به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام علیرضا ارباب سلیمانی دقایقی پیش در نشست خبری در چهارمین کنگره ملی «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» از سلسله همایش های اندیشه های آسمانی که در دانشگاه فرهنگیان مشهد در حال برگزاری است، خاطر نشان کرد: مهمترین سرمایه یک کشور نیروی انسانی است و این در حالی می باشد که کشور پهناور ایران دارای ۲۲ میلیون نفر جمعیت روستایی و به اندازه جمعیت کشور سوریه می باشد.
وی ادامه داد: در کنار این پتانسیل عظیم که در برنامه ریزی کلان کشور باید مورد توجه قرار بگیرند، باید جمعیت یک و نیم میلیون نفری عشایر را نیز مورد توجه قرار دهیم که جمعیتی برابر با کشور بحرین است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد متذکر شد: امروز در روستاهای کشور شاهد ظهور و بروز اینترنت پرسرعت و استفاده جوانان از ماهواره هستیم، که این شرایط اقتضا می کند تا نگاه ما به پیوست فرهنگی بیش از گذشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز اکثر روستاهای ما از نعمت آب، برق، جاده و مدرسه برخوردار هستند، تصریح کرد: یکی از کارهای وزارت فرهنگ و ارشاد راه اندازی کتابخانه های کانون مساجد در روستاهاست که بر این اساس بیش از ۹۳۰۰ کانون فرهنگ در روستاها فعال می باشند و ۲۰۰ کانون نیز در حال دریافت مجوز هستند.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی خاطر نشان کرد: بالغ بر ۴۸۰۰ کتابخانه مخزن دار در روستاها وجود دارد و سالانه بالغ بر ۴ میلیارد تومان کتاب مفید و قابل استفاده در سطح کشور جهت استفاده نخبگان، دانشجویان و فعالان فرهنگی در روستاها توزیع می شود.
رئیس چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر متذکر شد: در چند سال اخیر استقبال خوب دانشجویان، نخبه های فرهنگی، علمی و جوانان و نوجوانان از کانون های فرهنگی روستاها، ما را بر آن داشت تا در قالب چهارمین کنگره ملی «فرهنگ و هنر روستا و عشایر» از نخبگان، دانشجویان و فعالان فرهنگی روستا و عشایر دعوت و تقدیر به عمل آوریم.
مشاور وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: از ۲۳ تا ۲۷ شهریور چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر در مشهد و در دانشگاه فرهنگیان این شهر دایر می باشد و از حدود ۷۰۰ دانشجو، نخبه فرهنگی و فعالان فرهنگی مساجد در روستاها و عشایر نشینان کشور دعوت به عمل آمده است.
وی با اشاره به شعار سال گفت: شعار کنگره تحت عنوان همدلی و همزبانی در عرصه فرهنگ روستا و عشایر انتخاب شده که این شعار بر اساس شعار سالی است که مقام معظم رهبری در سال ۹۴ بیان کرده اند.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی به چهار هدف عمده از برگزاری این کنگره اشاره کرد و افزود: تکریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا و عشایر اولین هدف ما از برگزاری این کنگره می باشد که در این خصوص از شش شخصیت برتر در این حوزه تقدیر به عمل خواهد آمد.
رئیس چهارمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر ادامه داد: شبکه سازی و توانمندسازی نیروهای نخبه در کانون های فرهنگی روستا و عشایر هدف دوم ما و بررسی راهکارهای پیشرفت در میان فعالان فرهنگی، نخبگان و دانشجویان در این حیطه هدف سوم ما را تشکیل می دهد.
مشاور وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اتکا به کارآفرینی و تبیین اقتصاد مقاومتی هدف نهایی و چهارم ما از برگزاری این کنگره می باشد؛ که تلاش داریم با الگوگیری از اقتصاد مقاومتی در روستاها و خود اتکایی در میان نخبگان خود در داخل روستاها به این هدف دست پیدا کنیم.
وی از برگزاری پنج همایش در طول برگزاری این کنگره خبر داد و تاکید کرد: همایش مقاوم سازی فرهنگ روستا و عشایر، نقش مساجد در تعالی و مقاوم سازی فرهنگ روستا و عشایر، نقش فعالان هنر و گفتمان سازی هنر و فرهنگ در میان روستاییان و عشایر، مدیریت جهادی در میان روستاییان و سبک زندگی اسلامی در فرهنگ اصیل روستا و عشایر از جمله پنج همایش عمده ای می باشد که با حضور اساتید مطرح کشوری در جمع دانشجویان و نخبگان فرهنگی روستاها و عشایر کشور در دانشگاه فرهنگیان برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی به برگزاری کارگاه هایی در حاشیه این کنگره اشاره و بیان داشت: کارگروه هایی در قالب کارگاه ها در حاشیه این همایش ایجاد خواهد شد که عمده ترین آن ها؛ کارگروه هویت روستا و عشایر با اتکا به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، کارگروه فضای مجازی، شناخت فرصت ها و تهدیدها، فرهنگ حرکت در مسیر اتکای داخلی، جمعیت و خانواده، تراز اسلامی از منظر رهبری، آسیب شناسی فرهنگ و هنر در روستا و عشایر، اصول کار تشکیلاتی، اصول کار فرهنگی از منظر رهبر معظم انقلاب، توانمندسازی اجتماع محور و ... است.
وی در پایان با بیان اینکه در برگزاری سه دوره کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر تاکنون بیش از ۲۱ هزار نفر از دانشجویان و نخبگان فرهنگی حضور داشته اند، یادآور شد: با توجه به اینکه براساس اعلام وزیر ارتباطات تا پایان امسال در ۲۵ هزار روستای کشور اینترنت پرسرعت نصب خواهد شد، این مهم حضور فرهنگی کانون های مساجد و فرهنگ و هنر در روستاها را جهت آگاه سازی مردم و مقابله با تهاجم فرهنگی می طلبد.