به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، لوکزاده، فوق تخصص اطفال در کارگاه تخصصی اطفال که روز گذشته به همت دانشگاه علوم پزشکی یزد در بیمارستان شهید صدوقی یزد برگزار شد، با اشاره به راههای ارتباط عاطفی مادران با فرزندان شیرخوار خود گفت: بررسیها نشان داده است وقتی مادر شیرده هنگام شیردهی به صورت شیرخوار نگاه کند، اکسی توسین بیشتری ترشح میشود و ارتباط عاطفی بیشتری بین مادر و نوزاد برقرار میشود.
وی افزود: مادران شیرده دقت داشته باشند بیشتر از 10 دقیقه شیردادن از یک پستان در هر وعده شیردهی موجب دل درد و بیقراری کودک میشود؛ بنابراین شیردهی باید متعارف و متعادل باشد؛ زیرا که ۹۰ درصد شیر در پنج دقیقه اول شیردهی از پستان خارج میشود.
فوق تخصص اطفال تصریح کرد: مهمترین عامل در موفقیت شیردهی اعتماد به نفس مادر است و اگر مادری باور داشته باشد که میتواند به کودک خود شیر بدهد در شیردهی موفق خواهد شد.
لوکزاده با اشاره به فواید شیردهی به نوزاد و مادر گفت: شیرمادر موجب افزایش وزن گیری، کاهش موارد بستری و ایمنی خوب نوزاد میشود که تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول پس از تولد کلید موفقیت شیردهی مادر است.
وی ادامه داد: نتایج مطالعات نشان داده است شروع شیردهی در دقایق اول پس از زایمان در مقایسه با شیردهی یک تا دو ساعت پس از زایمان از موفقیت بسیار بالایی برخوردار است، تنها اقدامی که قبل از برقراری و تثبیت شیرخوار از مادر مجاز است، فقط بستن نوار هویت او میباشد.
لازم به ذکر است، کارگاه دو روزه مشاوره شیردهی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یزد، مرکز بهداشت شهرستان یزد و مرکز تحقیقات اختلالات رشد کودکان بیمارستان شهید صدوقی در سالن جوادی بیمارستان شهید صدوقی یزد برگزار شد.