به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در پایان مراسم بزرگداشت روز 16 آذر که به همت انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار امام رضای این دانشکده با حضور علی مطهری نماینده مردم تهران و مرعشی معاون اول رئیس جمهور دوره اصلاحات برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مرعشی با بیان اینکه ما باید به دنبال ایجاد مجلسی به دور از افراط، نادانی و جهل باشیم در پاسخ به این سوال که انتخابات مجلس دهم را چگونه میبینید گفت: ما نیاز به حضور افراد دانا در مجلس شورای اسلامی آینده داریم و باید تلاش کنیم خردمندانه ای که از اصلاح طلبان و اصولگرایان به مجلس راه پیدا کنند.
وی ادامه داد: برجام یک برگ فوق العاده در سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران برجا گذاشت و غرب پس از ده ها سال به این باور رسیده است که مشکلات خاورمیانه را تنها با همکاری ایران می تواند حل نماید.
مرعشی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پذیرش این موضوع که غرب دیگر در ایران جایگاهی ندارد بسیار سخت بود بیان داشت: مگر غرب خاتمی را روی کار آورده است که ما بخواهیم اکنون مدعی شویم که برخی جریانات در داخل کشور حتی اگر مخالفانی داشته باشند به دنبال غرب هستند.
در این لحظه صدای صوت، جیغ و کف طرفداران دولت اصلاحات سالن را در بر گرفت و وی ادامه داد: ما خودمان خاتمی را روی کار آوردهایم و خودمان مشکلات را برطرف خواهیم کرد و در این میان باید تلاش عمدهای جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور داشته باشیم به نحوی که در 15سال اخیر حجم تولید در جهان 39 هزار میلیارد دلار بوده و این رقم اکنون به 78 هزار میلیارد دلار افزایش پیدا کرده که متاسفانه ایران در این میان سهم عمده ای نصیبش نشده است.
مرعشی وضعیت اقتصادی ایران را موجب عقب ماندن این کشور از ترکیه دانست و بیان داشت: اگر روزی رئیس جمهوری در ایران با لگد از روی سیاست های اصل 44 قانون اساسی عبور نمی کرد امروز اقتصاد ایران می توانست با رشد سالانه 8 درصد در جایگاه مناسبی قرار گیرد اما روحانی دولت یازدهم را در حالی در دست گرفت که تورم 40 درصد و رشد اقتصادی منفی 6 درصد بود.
وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم افراد کوته نظر فرصت ها را از ما بگیرند و با توجه به این که مسئول خون شهدای خود هستیم باید در این مسیر مبارزه کنیم.
در ادامه علی مطهری در پاسخ به این سوال که کارکرد جنبش دانشجویی را چگونه میبینید گفت: برای پاسخ دادن به این سوال مقایسهای بین قیام 15 خرداد 42 و نهضت اسلامی سال 53 و 57 انجام می دهم تا نشان دهم چرا قیام 15 خرداد سریع سرکوب شد اما انقلاب اسلامی به سرانجام رسید.
وی ادامه داد: یکی از دلایل سرکوبی قیام 15 خرداد نپیوستن قشر دانشجویی به این قیام بود و این در حالی است که در سال 56 با آغاز نهضت اسلامی دانشجویان و دانشگاهیان به شدت خود را با انقلاب همراه کردند.
مرعشی هم در خصوص کارکردهای جنبش دانشجویی، گفت: ما از آغاز مشروطیت تا به امروز خواسته هایی داریم که کم و بیش تعدادی از آن ها محقق نشده است و به صورت مرتب نهضت های سیاسی و اجتماعی در حال پیگیری جهت رسیدن به این خواسته ها می باشند.
در ادامه مطهری در پاسخ به این سوال که کارنامه مجلس نهم از نظر شما چه نمرهای می گیرد و انتخابات مجلس دهم به کجا ختم می شود گفت: کارنامه مجلس نهم از نظر من خیلی ضعیف بود و نمی توان نمره خیلی خوب و یا ضعیف را به آن داد.
وی کارنامه مجلس نهم را به دو دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و روحانی تقسیم و بیان داشت: یک سال و نیم از عمر مجلس نهم در دولت دهم گذشت و سه سال دیگر آن در دولت یازدهم در حال طی شدن است که اجرای عدالت و قوانین در دولت یازدهم بسیار با حساسیت بالاتری نسبت به دولت دهم در حال دنبال شدن می باشد.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه برخی کینه های شخصی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که اصلا مناسب نیست گفت: کینه های شخصی نقطه ضعف مجلس نهم است که باید اصلاح شود اما مجلس آینده می تواند بسیار تاثیرگذار باشد و یک مجلس قوی در کشور ما بسیاری از کارها را می تواند انجام دهد.
در این حین دولتیان، مجری برنامه با بیان اینکه سوالات شفاهی به دلیل ایجاد بی نظمی پرسیده نخواهد شد گفت: کسانی که درخواست سوال شفاهی از سخنرانان را دارند اجازه این کار را نخواهند داشت و سوالات خود را به صورت کتبی به دست ما برسانند دراین حین دانشجویان ارزشی مستقر در انتهای سالن با بیان اینکه ما اعتراض داریم خواستار پرسش شفاهی شدند که در این میان دانشجویی از وسط سالن با طرح این سوال که نظر شما در خصوص رفع حصر چیست مطهری را مجاب به پاسخ گویی کرد. در این میان مطهری گفت همین بحث رفع حصر که شما دانشجویان در خصوصش تا این اندازه تاکید دارید با یک مجلس قوی قابل حل و رفع می باشد.
وی ادامه داد: این مسئله با امضای 50 نماینده در مجلس کاملا رفع شدنی میباشد و نکته قابل توجه این است که تعدادی از نمایندگان مجلس در خصوص بحث حصر با من موافق هستند اما امروز جرات نمیکنند موافقت خود را اعلام نمایند.
این نماینده مجلس در فضای سوت و کف دانشجویان ادامه داد: انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی به نوع رفتار شورای نگهبان در شدت عمل این شورا درخصوص مجوز ندادن به حضور افراد خوش فکر بستگی دارد که اگر شورای نگهبان نگذارد این افراد بالا بیایند شاید مجلسی مانند مجلس نهم در آینده داشته باشیم.
در ادامه دولتیان با بیان این سوال که بحث نفوذ از نظر دکتر مرعشی چگونه تفسیر میشود، خواهان توضیح مرعشی در این خصوص شد که وی گفت: در خصوص سوء استفاده از تذکرات مقام معظم رهبری از جمله تذکر ایشان در خصوص بحث نفوذ باید گفت این موضوع در کشور در حال حاضر فراگیر شده به نحوی که اخیراً ایشان تاکید کرده اند که موضوعات سراسری و ملی نباید دست آویز تصفیه حساب های جناحی شود.
وی ادامه داد: نفوذهای امنیتی و سیاسی قابل رصد و شناسایی می باشند و از ابتدای انقلاب نیز سیستم های ما به نحوی رفتار کرده اند که خطر نفوذ سیاسی و امنیتی در کشور را به خوبی تشخیص داده اند اما نفوذ فرهنگی در کشور رشد پیدا کرده و این به دلیل پیوستن برخی افراد به سبک و شیوه رفتاری غرب است.
مرعشی با بیان اینکه روزی که صدام به عنوان تنها رهبر دیکتاتور منطقه در عراق کشته شد مردم این کشور سایه چکمه های انگلیسی ها و آمریکایی ها را در کشور خود دیدند خاطر نشان کرد: خدا نکند روزی در جمهوری اسلامی نتوانیم کشور را به صورت شایسته اداره کنیم و کار به جایی برسد که افرادی از داخل کشور به دنبال حکومت افرادی از خارج کشور به این کشور باشند و در این خصوص باید مراقبت کنیم.
وی ادامه داد: اگر دادگستری عدالت و قانون را، سازمان های مدیریتی برنامه ریزی های مناسب را و مسئولین کشور جایگاه احترام آمیز و عالی نداشته باشند مطمئناً جمهوری اسلامی نخواهد توانست حکومت خود را به شیوه عالی اداره نماید. بهترین کاربرد برای مقابله با نفوذ دشمن را اداره با کیفیت جمهوری اسلامی ایران دانست.
در بخش پایانی پرسش و پاسخ دانشجویی مطهری دربرابر اعتراضات دانشجویان ارزشی در خصوص سخن وی که با امضا 50 نماینده می توان مشکل حصر را حل نمود گفت: ما در مورد مسائل براساس قانون صحبت میکنیم و دانشجویانی که فریاد می زنند قانون قانون بدانند ما نیز حرفمان برخلاف قانون اساسی نیست.
وی ادامه داد: قانون اساسی بازداشت و حصر افراد بدون حکم دادگاه را جایز نمیداند و حتی عامل این کار را محق مجازات معرفی می کند.
مطهری ادامه داد: ما نیز خواستار اجرای قانون هستیم و معتقدیم تمام دست اندرکاران اتفاقات 88 اعم از احمدی نژاد وغیره همه باید مورد رسیدگی قرار گرفته و عدالت در خصوصشان اجرا شود.
وی ادامه داد: سخت گیری هایی که برخی نهادها در خصوص افرادی که اشکالات مدنی ساده داشتند و آن ها را به عنوان برانداز معرفی کردند کار رخدادهای سال 88 را سخت کرد بیان داشت: بزرگترین اشتباه سال 88 این بود که به جای آنکه سیاستمداران و مدیران تحولات پس از انتخابات سال 88 را پیگیری کنند نیروهای امنیتی و نظامی مسئول شدند.
در پایان مرعشی با بیان این که اقتصاد ایران در آخرین سال ریاست جمهوری احمدی نژاد بسیار ناامید کننده بود گفت: ضعف های اقتصادی ایران در حال حاضر بسیار خودنمایی می کنیم که امیدواریم با انتخابات مجلس در سال آینده گشایش صورت بگیرد.