حجت الاسلام شاه نظری، معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان در رابطه با نقش دانشجویان و برخورد آنها با استکبار و امریکا گفت: باید به برخوردی که دانشجویان دهه انقلاب داشتند، توجه کنیم، چه توانایی علمی داشته باشیم و یا خیر، این برخورد را ادامه دهیم.
وی افزود: این برخورد روحیه نفی ظلم، نفس استبداد و استکبار بود که زیر بنای استقلال و هویت آدمی را شکل می دهد، این روحیه در نسل جوانان انقلاب بوده و به دلیلی جوانان دارای این روحیه در مقابل همه کمبود ها، نادارایی ها و غیره مقاومت کردند تا انقلاب اسلامی به این جایگاه رسید که امروز در دنیا مطرح است و می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه باید دانشجوی امروز و نسل جوانمان به این واژه ها و روحیاتی که ارزش های دینی است، توجه ویژه داشته باشد، تصریح کرد: این مسئله باعث میشود تا هویتش همواره احیا شود و بر اساس استقلال و ارزش های دینی ساخته شود.
شاهنظری در ادامه بیان داشت: دانشجوی امروز ما با دست پر می تواند این موضع را داشته باشد؛ چون از نظر علمی، توان نظامی و جایگاه سیاسی در منطقه و جهان در حال بازگشت به جایگاه تمدن اسلامی هستیم و باید این ویژگی در نسل بعد نیز ادامه داشته باشد.
وی در خصوص اینکه ربطه با امریکا تا چه اندازه حلال مشکلات است، گفت: باید از رابطه تصویر درستی داشته باشم، گاهی منظور از رابطه، رابطه تعاملی و دوسویه است، که در دنیای پیشرفته امروز، همه کشورها نوعی داد و ستد و تعامل و بهره گیری از امکانات یکدیگر را با توجه به بها دادن به هویت هر کشور و ازرش قائل بودن برای هویت دارند، تعاملی که پیامبر در صدر اسلام با یهود و مسحیت و امثال آن داشته است و اگر رابطه اینطور معنا شود، این مسئله ضرری که برای ما ندارد، بلکه می تواند جایگاه ما را در دنیا قوی تر کند و ایران حرفش را به کرسی بنشاند.
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اما با وجود روحیه استکباری که امریکا دارد و دنیای امروز را به خودش نسبت می دهد که این مسئله بر خواسته از روحیه استکبار و استثمار جوامع دیگر است، این رابطه نه تنها به کشور ما ضربه می زند؛ بلکه آرام آرام ما را به سوی اهدافی که پیش از انقلاب در کشور ایران سیاسیت گذاری می شد، حرکت میدهد و مجددا ما از روند و فرایند انقلاب و اهداف و آرمان های انقلابمان رو خواهیم شد. این نکته ای است که باید در هر تعاملی و رابطه ای باید به آن توجه کنیم.
شاهنظری با اشاره به اینکه دانشجوی امروز با زیر پا گذاشتن، به چنگ خود در آوردن و در مشت خود له کردن روحیه استکبار و روحیه ظلم و استثمار می تواند تسخیر داشته باشد، بیان داشت: اگر دانشجوی ما در واقع این مسئله را در چنگال خودش حس کند، می تواند روی پای خودش بایستد و راهی که انقلاب فراروی او ترسیم کرده است را بتواند ادامه دهد.
وی در خصوص حضور مردم و جوانان در راهپیمایی گفت: روحیه استکبار ستیزی در اکثریت مردم هست؛ اما حضور در راهپیمایی شرایط و فضای خاص خود را می طلبد، راهپیمایی ۲۲ بهمن یک شور استثنایی دارد؛ اما در برخی از موقعیت ها مردم به دلیل مشلغه و غیره ممکن است آن شور و اشتیاق نباشد و نباید این مسئله را حمل بر این دانست که مردم ایران و جوانان از ارزش های خود برگشته اند و یا به امریکاتمایل پیدا کرده اند و این حضور در حد خود مطلوب است.
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان در رابطه با شعار مرگ بر امریکا، بیان داشت: این شعار همان طور که امام فرمودند و رهبری نیز بر آن تاکید دارند، به لحاظ انقلاب ما جز شعارهای اصلی است، همان طور که در دین می گوییم الله اکبر و لا اله الا الله از شعائر بنیادی دین ونماد دین اسلام است.
شاه نظری ادامه داد: در انقلاب ما شعار مرگ بر امریکا یک شعار بنیادی است و نماد آرمان های انقلاب که شامل استکبار ستیزی و نفی ظلم و استبداد میشود، است.
وی بیان داشت: این شعار هم در گذشته تاریخ و هم در انقلاب و هم در آینده انقلاب تاثیر مثبت داشته و این روحیه را می توان حفظ کرد، چون گاهی اوقات تحریف در شعائر اتفاق می افتد.
معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: باید به این مسئله حواسمان باشد، در مسائلی مثل هسته ای و برجام و غیره دست از این شعار برنداریم، این شعار به این معنا نیست که بعد از تعامل حذف شود، این شعار نماد آرمان های انقلاب ما است و تاثیر خودش را خواهد داشت.