهای علوم و فناوری جهان اسلام با بیان اینکه بر اساس تفاهماتی که بین دانشگاه فردوسی و دیگر دانشگاههای کشورهای اسلامی منعقد میشود، آنها خواهند توانست به تبادل دانشجو و استاد بپردازند خاطرنشان کرد: بر اساس این قرار داد مرکز داده ISI در دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس خواهد شد تا تحلیل استنادی و سنجش عملکرد پژوهشی کشورهای جنوب شرق آسیا در دانشگاه فردوسی انجام شود.
مهراد ادامه داد: همچنین در یکی از بندهای تفاهم نامه قید شده است که تفاهم نامه ناظر بر تخصیص شاخه مرکز منطقهای علم و فناوری در دانشگاه فردوسی به منظور تامین اطلاعات علمی اساتید و دانشجویان به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواهد بود زیرا سابق بر این دانشگاه فردوسی جهت تامین پایگاه اطلاعاتی خود صدها میلیون تومان هزینه میکرد که بر اساس این قرار داد خواهد توانست در هزینههای خود صرفه جویی کند؛ زیرا از این پس اطلاعات علمی را مرکز علمی و فناوری به دانشگاه میدهد.
وی با اشاره به اینکه در این مرکز از پروژهها و تحقیقات اساتید حمایت به عمل میآید، بیان داشت: حمایت از چاپ و انشار نشریات دانشگاه فردوسی به تعداد 35 عنوان، حمایت از پایان نامههای دوره دکترا به مبلغ پنج میلیون تومان، حمایت از سمینارهای علمی تا سقف 15 میلیون تومان و حمایت از طرحهای تحقیقاتی به مبلغ 20 میلیون تومان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس مرکز منطقهای علوم و فناوری جهان اسلام ضمن بیان اینکه مرکز ISC توسط 57 کشور اسلامی تاسیس شده است، گفت: ایران، مالزی، ترکیه، عربستان، اردن و مصر از جمله بزرگترین کشورهای علمی و تخقیقاتی اسلامی هستند که نقش موثری را در برنامههای این مرکز ایفا میکنند.
مهراد با بیان اینکه با توجه به توانمندیهای علمی کشورها، دانشگاهها در این مرکز حضور خواهند داشت، تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد یکی از دانشگاههای تاثیر گذار در این مسئله است؛ زیرا بیش از 5800 مقاله از این دانشگاه در ISI به ثبت رسیده است، همچنین دانشگاه فردوسی رتبه 10 در بین دانشگاههای کشور و بعد از دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت مدرس رتبه سوم را در بین دانشگاههای ISI در داخل کشور دارد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه فردوسی دارای پتانسیل خوبی جهت افزایش رتبه علمی خود در بیین دانشگاههای جهان اسلام را دارا است، خاطرنشان کرد: با برگزاری کارگاههایی که توسط این مرکز در دانشگاه فردوسی برگزار میشود آیندهای روشن و شفاف را برای این دانشگاه میتوان پیشبینی کرد.
رئیس مرکز منطقهای علوم و فناوری جهان اسلام در پایان با اشاره به اینکه ایران با تولید 40 هزار مقاله، در سال 2013 رتبه 17 جهان در تولید علم را از آن خود کرد، گفت: آمریکا و چین به ترتیب در رتبه اول و دوم هستند و ترکیه در رتبه 19 قرار دارد و مشاهده میشود علارغم اینکه 10 سال تا سال 1404 فاصله وجود دارد؛ اما ایران از نظر علمی رتبه اول منطقه و رتبه 17 را در دنیا از آن خود کرده است.