به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، مراسم گرامیداشت شانزدهمین هفته ملی پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هجدهمین هفته ملی پژوهش دانشگاه اصفهان در تالار پیامبر اعظم دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این مراسم که با حضور مسئولان دانشگاهی، رئیس دانشگاه اصفهان، اعضای هیات علمی و پژوهشگران برتر برگزار شد، از پژوهشگران برتر تجلیل شد.
هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم ضمن گرامیداشت حلول ماه ربیع الاول و فرارسیدن هفته پژوهش، فعالیت های دانشگاه اصفهان را در حوزه پژوهش قابل قبول دانست و گفت: کسب این موفقیت ها مرهون تلاش اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه است.
وی افزود: نقش اصلی در پژوهش بر عهده اعضای هیات علمی است، امر پژوهش مقوله ای نیست که با بخش نامه مدیریت شود و یا حتی امکانات و وسائل آن را متوقف کند، البته وجود امکانات در امر پژوهش اثرگذار است؛ اما نقش تعیین کننده ندارد.
رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه تصریح کرد: در دو سال اخیر تلاش بر آن بوده تا وظیفه مدیریتی به بهترین نحو انجام شود.
طالبی ضمن تقدیر از زحمات اکبری، معاونت سابق پژوهشی دانشگاه، بیان داشت: کیفیت در پژوهش حائز اهمیت است، شاید تعداد مقالات دکترا در سال ۲۰۱۵ کمتر از سال ۲۰۱۴ باشد، اما باید علت این مسئله را مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: باد دید علت کاهش این تعداد مربوط به سال های قبل است و علاوه بر این پژوهشگری که امروز فعالیتش را آغاز می کند نتیجه فعالیتش چه زمانی مشخص می شود.
رئیس دانشگاه اصفهان با تاکید بر لزوم طراحی شاخص هایی برای تعیین کیفیت مقالات در کنار کمیت آنها، تصریح کرد: در گذشته، یک دانشجوی علوم انسانی برای دفاع از پایان نامه اش ملزم به چاپ یک مقاله لاتین در نشریه بود.
طالبی در ادامه بیان داشت: طی سال های اخیر مجلات غیر معتبر از این شرایط سو استفاده کردند، ما از این فرآیند جلوگیری کردیم و اگر اقدامات این چنینی باعث کاهش تعداد مقالات شده، نه تنها این مسئله ایراد نیست؛ بلکه اتفاقی مثبت ارزیابی می شود.
وی افزود: طی پنج سال اخیر ۳۰۰ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه اصفهان استخدام شده اند که همگی با گذر از مرحله های مختلف و رسیدن به استانداردهایی بالا، به درجه هیات علمی نائل شده اند.
رئیس دانشگاه اصفهان وظیفه مدیریت دانشگاه را ایجاد محیطی آرام برای اعضای هیات علمی عنوان کرد و گفت: مهیا کردن این شرایط به این دلیل است تا اعضای هیات علمی بتوانند در فضایی آرام به فعالیت های پژوهشی خود بپردازند.
طالبی در پایان داشتن نقشه راه برای فعالیت پژوهشی هر عضو هیات علمی را امری لازم خواند و خاطرنشان کرد: باید از دانشجویان نیز در پژوهش ها استفاده شود؛ دانشجویان برتر باید به درستی وارد دانشگاه شوند به دقت انتخاب شوند و در مسیر صحیح پژوهش قرار گیرند.