به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، سیمین غلامرضایی سه شنبه 15 اردیبهشت در همایش تفاوت های فردی که توسط کانون آسیب شناسی دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت: بیش از 50 درصد از زوج ها به دلیل عدم شناخت تفاوت های فردی از زندگی در کنار هم احساس رضایت ندارند و تنها به دلیل احساس مسئولیت و حس وفاداری مجبور به زندگی در کنار هم هستند.
وی وجود تفاوت ها فردی بین زن و مرد را از نشانه های خداوند برای تعقل و فکر بیشتر دانست و افزود: عاملی که مساله ساز می شود این است که زنان و مردان در زندگی مشترک حاضر به شناخت تفاوت فردی همدیگر و گذاشتن احترام به هم نیستند.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه عوامل متعددی از قبیل تفاوت های بیولوژیکی، تفاوت های ژنتیکی، شکل گیری هویت، رشد اخلاقی، استرس و فشار روانی،محیط و پرخاشگری در بروز تفاوت های فردی در زن و مرد موثر هستند گفت: باور غلطی که وجود دارد این است که گفته می شود زن از دنده چپ مرد خلق شده است و این در حالی است که خداوند در قرآن فرموده است که زن و مرد را از یک نفس واحد خلق کرده ایم و البته امام صادق (ع) نیز فرمونده اند که برای خداوند کاری ندارد که زن و مرد را از یک نفس واحد خلق کند؛ بنابراین کسانی که می گویند زن از دنده چپ مرد خلق شده است می خواهند بزرگی خداوند را باچیز بنگارند.
وی با اشاره به اینکه ریشه تفاوت های فردی در ژنتیک انسان ها نهفته است به گونه ای که وجود کروموزوم Y در مردان و یک کرومزوم ایکس در خانم ها موجب ایجاد تفاوت های مختلفی در انسان ها شده است تصریح کرد: مردان به خاطر نبود کروموزوم X در مردان سیستم ایمنی آنها نسبت به زنان ضعیف تر است و در نتیجه مردان زودتر از زنان می میرند.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: تاثیر تفاوت های موجود بین کروموزوم ها در زنان و مردان به حدی است که در حال حاضر تعداد پیرزنان بالای 100 سال در جهان 9 برابر پیرمردان است.
غلامرضایی با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات 15 درصد مردان و 21 درصد از زنان از فشارهای روحی و روانی و استرس رنج می برند اضافه کرد: مردان وقتی که دچار یک فشار عصبی می شوند در لاک خود فرو می روند و دوست ندارد کسی از آنها سوال و جواب کند در نتیجه همسران مردانی که در چنین وضعیتی هستند تصور می کند که از جانب شوهر به آنها بی توجهی می شود.
وی بیان کرد: زمانی که مردان در لاک خود فرو می روند این به این معنا نیست که نسبت به همسر خود بی تفاوت هستند؛ چرا که مردان زمانی که در چنین حالتی قرار می گیرند به دنبال راه حلی برای رفع مشکل خانواده خود هستند؛ اما زنان این حالت را به حساب بی مهری و بی توجهی نسبت به خود محسوب می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: مردان در دو حالت می خواهند در مورد مشکل خود حرف بزنند نخست زمانی است که می خواهند کسی را سرزنش کنند و دوم زمانی است که خودشان از پیدا کردن راه حل عاجز هستند و می خواهد از کس دیگری راه حل بگیرند.
غلامرضایی اظهار کرد: در مقابل زمانی که زنان به یک فشار عصبی دچار می شوند دوست دارند در مورد آن مشکل با همسر خود حرف بزنند و در واقع زنان در چنین حالتی فقط نیاز به یک گوش شنوا برای درد دل دارند تا آرام شوند و اصلا به دنبال پیدا کردن مقصر نیستند؛ اما متاسفانه به دلیل اینکه نسبت به تفاوت های فردی هم شناخت ندارند مرد تلقی دیگری نسبت به این مساله دارد و در نتیجه بین آنها تنش و درگیری به وجود می آید.