به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، تریبون آزاد دانشجویی با موضوع «9 دی و فتنه» دیروز در تالار اجتماعات دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد با حضور دانشجویان برگزار شد، که در ابتدای این مناظره سلجوقی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر برگزاری مناظرات دانشجویی گفت: برای برگزاری یک مناظره سالم باید شاخصهای آن رعایت شود.
وی افزود: در برگزاری یک مناظره موفق نیاز به سخنران وجود ندارد و دانشجویان و طرفین بحث، خود باید این موضوع و جلسه را اداره و در نهایت به سوالات آنها پاسخ داده شود.
9 دی منصوب به جریانی خاص نیست
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که در جهت بزرگداشت حماسه بی نظیر 9 دی صحبتهایی را ارائه میدهم، تصریح کرد: اولین موضوع مهم در خصوص این روز این است که 9 دی منصوب به یک جریان خاصی نیست و در حقیقت یک حرکت خودجوش مردمی است.
سلجوقی با اشاره به سخنان برخی فتنه گران در اعترافات خود به انقلاب مخملین بودن فتنه 88، گفت: بسیاری تلاش کردند به واسطه یک ادعا، ایران اسلامی را از مسیر خود دور سازند؛ اما بر عکس دیدیم با حضور خود جوش مردم در حماسه 9 دی این برنامه ریزی به شکست انجامید و ایران دارای جایگاهی محکم تر نسبت به گذشته شد.
وی به بیداری اسلامی در منطقه اشاره کرد و افزود: پس از حادثه فتنه 88 و درایت رهبر انقلاب در کنار بصیرت مردم، ما به خوبی میبینیم که چگونه کشورهای منطقه یک به یک راه بیداری و انقلابی خود را دنبال میکنند.
حماسه 9 دی تمام تلاش های 15 ساله دشمن را نقش بر آب کرد
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد راهپیمایی 9 دی را بر خلاف تمام تلاشهای 15 ساله دشمن در ایجاد آن، از میان برنده آشوب دانست و افزود: تلاشی که دشمن طی 15 سال در کشور بر روی آن سرمایه گذاری کرده بود به بهترین شکل در 9 دی سال 88 به دست ملت ایران با شکست روبه رو شد.
سلجوقی 9 دی را واکسیناسیون نظام دانست و تصریح کرد: همه این را خوب میدانید که اثر واکسیناسیون مقطعی و در مدت مشخصی به پایان می رسد پس مردم باید با بصیرت، راه خود را برای فتنههایی که دشمن در تدارک آن است، پیدا کنند.
وی بصیرت را تقویت کننده نظام دانست و گفت: رهبری انقلاب اسلامی بر بصیرت بسیار تاکید دارند؛ زیرا در فتنه و اتفاقاتی که به دنبال آشوب و براندازی است تشخیص حقیقت و راستگو از دروغ گو و فتنهگر بسیار دشوار نشان میدهد.
راهپیمایی 9 دی عقب ماندگی هشت ماهه کشور را جبران کرد
این فعال دانشجویی در پایان با اشاره به زمزمههای غیر قانونی بودن حصر در کشور افزود: 9 دی در حقیقت عقب ماندگی هشت ماهه ایران اسلامی را جبران کرد؛ اما برخی بر غیر قانونی بودن حصر افرادی که بدترین رفتارهای غیر قانونی را بر علیه کشور انجام دادند تاکید دارند که باید در این مناظره به این موضوعات پرداخته شود.
در ادامه مصطفی باقری، دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد جهت بیان نظرات خود در پشت تریبون رفت و با بیان این نکته که نباید این گونه فرض شود که موافقان حصر اصول گرایان و مخالفان اصلاح طلبان هستند، افزود: سناریوی آشوبهای سال 88 قبل از انتخابات رقم خورد.
وی ادامه داد: طرفداریهای یک جانبه در قبل از برگزاری انتخابات در مناظرات از سوی رسانه ملی و تبلیغات شکل گرفته به سود کاندیدای خاصی از سوی برخی مسئولان موجب اتفاقات پس از انتخابات شد.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که شورای عالی امنیت ملی تنها حق دارد برای 20 روز به مجرمی اجازه حصر دادن بدهد، گفت: اکنون چندین سال است که حصر موسوی و کروبی ادامه دارد و آیا این رفتار قانونی است؟
باید دادگاه صالحه اوضاع موسوی و کروبی را مشخص کند
باقری برگزاری دادگاه صالحه را در حال حاضر بسیار موجه دانست و گفت: باید اکنون از سوی دادگاه صالح حکمی برای این دو فرد داده شود و این برای شرایط در حصر بودن این افراد قانونی نیست.
در این لحظه یکی از حضار در خصوص ارائه این مطلب از باقری سند خواست و وی در پاسخ بیان کرد: این مطلب را که تنها شورای عالی امنیت ملی 20روز حق حصر مجرمی را دارد در سایت آفتاب بیان کردهاند و بنده بر اساس آن سخن میگویم.
وی با انتقاد از پخش کلیپی که در آن به خشونتهای فتنه گران در سال 88 اشاره شده است، گفت: چرا خشونتهای صورت گرفته از سوی پلیس و نیروی انتظامی را در این برنامه نشان ندادید، همان لباس شخصی ها را که با باتوم به تظاهر کنندگان حمله میکردند.
کسانی که به امام حسین (ع) اهانت کردند دانشجو نبودند
باقری با بیان این نکته که من با افراط و خشونت مخالف هستم؛ حال از سوی هر طرفی که باشد، تصریح کرد: من اطمینان دارم کسانی که در روز عاشورا اهانت به ساحت امام حسین (ع) داشتند دانشجو نبودند و این را نیز میدانم اختلاف ما هر چه باشد در هموطن بودن اشکالی وارد نمیکند.
این فعال دانشجو افزود: موسوی در سخنرانی خود بیان داشت پیروز انتخابات است این حرف را نیز بر اساس آمار و ارقامی زد که اطمینان داشت صحیح است و این نکته نباید تا این حد، محل اشکال باشد.
وی در پایان اتفاقات رخ داده در فتنه 88 را عکس العملی در برابر عمل کشور دانست و افزود: کل اتفاقات فتنه 88 عکس العمل در برابر عمل بود که دیدیم چگونه و به کجا ختم شد.
در ادامه فاطمه نوبخت یکی از فعالان دانشجویی با بیان این نکته که آن چه دارای اهمیت است شناخت حق از باطل و حقیقت از دروغ است، گفت: ما که در این جا جمع شدهایم در حقیقت مخالف و موافق یکدیگر نیستیم، ما باید این موضوع را شناسایی کنیم که چه شد یک عده از فضای ایجاد شده تا براندازی نظام پیش رفتند.
لباس شخصیها با نظام ارتباط نداشتند
نوبخت با اشاره به سخنان باقری در بیان این موضوع که باید تصاویری از لباس شخصیها نیز که معترضان را میزدند، پخش میشد، افزود: بله این حرف درست است که برخی با لباس شخصی معترضان را زدند و اعمال خشونت کردند؛ اما ایا به واقع این افراد خشونت طلب به نظام ارتباط داشتند؟.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: یک عده در میان مردم با لباس شخصی رسوخ کرده و دو طرف را به جان هم میاندازند؛ اما ایا آنان نیروهای نظام بودند یا این که تلاش داشتند این تفکر را در ذهن ایجاد کنند که نظام خشونت طلب و زورگو است؟!.
وی در پایان بیان داشت: برخی تلاش دارند خانواده انقلاب اسلامی را از یکدیگر دور کنند و این در فتنه 88 به صراحت خود را نشان داد؛ اما مردم در این نظام حرف اول و آخر را میزنند و این مردم عاشق نظام خود هستند.
هانیه غلامی، دانشجویی دیگری بود که جهت بیان نظرات خود در پشت تریبون قرار گرفته و با اشاره به نحوه برگزاری جلسه نسبت به اعلام مناظره کنندگان با عنوان مخالفان و موافقان افزود: ما در این جا مخالف و موافقی نداریم، دوستان بیایند نظرات خود را اعلام کنند و در برابر نظر خود نظرات دیگران را نیز بشنوند.
کسانی که طرفداران خود را به راهپیمایی دعوت کردند از چه جریانی بودند؟
این فعال دانشجویی با ذکر این سئوال که چه کسانی بودند که مردم را به حضور در کف خیابانها دعوت کردند، بیان داشت: این حرف درست است که نباید فتنه را به اصلاح طلبان نسبت دهیم؛ اما این سئوال را باید پاسخ داد چه کسانی و منتسب به کدام جریان طرفدارانش را برای گرفتن حق خیالی خود به کف میدانها و خیابانها دعوت کرد؟.
وی ادامه داد: این سئوال نیز جای مطرح شدن دارد که چرا ما اجازه دادیم فتنه هشت ماه طول بکشد و در روز عاشورا به آن گستاخیها رسیده و سپس از سوی مردم جمع شود؟
غلامی با این سئوال که آیا حصر به نفع کشور است یا افرادی که در آن قرار دارند؟ سخن خود را ادامه داد و بیان کرد: چرا برخی به جای اصرار و فشار وارد کردن به رهبر انقلاب و حکومت، جهت پایان دادن به حصر از موسوی و کروبی نمیخواهند به دلیل اشتباهات فاحش خود از نظام معذرت خواهی کنند؟.
وی گفت: باید موسوی برای این سخن خود در روزی که اهانت به امام حسین (ع) شد و وی گفت عزاداران واقعی آنانی هستند که آن رفتار را انجام دادند از امام حسین (ع)، رهبر معظم انقلاب و ملت ایران معذرت خواهی کند.
شبهه افکنی در خصوص غیر قانونی بودن حصر، ادامه بازی کثیف دشمنان اسلام است
در ادامه صالح مدرس زاده با بیان این نکته که اقدام تامینی از سوی شورای عالی امنیت ملی اقدامی کاملا قانونی و شبهه افکنی در خصوص غیر قانونی بودن حصر، ادامه بازی کثیف دشمنان اسلام است، گفت: برخی بر عکس العمل در برابر عمل اشاره داشتند که این نوعی گستاخی است.
وی ادامه داد: این که عدهای کسب و کار مردم را در هشت ماه متوقف و کشور را با خطر و ناامنی روبه رو میکنند عکس العمل در برابر کدام عمل است؟
این فعال دانشجویی اصلاحات واقعی را با اصلاح طلبی امروزی دارای تفاوتی 180 درجهای دانست و متذکر شد: ما نیز اصلاحات را قبول داریم؛ اما اصلاحات در برابر اصولی که دچار انحراف از اسلام شدهاند نه.
برنده انتخابات 40 میلیون نفر رای دهنده بودند
قائم مقام جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی در ادامه به بیانات رهبر انقلاب اشاره داشت و گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در خرداد سال 88 فرمودند «این حماسه دارای 40 میلیون نفر برنده است و اگر در این میان عدهای دارای ادعا هستند قانونی بیایند و حرف خود را بزنند».
در ادامه این مناظره دانشجویی یک فعال دانشجویی با زیر سئوال بردن ادعاهای مطرح شده در فتنه سال 88 از سوی موسوی و کروبی تصریح کرد: اکنون پس از پنج سال هنوز برای برخی دانشجویان ادعای تقلب دارند، در حالی که یک دلیل برای آن ارائه نشده است.
سران فتنه و تفکر پشت سر آنان ادله قانونی نداشتند
وی ادامه داد: چرا موسوی و کروبی حاضر به دفاع قانونی از خود نشدند، آیا پاسخ این سئوال این نیست که این دو تن و تفکر پشت سرشان ادله قانونی برای ارائه نداشتند و به دنبال زورآزمایی با نظام بودند.
این فعال دانشجویی، موسوی قبل از انتخابات را با موسوی بعد از انتخابات دارای تفاوتهای فاحش دانست و بیان کرد: موسوی در رفتار عملی خود پس از انتخابات هر آن چه را که در حرف، خود را بر آن معتقد میدانست زیر پا له کرد.
وی با بیان این نکته که نمیشود بر مبنای یک ادعا کشور را بر هم زد، گفت: این موضوع را که موجب یک فتنه شد تا کجا باید ادامه داد که هنوز برخی در کشور به دنبال آزادی افرادی هستند که هشت ماه آزادی کشور را با خطر روبه رو کردند!
این فعال دانشجویی گفت: برخی امروز انتخابات ریاست جمهوری 92 را قانونی و درست اعلام میکنند همانهایی هستند که انتخابات سال 88 را زیر سئوال بردند؛ زیرا رای برآمده از خواست مردم در سال 92 را میپسندیدند و در سال 88 این رای را قبول نداشتند.
نباید با بیبصیرتی مهره چین دشمن جهت ایجاد فتنه شد
در پایان سلجوقی با اشاره به سخنان گفته شده در برگزاری هر چه بیشتر مناظرات سیاسی و کرسیهای آزاد اندیشی تاکید و گفت: فضای ایجاد شده در فتنه 88 در صورتی که با بیتوجهی ما در اختیار فتنهگر داخلی و خارجی قرار گرفته باشد جای تامل دارد که چگونه بصیرتی در این مسیر نیاز است؟.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بر اساس بیانات رهبر انقلاب نباید شرایط را به نحوی چید که برای اجرایی شدن این فتنه و فتنههایی از این دست نیروی خودی با بیتوجهی و بیبصیرتی مهره چینی برای دشمن کند.
این فعال دانشجویی در پایان برگزاری صحیح این گونه جلسات را موجب رفع اختلافات دانست و گفت: سخنان مقام معظم رهبری در آن جمعه تاریخی در سال 88 را باید با دقت مطالعه کرد تا دریافت که در شرایط پیچیده فتنه برخی چگونه از هر دو طرف در ایجاد این فتنه نقش داشتند.