به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، براتی، رئیس دانشگاه سلمان فارسی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه که عصر دیروز با حضور اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد علی دوانی برگزار شد، گفت: فضیلت علم در کاربردی کردن آن، خدمت به نوع بشر و رفع تنگناهای موجود است.
وی افزود: هر چه علم و دانش به انگیزه های الهی و خالصانه تری فراگرفته شود و بازنشر شود از فضیلت بیشتری برخوردار خواهد بود، که امروز این فضیلت را باید در کاربردی کردن علم در خدمت بشری و رفع تنگناهای موجود دانست؛ بنابراین آن کس که امکان و قدرت تحقیق را دارد، مسئولیت بیشتری در قبال جامعه پیدا می کند.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی تصریح کرد: توجه به کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی و ارتباط بخشی بین این پژوهش ها و حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی جامعه از وظایف دانشگاهیان است.
براتی بیان داشت: خداوند متعال پس از دعوت انسان به تفکر و اندیشه، انسان را به ابزار دانش اندوزی متوجه می سازد، تا فرآورده های علمی خود را با ابزار قلم نشر دهد و مورد استفاده دیگران قرار گیرد و باعث مانایی آن شود.
وی گفت: هفته پژوهش فرصت مناسبی است برای توجه و تمرکز بر روی ابعاد مختلف پژوهش و فناوری در کشور تا تمامی ذینفعان ضمن اطلاع از روند و وضعیت موجود در کشور، برای آینده برنامه ریزی و اقدامات بهتر و مهمتری را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی افزود: انتخاب و معرفی برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری و تجلیل از آنها یکی از اقداماتی است که در این هفته توسط دستگاه های اجرایی و نهادهای مختلف علمی و پژوهشی در سطوح مختلف برگزار می شود. تا ضمن ارتقاء شان و جایگاه پژوهش و فناوری و فعالان این عرصه، بسترسازی مستحکمی را برای ادامه راه تقویت و توسعه پژوهش و فناوری که ضامن پیشرفت واقعی کشور و ایجاد ثروت، رفاه و امنیت برای مردم است، در ابعاد اجتماعی و فرهنگی فراهم آید.
براتی ادامه داد: آنچه را که امروزه ما دانشگاهیان باید در مقوله پژوهش باید مدنظر قرار دهیم، توجه به کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی و ارتباط بخشی بین این پژوهش ها و حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه است.از سوی دیگر هم حاکمیت باید سعی کند حمایت صنعتگران و فعالان اقتصادی را متوجه دانشگاه و پژوهش های دانشگاهی نماید. تا با همیاری هم، گامی اساسی در پیشرفت جامعه برداشته شود.
وی افزود: آمارهای موسسات تحقیقاتی در خصوص وضعیت اقتصادهای مبنی بر پژوهش در دنیا از رتبه ۹۴ ایران در میان کشورهای جهان حکایت دارد و این در حالی است که بر اساس تعداد مدارک علمی بین المللی، ایران در رتبه ۱۶ تولید علم با سهم ۵۲/۱ درصد، قرار دارد که ایران با این رتبه بین ۱۰ کشور برتر آسیایی قرار ندارد و این به معنای عدم بکارگیری دانش و پژوهش در اقتصاد است.
در پایان مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه از جمله استاد پژوهشگر برتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی مسلم عباسی، عضو هیات علمی بخش روانشناسی، استاد پژوهشگر برتر دانشکده علوم پایه، صحابه هاشمی، عضو هیات علمی بخش فیزیک و استاد پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی، علیرضا دهقان، عضو هیات علمی بخش مهندسی فناوری اطلاعات با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.