به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، میزگرد "نسبت جنبش دانشجویی و نیازهای اساسی کشور، بررسی عملکرد و نگاه به آینده" روز دانشجو با حضور تشکلها و اتحادیههای بزرگ دانشجویی برگزار شد.
پهلوان: سطح مطالبات جنبش دانشجویی کم و طمع به آن بیشتر شده است
علی پهلوان در این میزگرد اظهار داشت: مطالبات دانشجویان براساس ویژگیهای جنبش دانشجویی از جمله آرمان خواهی، استقلال طلبی و استکبارستیزی است.
وی افزود: جنبش دانشجویی پیشرو و پیشگام است و زودتر از همه درباره مسائل موضع گیری و اقدام میکند و محدودیتها را در مطالبات خود در نظر نمیگیرد.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه جنبش دانشجویی در همه حوزهها با توجه و تاکید بر آرمانهای انقلاب ورود میکند، تصریح کرد: جنبش دانشجویی برای کمک به مسئولان و پیشرفت نقد و انتقاد میکند و تا جایی که بتواند سعی دارد تا در برابر انتقادات و مطالباتش راهکار ارائه دهد.
پهلوان گفت: اینکه چرا جنبش دانشجویی افت کرده است، به دلیل این بوده که دانشجویان هویت خود یعنی استکبارستیزی و استقلال طلبی را فراموش کردهاند و در مطالباتشان فقط به مسائل روزه مره کفایت کردهاند.
وی ادامه داد: دانشجویان فراموش کردهاند که این انقلاب برای تشکیل حکومت جهانی شکل گرفته است و دانشجویان باید مقدمه ساز آن باشند.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان افزود: جنبش دانشجویی فراموش کرده است که نسبت به جهان اسلام و مستضعفین جهان وظیفه دارد و برهمین مبنا جنبش دانشجویی افت کرده است.
پهلوان ابراز داشت: هر چه سطح فکری دانشجویان و جنبش دانشجویی پایین بیاید به جای جریان سازی و مطالبهگری و طرح آرمانها ملعبه جریانهای سیاسی و حزبی میشوند و امروز سطح مطالبات دانشجویی کمتر و طمع به جنبش دانشجویی بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: هرگاه بدنه سیاسی کشور خواست از بدنه دانشجویی استفاده کند به آنها ضربه زد که در سال ۷۸ و ۸۸ شاهد آن بودیم.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: احزاب و جریان سیاسی میخواهند باشگاهی داشته باشند تا اهداف سیاسیشان را پیش ببرند.
پهلوان خاطرنشان کرد: اخیراً در مجموعه وزارت علوم شرایطی بود که فضای برای فعالیت جریانهای سیاسی در دانشگاهها باز شود و اعلام میشد که تشکلهایی که اکنون وجود دارند نماینده همه دانشجویان نیستند و تشکلهای جدید حامی دولت شکل خواهند گرفت و همانطور که میبینیم حزب کار رسماً تشکلی را تشکیل داد.
رمضانزاده: عَلَم جنبش دانشجویی به زمین نیفتاده است/ جنبش دانشجویی در پارادیم خاصی نمیگنجد
محمدمهدی رمضانزاده نیز اظهار داشت: جنبش دانشجویی حلقه واصل بدنه جامعه با بدنه تصمیم ساز کشور است بنابراین هر کجا خللی در روند فعالیتهای مسئولان کشور مشاهده شود، جنبش دانشجویی در حمایت از مسئولان و یا تذکر به آنها ورود میکند تا به ارتقای کشور کمک کرده و عامل تاثیرگذاری در تصمیم گیریهای کلان در سطح کشور باشد.
وی افزود: مطالبه گریهای جنبش دانشجویی نسبت به سالهای گذشته تخصصیتر شده و به پختگی بهتری رسیده است و صرفاً به بیانیه و نامه ختم نمیشود بلکه مطالبات به صورت جریانی پیش گرفته شده تا به نتیجه مطلوبی برسد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: کم شدن تاثیرگذاری جنبش دانشجویی ناشی از پایین آمدن سطح بصیرت، تفکر و عقاید دانشجویان در زمینههای مختلف است چرا که آرمانها لقلقه زبان شده و موجب شده است تا دانشجویان نسبت به اصولی که پایبند بودند سست شوند.
رمضانزاده ابراز داشت: دانشجویانی که در حال حاضر فعالیت میکنند کسانی هستند که گفتمان خاصی در مطالبات دارند و عَلَم جنبش دانشجویی به زمین نیافتاده است اما باید مراقب بود و تلاش کرد تا مسائل به صورت ریشهای حل شود.
وی ادامه داد: تذکردادن در صورت مشاهده فساد خوب است اما ارزشمند نیست چرا که باید تلاش شود تا ریشههای فساد برچیده شود و مطالبات جنبش دانشجویی باید در این راستا باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: جنبش دانشجویی در پارادیم خاصی نمیگنجد و برهمین اساس محدودیتی در خواستههایش نداشته و هیچ تعارفی با جناح و گروهی ندارد.
رمضانزاده با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی اصول خود را خوب میشناسد و بر مبنای آن حرکت میکند، گفت: اگر جنبش دانشجویی در باتلاق سیاست زدگی و حرکات پایین دستی قرار بگیرد روحیه جنبش و مستقلی که باید داشته باشد خشکیده میشود و بخش اعظمی از بدنه اجتماعی خودش را از دست میدهد و به تأثیرگذاری مطلوب نمیرسد.
وی خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی باید بدون سیاست زدگی و منصفانه موضع بگیرد نه اینکه جناحی رفتار کند چرا که سیاست زدگی در ماهیت جنبش دانشجویی نمیگنجد.
احمدی: جنبش دانشجویی هیچ حد و مرزی برای مطالبات خود ندارد/ مطالبات با توجه به نیازهای جامعه تغییر میکند
علیرضا احمدی نیز اظهار داشت: در تحلیل معنای جنبش دانشجویی به این نتیجه می رسیم که دانشجو عنصری است که به حرکت درآمده و سرزندگی در آن وجود دارد.
وی افزود: دانشجویانی که جنبش دانشجویی را شکل میدهند نسبت به مسائلی که نیازمند اعتلای حکومت، جامعه و دانشگاه است، حساس هستند و ورود میکنند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: جنبش دانشجویی فاصله و شناخت مسائل را نسبت به آرمانها درک میکند و تمام توان خود را برای پیگیری روند صحیح آنها به کار میگیرد.
احمدی افزود: جنبش دانشجویی متناسب با شرایط و اقتضائات در حل مسائل میکوشد و هیچ حد و مرزی برای مطالبات خود ندارد.
وی با بیان اینکه اصول مطالبات با تغییر شرایط و زمان تغییر نمیکند و برپایه اصول ثابتی باقی میمانند، ابراز داشت: برخی مطالبات با توجه به نیازهای جامعه تغییر کرده و در اینجا آگاهی و فهم جنبش دانشجویی نمود پیدا میکند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه تشکلهای خوب و بد داریم، گفت: تشکل بد میخواهد با اهداف سیاسی و حزبی فعالیت کند که به هیچ وجه مورد قبول نیست و تشکل خوب تشکلی است که به دنبال آرمانهای انقلاب و دغدغههای مردم است.
احمدی تصریح کرد: اینکه چرا برخی تشکلها صرفاً به فعالیتهای سیاسی میپردازند و تنها در ایام خاصی فعالیت میکنند، به دلیل ساده انگاری و نگاه سطحی آنها نسبت به مسائل بوده و بسیاری از دغدغههایشان فردی و شخصی شده است.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی بخشی از دانشجو بوده و دانشجو از قشر جوان است، اظهار داشت: جنبش دانشجویی اغلب از افرادی تشکیل شده که دلهای پاکی دارند و از روی خلوص کار میکنند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: اینکه دانشجویان و جنبش دانشجویی سطحی نگر نشوند راهکارهایی دارد و آن این است که مباحث مطالعاتی و تئوریک خود را تقویت کرده و در کنار فعالیتهای سطح علمی خود را ارتقاء دهند تا دچار اشتباه و سیاست زدگی نشوند.
باغستانی: جنبش دانشجویی دچار خفقان و عدم آزادی شده است/ مسئولان نسبت به جنبش دانشجویی نگاه تزئینی پیدا کردهاند
ناصر باغستانی اظهار داشت: جنبش دانشجویی نباید سیاسی، حزبی و به دور از دغدغههای مردم، مصلحت اندیش و وابسته باشند.
وی افزود: دانشجو حافظ انقلاب است چرا که نمیتواند هیچ گونه نفع مادی و حکومتی و سیاسی داشته باشد.
سخنگوی جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: امروز تاحدی از تاثیرگذاری مطالبات دانشجویی پایین آمده است چرا که مسئولان نسبت به جنبش دانشجویی نگاه تزئینی پیدا کردهاند.
باغستانی ابراز داشت: مردم باید همچون انقلاب به جمهوری اسلامی اطمینان داشته باشند و اجازه دهند که جنبش دانشجویی بسیار آزادانه و بر پایه فهم عمیق از انقلاب اسلامی کار کنند.
وی ادامه داد: مسائل نسبت به گذشته پیچیدهتر شده و فاسدان جامعه موجهتر شده اند تا جلوی برخی مطالبات دانشجویی را بگیرند اما هیچ وجه ظاهری مانع مطالبات ما نمی شود و از هیچ گونه تخلفی کوتاه نمیآییم.
سخنگوی جنبش عدالتخواه دانشجویی اظهار داشت: هزینه عدالتخواهی سنگین تر شده است و بخش مهم آن به دلیل عدم فضا دادن دولت به جنبش دانشجویی در دانشگاهها میباشد.
باغستانی با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی دچار خفقان و عدم آزادی شده است، گفت: جنبش دانشجویی نمرده و قلههای خوبی را فتح کرده است که باید به دلایل افول جنبش دانشجویی بپردازیم.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل افول جنبش دانشجویی این است که حاکمیت از برخی آرمان ها کوتاه آمده و دیگر دانشجو میلی برای مطالبات از حاکمیت ندارد.
سخنگوی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید در برابر منکرهای حاکمیتی رگ غیرتش بیرون بزند، اظهار داشت: جنبش دانشجویی نباید مصلحت اندیشی کند چرا که مصلحت اندیشی برای آنها سم است.
باغستانی خاطرنشان کرد: هر تشکلی با هر دیدگاه سیاسی که بخواهد فعالیت کند استقبال میکنیم اما اگر مشخص شود که نگاه سیاسیاش به خاطر دلبستگیهای شخصی، حب و بغض و منفعتی است مشکل داریم و نقد میکنیم.
همتی: بزرگترین آفت این است که دانشجو خود را خرج یک حزب کند
مریم همتی در میزگرد تشکلهای دانشجویی اظهار داشت: جنبش دانشجویی در همه زمینه ها ورود کرده و مطالبه می کند که باید با توجه به تخصص و پتانسیل هر تشکل مطالبات مطرح شود.
وی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر مطالبات تک بعدی شده و مطالبات مردم کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت دانشجویان تصریح کرد: تاثیرگذاری مطالبات دانشجویی پایین نیامده است و هنوز مسئولان کشور به قشر نخبگانی جامعه یعنی دانشجویان حساس هستند و عملکرد آنان را رصد میکنند.
همتی ابراز داشت: دلیل اینکه چرا تاثیرگذاری مطالبات دانشجویی پایین آمده است این است که مطالبات ما کلیشهای و تکراری شده است و امروزه دانشجویان دچار مسئله رصد سایتی شدهاند و به دنبال مسائلی که در سایتها مطرح میشود مطالبات خود را مطرح میکنند.
وی ادامه داد: اگر به بدنه دانشگاه نگاه کنیم بسیاری از مشکلات را میبینیم که نیازمند کارهای فرهنگی بلندمدت است.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت دانشجویان گفت: وابستگی حزبی برخی تشکلها در دهه 60 و 70 و دخالت در روی کارآمدن افراد سیاسی کاملاً مشهود است و چون این اتفاق افتاده برای برخی رجال سیاسی طمع به وجود آمده که میتوانند برای رسیدن به مقاصدشان به سوی تشکلهای دانشجویی دست دراز کنند.
همتی گفت: دلیل اینکه چرا برخی تشکلها میپذیرند که وابسته به حزبی باشند این است که برخی مواقع آنها به واقع قصد مطالبهگری دارند اما به خاطر وجود موانع به جریانات سیاسی روی میآورند و آزادانه عمل نکردن دانشگاهها و تاثیرپذیری از جریانات بیرونی بر آنها تاثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات نقدهای غیرمنصفانه و تند میکنیم و ممکن است دانسته یا نادانسته همه عملکرد دولت را نقد کنیم و هیچ روزنهای امیدی نسبت به آن نگه نداریم که در این صورت دولت فکر میکند که بدنه دانشگاه به یک اپوزیسیون مخالف جریانهای سیاسی تبدیل شده است بنابراین تصمیم به تشکیل تشکلی در راستای حمایت از خودش می گیرد تا با جریانی که مقابل آنهاست مقابله کند.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت دانشجویان افزود: افکار متفاوت در دانشگاهها موجب پویایی میشود اما به دلیل خلاءهایی که در دانشگاهها وجود دارد دانشجویان به سختی میتوانند به طور مستقل عمل کنند.
همتی خاطرنشان کرد: این بزرگترین آفت است که دانشجو خود را خرج یک حزب کند که در این صورت مسئولیت آن برعهده مسئولان و دانشگاهیان است.