به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز کنفرانس بین المللی سکوت صلح با حضور آیت الله حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان، روح افزا ،حسین شیخ الاسلام و جمعی از دانشجویان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست آیت الله حائری شیرازی، عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن تسلیت به خانوادههای جان باختگان منا گفت: زمانی که به فرشتگان اطلاع دادند که شما باید در زمین خلیفه باشید برای آنها سوال بود که فساد و خون ریزی چه تناسبی با تقرب و نمایندگی دارد؛ چرا که ملائک فساد نمیکنند و نباید از مرتبه تقرب دور باشند. خداوند به آنان فرمود که فساد و خون ریزی در زمین به دلیل تعلقات است ملائک چون تعلق ندارند فساد نکرده و چون انسانها تعلق دارند از آنان فساد سر میزند. تعلق امری طبیعی است که اگر از این تعلق به خاطر علاقهمان به خداوند بگذریم شیرینی و محبت خدا بیشتر خواهد شد.
آیت الله حائری شیرازی با بیان اینکه اگر در راه عشق برای رسیدن به معشوق از علاقهات بگذری انسان خدایی میشود اظهار داشت: خداوند ابراهیم را امام انسانها در زمین قرار داد و در سن ۸۰ سالگی صاحب فرزندش کرد و به او دستور داد که در بیابان فرزندش را از بین ببرد حضرت ابراهیم هم به خاطر علاقهاش به خداوند از علاقه خود گذشت و در آنجا خدا جایگاهش را بالا برد.
وی افزود: همان طور که میدانید افرادی که به مکه میروند از لباسهای رنگارنگ از عشق به فرزندان و همسر جدا میشوند تا به آغوش خدا نزدیک شوند. اگر انسان در قید بندگی نباشد و از تعلقاتش نگذرد چگونه میتواند ندای خداوند را لبیک بگوید.
آیت الله حائری شیرازی با اشاره به بحث حقوق بشر اسلامی تاکید کرد: باید دید که ما چگونه بشر را تفسیر میکنیم در مسائل علوم انسانی در مرحله نخست انسان تعریف میشود و بعد مباحث علوم انسانی به میان میآید انسان در حیطه علم نمیگنجد و اسلام معتقد است جامعهشناسی، اقتصاد و علوم انسانی در خانهای قرار دارد که سر در آن انسانشناسی نوشته شده باشد چرا که کسی که خدا را نمیشناسد حق ورود به این خانه را ندارد.
وی با ذکر این سوال که آیا بدون تامین عدالت میشود تامین آزادی کرد گفت: بسیاری معتقدند در مرحله نخست امنیت بعد از عدالت قرار میگیرد این در حالی است که اشتباه میکنند چرا که امنیت وسیلهای برای استعمار خواهد شد و همان طور که میدانید تمام استعمارگران حرف اولشان امنیت و نظم است اما از نظم و امنیتی صحبت میکنند که در آن تامین رفاه مردم مطرح نیست.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به مقوله عدالت در مباحث حقوق بشری تاکید کرد: عدالت حق هر کسی در جامعه است در جامعه ۹۰ درصد افراد به حق خودشان قانع هستند و ۱۰ درصد دیگر آن زیاده طلب بوده که برای امنیت میتوان با آنها برخورد کرد که البته در تمام جوامع وجود دارد.
وی ادامه داد: باید در مرحله نخست عدالت تامین شود و امنیت به وجود بیاید زمانی که امنیت نظامی نباشد برای آنکه ۹۵ درصد از مردم در امنیت باشند ۵ درصد بعدی را محدود میکنند نه اینکه در دوره شاه شاهد بودیم برای آنکه آن یک درصد خاص در امنیت باشند ۹۰ درصد مردم را محدود میکردند.
آیت الله حائری شیرازی با اشاره به اینکه در آمریکا امنیت سیاسی و زوری حکمفرماست ادامه داد: این امنیت ظالم است چرا که انسان به زمین آمده و دارای حقوق مساوی است اینکه میگویند حقوق زن و مرد وجود دارد معاذالله آن دو با یکدیگر تفاوتی ندارد.
وی افزود: زمانی که خداوند خواست مومن و کافر را در عالم معرفی کند زن را برگزید برای اینکه بگوید زن موجود تبعی نیست و قاهر است به زن امتیاز میدهد.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر عدالت و امنیت در جامعهای مطرح شود بستر آزادی هم حکمفرما میشود افزود: کرامت انسانی بعد از مقوله آزادی به وجود میآید همچنین محبت و عشق که قانون طبیعی جهان است بعد از کرامت انسان پا به میان میگذارد اگر این ۵ عامل یعنی عدالت، امنیت، آزادی، کرامت انسانی و عشق به وجود بیاید جامعه رو به پیشرفت خواهد رفت.
وی تاکید کرد: مگر ما مسخرهترین دوره بشریت را اصل حجر نمیدانیم باید گفت در عصر حجر امنیت بیشتر بود و امروز که در دوره بمب اتم هستیم امنیت کمتر است در عصر حجر قلوه سنگ و قوت بازو مطرح بود و تنها انسانها با آن تهدید میشدند عدهای در همه سالها از آزادی سوءاستفاده میکنند که حکومتها باید آنان را محدود کند تا امنیت برقرار شود.
آیت الله حائری شیرازی با بیان اینکه امروز موشک قاره پیما و بمبهای هستهای جایشان را به بازو و قلوه سنگ عصر حجر دادهاند اظهار داشت: علم به وجود ساخت بمبهای هستهای افتخار میکند اما نمیداند که امنیت مردم بیش از عصر حجر به خطر افتاده است.
وی افزود: در سازمان مللی که مکتب تمدن غربی هاست ۵ کشوری که مسلح به سلاح هسته ایاند حق وتو داشته تا نسبت به هر جایی که منافعشان را تهدید میکند هجوم ببرند دیگر کشورها محلی از اعراب ندارند و حتی هندوستان یک میلیاردی ارزشی ندارد به غرب میگوییم این تمدن مبارک خودتان و در واقع این تمدن نیست بلکه توحش است. متمدن کسی است که مواظب خود باشد و به دیگران تجاوز نکند جمهوری اسلامی میخواهد که این گونه باشد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به جنگ تحمیلی عراق به ایران در پایان خاطرنشان کرد: شاهد بودیم که صدام در این هشت سال ظلمهای بسیاری را انجام داد اما امام فرمودند که ما چشم طمعی به یک وجب از خاک عراق نداریم و بعد از گذشت هشت سال جنگ در اربعین شاهدیم که عراقیها از ۲۳ میلیون زائر اباعبدالله چگونه پذیرایی میکنند. عدالت، امنیت، حرمت انسانی، آزادی و عشق باید سرلوحه سازمان ملل قرار گیرد.