به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، رضا روستاآزاد ، استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس سابق این دانشگاه است. او در مرداد ۱۳۸۹ به عنوان سرپرست این دانشگاه مستقیماً با حکم وزیر علوم دولت دهم به این سمت برگزیده شده بود. روستا آزاد عضو هیئت مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی است در زیر گفتگوی تفضیلی ما با وی را میخوانید:
علم و ایمان دو بال جدا ناپذیر وموثردر پیشرفت علمی کشور
رضا روستا آزاد با اشاره به اینکه ما در نظام آموزشی همان مقدار که به علم توجه داریم نباید از بحث ایمان غافل بمانیم گفت: برای موفقیت کشورمان در نظام آموزشی میبایست علم و ایمان در کنار یکدیگر قرار گرفته و پیش برد.
وی با اشاره به دیدار خود با رهبرمعظم انقلاب و تاکید حضرت آقا بر مولفه علم و ایمان، تصریح کرد: ایشان صراحتا گفتند زمانی که من موضوع علم را بیان میکنم یعنی باید به مولفه ایمان هم اهتمام داشته باشم این خیلی بحث مهمی میباشد.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: طبیعی است وقتی که در برههای از زمان تنها مباحث علمی را دنبال کنیم، دو اتفاق خواهد افتاد ، اول اینکه انسان تنها علم نمیطلبد بلکه به معنویت و روحانیت نیز نیازمند است در مرحله بعد زمانی که صرفا به علم پرداخته میشود خستگی و دلزدگی به سراغ انسان میآید و از موضوع علم باز میماند.
وی با بیان اینکه در این شرایط دیگر به مسائل معنوی پرداخته نمیشود، تاکید کرد: دو بال ایمان و علم باید هم گام با یکدیگر پیش بروند در صورت نبود یکی از آن دو بال دیگری ضعیف خواهد شد. انسان نیازمند به هر دو مولفه دارد و علم و ایمان مکمل یکدیگر است.
روستاآزاد بیان داشت: قرآن میگوید کسانی که در علم راسخون هستند به مراتب به مرحله حقالیقین نیز دست پیدا کرده و آنان از علما و حافظان واقعی علم هستند.
وی با اشاره به جامعه اساتید و رویکردی که امروز در جامعهدانشگاهی در حال اجراست، گفت: امروز متاسفانه جامعه اساتید از نظر علم و ایمان دچار نقصان هستند و نبود یکی از این دو بال به یکدیگر خسران جدی وارد میکند ما در آموزشها و وزارت علوم باید طوری عمل کنیم که هم اساتید و هم دانشجویان با توان علمی و عمق معنوی پیش برویم.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: اگر این دو مولفه در کنار هم در نظام نوین آموزشی کشور رخ دهد،نرخ رشد را در همه حوزهها شاهد هستیم.
برخی درصددند با خرید رای، فضای سیاسی را به دست بگیرند!
وی با بیان اینکه متاسفانه فضای سیاسی حاکم بر کشور فضای سلامت نیست، اظهار داشت: فضای سیاسی حاکم بر کشور فضای سالم نیست؛ چرا که مسامحه و بی توجهی رواج داشته، گروه گرایی افراطی و وجود مسائل اقتصادی فراگیر شده است.
روستاآزاد اضافه کرد: بسیاری از افراد متمول با بعضی از مسئولان شرط میکنند که هزینه تبلیغات انتخاباتی را داده و آن فرد بعد از برگزیده شدن، سخنگو و حافظ منافع شان در مجلس شورای اسلامی باشد.
وی ادامه داد: مسامحه، عدم انجام کار کارشناسی و تاثیر مسائل اقتصادی در گرفتن رای سه مولفه غلط در مباحث سیاسی کشورمان است و باید گفت این از جمله کارهایی است که امروزه صهیونیستها در جهان انجام داده و همچنین در انگلیس و آمریکا فردی هزینه انتخابات را میدهد و آنها در نهایت حامل نظرشان در مجامع خواهند بود.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این گونه ملاحظات سلامت مجلس را به خطر میاندازد، تاکید کرد: در این فضایی که قرار داریم وظایف جنبشهای دانشجویی قدری سنگین میشود، همیشه میدانیم جنبشهای دانشجویی شاداب و پرنشاط بوده و میتواند به سلامت مجلس کمک کند، در این راستا دانشجویان باید موضعگیری خوبی در مقابل افرادی که می خواهند رای مردم را بخرند، داشته باشند.
وی اضافه کرد: جنبشهای دانشجویی در این راستا باید افشاگری کنند کما اینکه در وزارت کشور هم این اصل محرز شده که هر فردی کاندید انتخاباتی باید محل منافع مالی خود را شفافسازی کند، اگر کسی یک یا چند میلیارد برای تبلیغاتش استفاده میکند منبع آن باید آشکار باشد.
روستاآزاد با بیان اینکه وظایف جنبشهای دانشجویی در این راستا سنگین است، بیان داشت: دانشجویان همیشه مانند بلندگوی جامعه هستند. مواردی مانند ضعف مسامحه و باندبازی اگر وجود دارد جنبشهای دانشجویی باید با آنها مقابله کند.
دولت یازدهم مقاومت ضعیفی نسبت به زور و استکبار جهانی دارد
وی با اشاره به اینکه روحانی از روز اول همه تخم مرغ هایش در سبد مذاکرات چید گفت: در انتخابات و فعالیتهایش به صراحت به همه مردم گفته بود که «باید سانتریفیوژ بچرخد این به شرطی است که چرخ زندگی مردم نیز بچرخد » این امر نشان دادکه این فرد مقاومت ضعیفی نسبت به زور و استکبار جهانی دارد.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: رئیس جمهور کشورمان متاسفانه فوقالعاده نسبت به مسائل اقتصادی نقطه ضعف خود را به دشمنان نشان داده است این گونه سخنان یعنی اینکه ای دشمنان نظام بدانید طرف مقابلتان نسبت به مقاومت جدی نیست.
وی با بیان اینکه برخی رفتارهای دولت به دشمن اینگونه القا میکند که حاضر است کوتاه بیاید تا رونق اقتصادی در کشور صورت بگیرد این در حالی است که خوی استکبار را میدانیم اگر مشاهده کند که طرف مقابل ضعیف عمل میکند و صرفا دنبال رونق اقتصادی در کشور است تا حد نابود کردن و زیر پا گذاشتن پیش میرود.
روستاآزاد اضافه کرد: این راه از نظر اصول سیاسی مسیری اشتباه است متاسفانه رئیس جمهورمان در فعالیت های انتخاباتی اش دچار اشتباه شد و نمونه های بسیاری برای بیانات وی وجود دارد از جمله اینکه وقتی به نیویورک رفت در آنجا بیان کرد «خزانه مملکت خالی است»، نشست خبری اخیرش اشاره کرد «ده هزار میلیارد کسری بودجه داریم» همچنین آب خوردن مردم را به مذاکرات گره زد، در اوج مسائل و مشکلات بیان کرد که «من به عنوان یک حقوقدان باید بگویم که حقوق خانم ها در کشور رعایت نمی شود» در اوج مانور نظامی گفت «افزایش برد موشکی اقتدار نمی رود» در هر صورت زمانی که مجموعه این پازل ها را کنار هم می گذاریم می فهمیم که این تیم به دشمن سیگنال میدهد که اهل مقاومت و جنگ نیست.
وی اضافه کرد: می خواهد به دشمنان بگوید که اهل کنار آمدن با مستکبر است و ظاهرا با هر هزینهای و با هر خطری میخواهد به اهدافش نزدیک شود و باید گفت تصور نمیکنیم که ملت ما هر چه قدر هم که فشار زندگی به آنان جدی باشد تن به ذلت دهند.
مردم ایران شعارشان هیهات من الذله است / محال است به ذلت تن دهند!
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه ملت ایران حسینی و کربلایی بوده و هیهات من الذله شعار همیشگی آنان میباشد، اظهار داشت: شاید بخشی از جامعه به دلیل منویات نفسانی و عزت نفس در این مسائل حساس نباشند و حاضر به منیجکی و نوچهگری زیر نفوذ استکبار باشند و حاضر بوده که تنها زندگی اقتصادی مرفهی فراهم شود که البته باید گفت این در خوی استکبار نیست و باید دانست که استکبار می خواهد غرور کشور را زیر پایش له کند.
وی بیان داشت: با توجه به ملاحظات بخش اعظمی از جامعه میخواهند عزتملی شکل بگیرد، چرا که ایران در طول تاریخ سربلند بوده و هیچ وقت تن به ذلت نداده است حتی اگر میخواهد با دشمن روبرو شود درصدد است که مانند حسین بن علی (ع)با آزادگی از دنیا برود.
نبود یکی از اعضای کمیتهی ۵ نفره در تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی غیرقانونی است
وی با اشاره به تشکیل کمیته 5 نفره انتخاب رؤسای دانشگاهها گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یکسری وظایفی بر عهده دارد که باید بر اساس قانون و رای رهبر معظم انقلاب تصمیم بگیرد. اگر این وظایف بخواهد به مجموعه دیگری منتقل شود این یک مبنای قانونی و نیازمند تنفیذ رهبری است.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: در کل طرح این موضوع موردی نداشته، ولی وقتی که تنفیذی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت میگیرد مانند این میماند که برای مثال من اگر فردی را به عنوان وکیل خود قرار دهم این موضوع به این معنی نیست که سلب وظایف نسبت به عملکرد خود داشتهباشم.
روستا آزاد با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی هرگونه مصوبهای که در جلساتش تصویب میکند، باید به تایید کامل تمامی اعضای کمیته 5 نفره باشد، تاکید کرد: من تعجب میکنم در جلسات اخیر «آقای غفوری فرد» در این جلسه حضور نداشته و این در صورتی است که در همه کمیتهها وقتی فردی غائب باشد، رای آن منفی محسوب شده، یعنی نبودشان در جلسه اخیر رای منفی تلقی میشود.نبود یکی از اعضای کمیتهی ۵نفره در تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی کاری خطاست.
وی تاکید کرد: در آن جلسه 23 روسای دانشگاه مشخص شده و اجماع کل محسوب شده است که البته این میتواند یک خدشه برای این طرح باشد.
منش جمهوری اسلامی حمایت از مظلوم و دشمن ظالم است
روستاآزاد با اشاره به نقش ایران در یمن و سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در 14 خرداد اظهار داشت: ایشان گفتند که یکی از ابعاد جمهوری اسلامی حمایت از مظلوم و دشمنی با ظلم است که البته این نکته در نهج البلاغه از سوی حضرت امیر مطرح شده است ایشان می فرمایند که دشمن ظالم و یار مظلوم باشیم این خوی و منش خط امام است و از طرفی بعدی که رهبر معظم انقلاب بیان کردند باید به وعده خداوند خوش بین باشیم.
وی ادامه داد: در این مسیر باید به خدا توکل کنیم و به قدرت های پوشالی و استکبار دل نبدیم چرا که خداوند می فرماید نه بترسید و نه غمگین باشید که شما دست بالا دارید ولی به شرطی که مومن باشید.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این خط و منش ملت ایران خط حمایت از نهضت های آزادیبخش و مردم مظلوم جهان میباشد،در پایان خاطر نشان کرد: برای ایران فلسطین، یمن، لبنان، افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه فرقی ندارد خط اصلی ما دفاع از مظلوم و دشمنی با ظلم است تاریخ 37 مان نشان داده علی رغم سختی ها ولی تاکنون عزتمند ایستادهایم.