به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن رحیم پورازغدی امروز در جمع دانشجویان و فعالان فرهنگی سراسر کشور از سلسله همایش های اندیشههای آسمانی در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد با بیان اینکه باید مراقب باشیم هدف و وسیله جایشان عوض نشود، گفت: امام جواد علیه السلام امام جوانان و جوان امامان است که در سن هشت سالگی مسئولیت رهبری امت اسلام را برعهده گرفت و از پس این ماموریت نیز از هر لحاظ برآمد.
وی به مناظرات امام جواد علیه السلام در سن کودکی اشاره کرد و گفت: امام جواد علیه السلام در کودکی در برابر افرادی که تلاش داشتند وی را تحقیر کنند و از دستگاه حکومت بودند مناظراتی بسیار مطرح و مهم داشتند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دو گروه از مردم امام جواد علیه السلام را در سن کودکی به مناظره دعوت می کردند که گروه اول جهت تحقیر و نشان دادن قدرت خود در برابر ایشان از دستگاه حکومت بودند و گروه دوم فقیهان درجه یک حکومت به شمار می آمدند که سعی داشتند تردید خود را نسبت به اقتدار یک کودک که به عنوان یک امام برطرف کنند.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه زنده کردن یاد امام جواد علیه السلام در روز شهادت ایشان و جشن گرفتن در روز ولادت شان کار خوبی است به نقد از کسانی که به گفتههای ائمه علیهم السلام عمل نمی کنند، پرداخت و بیان داشت: بسیاری از مردم متاسفانه یک روایت و یا مناجات از امام جواد علیه السلام در ذهن ندارند که این نشان می دهد ارادت ما به ساحت ائمه علیهم السلام آن گونه که باید نیست.
وی در بخش دوم سخنان خود به یکی از مناجات امام جواد علیه السلام اشاره کرد و افزود: یکی از مناجات های امام جواد علیه السلام را می توان به عنوان مانیفست یک انقلاب بزرگ جهانی برشمرد که تشیع اصلی را از تشیع سازش کار و محافظه کار جدا کرده است و با 13 مطالبه در فعالیت های اجتماعی و مبارزات سیاسی جهان اسلام را از اسلام آمریکایی متمایز می کند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امام جواد علیه السلام در ابتدای این مناجات می فرمایند «خدایا ظلم و حق تمام سرزمین های تو را فرا گرفته است» این مناجات به این معناست که کشتن عدالت تلاش جاهلان زمان امام جواد(ع) بوده است و وظیفه ما امروز به عنوان مبارزان فرهنگی راه حق احیای عدالت و احقاق حق می باشد.
رحیم پورازغدی قطع سبل را مطالبه دوم امام جواد دانست و گفت: امام جواد علیه السلام در این مناجات از کسانی که راه های زندگی سالم را قطع کرده اند، نزد خداوند شکایت و وظیفه ما مسلمانان را ایجاد امنیت و باز گرداندن این راه ها می داند.
وی مبارزه با کسانی که حق را به محاق برده اند وظیفه سوم دانشجویان و مبارزان فرهنگی در مسیر اسلام دانست و تصریح کرد: سومین مطالبه امام جواد علیه السلام مبارزه با کسانی است که به جنگ حق رفته و از موضع حق دفاع نمی کنند.
رحیمپور ازغدی ادامه داد: در مناجات امام جواد علیه السلام این امام بزرگوار از کسانی که با مفهوم صداقت و راستی در افتاده اند، نزد خداوند شکایت می کند در نتیجه وظیفه ما امروز تبیین صداقت و راستی است.
این کارشناس مسائل مذهبی بر و نیکوکاری را وظیفه دیگر مسلمانان دانست و گفت: نیکوکاری و سبک زندگی اخلاقی وظیفه دیگری است که امام جواد علیه السلام در مناجات خود به آن اشاره می کند و از کسانی که تلاش در مخفی کردن نیکوکاری و سبک زندگی اخلاقی دارند، نزد خداوند شکایت می کنند.
رحیمپور ازغدی اظهار شر و اخفای نیکی را از دیگر تلاش های دشمنان اسلام دانست و با اشاره به مناجات امام جواد(ع) بیان داشت: بر اساس فرمایشات امام جواد(ع) روزی انجام اعمال نیکو به صورت علنی دشوار و اظهار شر کاری راحت تر به نظر می رسد که وظیفه ما امروز علنی کردن کار خیر و خجالت آور نشان دادن کار شر است.
وی پایین کشیدن مشعل تقوا را از دیگر کار شکنی های دشمنان اسلام دانست و گفت: داشتن تقوا و مسلط کردن جایگاه تقوا وظیفه دیگر ما می باشد و حفظ خط هدایت و اجازه ندادن در نابود کردن مسیر هدایت نیز از دیگر وظایفی است که امام جواد علیه السلام بر دوش ما نهاده اند.
این کارشناس مذهبی رشد فساد و برنامه ریزی جهت همه گیر شدن فساد در سطح جامعه را از دیگر تلاش های دشمنان اسلام دانست و تصریح کرد: حفظ حکومت از رشد فساد و تقویت جبهه حق و ایستادگی در برابر جبهه دشمن و حفظ سرمایه های اسلام در مسیر حفظ اسلام نیز از دیگر وظایف ما براساس مناجات امام جواد علیه السلام است.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه امام جواد علیه السلام تنها یاری کننده خود در مسیر احقاق تمام این حقوق را خداوند می داند، خاطرنشان کرد: امام جواد علیه السلام به پناهندگان مظلومان ترسیدگان از ظالمان اشک های محرومان تسکین گرسنگان رهایی اسیران اغنای فقیران و شادی غم دیدگان و رهایی آرمانی جهان اسلام از دست ظلم در مناجات های خود اشاره می کنند که تمام اینها نشان می دهد اسلام به دنبال ایجاد یک زندگی اخلاقی و آرمانی برای هر انسان است.
وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مدیران متذکر شد: هر مسئول و مدیری در هر کجای که قدرت دارد باید این نکته را بداند که براساس فرمایشات امام جواد برای هر تصمیم خود باید در برابر خداوند پاسخگو باشد.
این استاد دانشگاه افزود: برخی مسئولان و مدیران به راحتی مشکلات مردم را می شنوند و حتی با سر تکان دادن این مشکلات را تایید می کنند؛ اما هیچ کاری انجام نداده و تنها در پایین نامه درخواست می نویسند رسیدگی شود؛ اما ما این را خوب می دانیم این کلمه به معنای رسیدگی نشود.
رحیم پورازغدی بیان داشت: مدیران باید در جایگاه مدیریتی خود نه تنها مشکل مردم را رفع کنند؛ بلکه از تکرار آن مشکل برای دیگران جلوگیری کرده و به اندازه ذره ای از جایگاه مدیریتی خود تخطی نکنند.
وی در پایان با بیان اینکه جهت جاری شدن سبک زندگی اسلامی به فرموده امام جواد علیه السلام سه چیز لازم است، گفت: انصاف با خلق، همدلی با خداوند و همدردی با مردم سه گوهر گران بهایی است که اگر مومنان در زندگی خود به کار برند، مطمئنا موفق و پیروز خواهند بود.