به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری در اجلاس آکادمی علوم جهان اسلام که امروز در هتل پارسیان آزادی برگزار شد گفت: دانشمندان مسلمان سهیم عظیمی در حوزههای مختلف علمی داشته و در قرون وسطی کشفیات بزرگی که بزرگترین مثل بغداد، قاهره و سمرقند صورت دادند که پیشرفتهای مسیر و راهیابی کتابهای مسلمانان را به کتابخانههای اروپا هموار کرد.
وی افزود: فلاسفه مسلمان مثل ابن سینا بر روی رشد فلاسفه اروپا تاثیر گذاشتند و تمدن اسلامی شاهد یکی از بزرگترین دورههای توسعه پایدار در تاریخ بود.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان داشت: ۴۱ کشور مسلمان دنیا با دارا بودن حدود ۲۰ درصد کل جمعیت دنیا کمتر از ۵ درصد علم جهان را تولید میکنند و برهمین اساس است که برخی اسلام را مانع پیشرفت میدانند.
وی تاکید کرد: چنین نیست بلکه سطح پایین همکاری و ارائه دستاوردهای علمی دلیل عدم رشد علوم و فناوری در کشورهای مسلمان است اسلام محرک اصلی علمی مسلمانان دردوران رشد حداکثری جهان اسلام بوده امروزه اخبار مسلمانان با اخبار خشونت گره خورده و افراطیگری در حال لطمه زدن به تصویر اسلام و مسلمانان است که مایه تاسف است اما مسلمانان باید از تصویر واقعی اسلام دفاع کنند.
ستاری تاکید کرد: در هیچ برههای از زمان وظیفه مسلمانان تا این حد سنگین نبوده و اسلام همواره از دانش دفاع کرده و حتی در دورانی که همه در جنگ به سر میبردند هم اسلام از دانش دفاع میکرد.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: امروز باید به دشمنان دنیا نشان دهیم که اسلام دین مهربانی و حامی بشریت است دین خرد و علم آموزی است و همکاری بین کشورهای اسلامی کاملا مشهود است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی در این زمینه اقدام به راه اندازی شبکه تبادل و انتقال فناوری کرده و حمایت از تجاری سازی و تبادل فناوری را ارائه کرده که مقررات آن به صورت رسمی بر اجلاس آینده علوم و فناوری کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد شاید اصلیترین اخباری که از ایران منتشر میشود مربوط به مسئله هستهای باشد ولی دستاوردهای علم و فناوری ایران کم نیست و تنها مربوط به مسئله هستهای نمیباشد و کشور ما دستاوردهای قابل توجهی در زمینه علم و فناوری داشته است.