به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" از ایلام، میلاد عزیزان، مسئول دبیرخانه کنگره ملی شهدای دانشجو در نخستین کنگره شهدای دانشجو این استان که شب گذشته با حضور حجت الاسلام ابوترابی فرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی؛ سردار حسینی، فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع)؛ مروارید، استاندار ایلام؛ احمدی، نائب رئیس کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی؛ روئسای دانشگاهها، مسئولان استانی، خانوادههای شهدا و دانشجویان در سالن آیت الله حیدری دانشگاه ایلام برگزار شد با خطاب قرار دادن دانشجویان، گفت: من نیز مانند شما متولد دهه 60 هستم، در بیمارستان صحرایی شیشدار و پس از انعقاد قطعنامه به دنیا آمدهام.
وی با بیان این که کنگره ملی شهدای دانشجو از یک سال و نیم گذشته فعالیت خود را در تهران آغاز کرده است، افزود: این کنگره در سه سطح دانشگاهی، استانی و کشوری در حال برگزاری میباشد، تا این ساعت بیش از پانصد یادواره دانشگاهی در سراسر کشور برگزار شده است، یادوارههای استانی از آذرماه فعالیت خود را آغاز کردهاند و کنگره شهدای دانشجو ایلام نهمین کنگره در ماه جاری است که برپا شد.
دبیر اجرایی کنگره ملی شهدای دانشجو هدف از برگزاری این طیف برنامهها را معرفی الگوهای عملی و رفتاری شهدای دانشجو برای قشر دانشجو عنوان کرد و بیان داشت: ستادهای کنگره شهدای استانی نیز به نحو احسنت وظایف خویش را انجام دادهاند، هدف این کنگره ارتباط دادن دانشجویان زمان گذشته با دانشجویان حال حاضر است.
عزیزان به تحریر 34 عنوان کتاب برای شهدای شاخص استانها اشاره کرد و بیان داشت: در کنگرهای که سوم اسفندماه با حضور سران قوا در دانشگاه تهران برگزار میکنیم از این آثار فاخر رونمایی خواهیم کرد، سند ماندگار کنگره شهدای دانشجو کشور در غالب 32 جلد کتاب اعلام شهدای دانشجو به ثبت خواهد رسید.
وی به نمایندگی از سید ضیاء هاشمی، رئیس و محمد ودود حیدری، دبیر کنگره شهدای دانشجو مراتب قدردانی خود را به دبیرخانه و اعضای شورای استانی در ایلام ابراز کرد و گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند: در مقابل طوفان و هجمه تبلیغات دشمن نباید یاد و خاطره شهدا فراموش شود.
مسئول دبیرخانه ملی شهدای دانشجو افزود: عباس علی براتی به سه زبان زنده دنیا مسلط بود، آن هنگام که کوله بارش را برای نبرد در میدان مبارزه با باطل بست به او گفتند: تو آدم حسابی هستی و به درد مملکت میخوری، بعد از آنکه در خط مستقر شد گفت: که من تخریبچی میشوم، در یکی از عملیاتها که برای انفجار پل چهاردهنه اعزام شده بودند از تیم پنج نفره شهید براتی چهار نفرشان به عقب برگشتند و ایشان در نزدیکی پل زخمی و اسیر شدند، پسرعمو این دلیرمرد نزد حاج حسین خرازی آمد و گفت: هیچ نگران نباشید، بروید عملیات کنید که عباس علی اگر سرش را از دست بدهد حرف نمیزند، با ترس و لرز عملیات کردند و به پیروزیهای بزرگی نائل آمدند؛ اما یک حرف عجیبی در خط پیچید که جنازهای پیدا شده که سر نداشت، پسرعمو عباس علی او را شناسایی کرد و گفت: نگفتم! عباس علی سرش رفت اما حرفش نرفت.
عزیزان تصریح کرد: نگویید که شهدا از سر بیکاری به سوی جبهه روانه شدند، شهید زین الدین، بورسیه دانشگاه پاریس را داشتند، شهید هدایت الله طیب عضو انجمن اسلامی دانشگاه کالیفرنیای آمریکا بودند ولی همه زندگیش در آمریکا را برای صیانت از کشورش رها کرد، به برکت همین کنگرههایی که در سراسر کشور برگزار میشوند بیش از 4500 شهید دانشجو تا الان شناسایی شدهاند که سهم استان ایلام 22 شهید است.
وی خطاب به دانشجویان گفت: امروز مملکت به حضور شما و فکر شما احتیاج دارد، علی اکبرهای سید علی شما هستید، حضرت آقا میفرمایند: پایداری، مقاومت و ما میتوانیمها به پشتوانه حضور شما جوانها رقم میخورد؛ تواناییهایتان را به مسئولین استان و کشورتان اثبات کنید، طیف سنی ستاد مرکزی کنگره بین 25 تا 24 سال است، اینها برگرفته از مطالبات و بیانات شهدا میباشد، شک نکنید که هر کدام از شما دانشجویان میتوانید حسن باقری باشید.
دبیر اجرایی کنگره ملی شهدای دانشجو با قرائت فرازی از وصیتنامه شهید شیرمراد شمسی، شهید شاخص کنگره شهدای دانشجو ایلام در سال 1393 بیان کرد: پروردگارا، مرگ مرا در بستر و بیماری قرار نده، زیرا مرگ مردار است؛ بلکه مرگ مرا شهادت در راه خود قرار بده که مرگ سرخ بهترین مرگ هاست.