به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، دو روز قبل بود که هاشمی رفسنجانی در بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، به عنوان سخنران شرکت کرد.
وی طبق معمول همه سخنرانی های خود مجموعه نظام را مورد لطف قرار داد و با توهین و طعنه و کنایه به آنها انتقاد کرد.
هاشمی در بخشی از این دیدار با انتقاد از رهبر معظم انقلاب و با کنایه گفت: چند سال پیش یک حرف مهمی رهبری زدند؛ ولی آنها که خیلی ذوب در ولایت هستند حرف ایشان را پی گیری نکردند. ایشان کرسیهای آزاداندیشی را مطرح کردند؛ اما چقدر این کرسیها محل آزاداندیشی است. حرف رهبری به چند همایش ختم شد و کافی است اکنون در این کرسیهای آزاد اندیشی دانشمندی ابراز عقیده کند و شخصی حرف او را نپسندد برود در یک سایت بنویسد و آبرویش را ببرید، اگر اینجور باشد هیچ وقت ترقی نمیکنیم.
از این رو، در این گزارش سعی داریم تا برای هاشمی رفسنجانی که عضو هیات امنا دانشگاه آزاد نیز می باشد، روشن کنیم که واقعا چه کسانی عامل اصلی بر زمین ماندن سخنان رهبری در دانشگاه های سراسر کشور، خصوصا استان مازندران هستند و چرا این کرسی ها فقط در حد همان دستورات رهبر معظم انقلاب باقی ماندند و تنها در چند همایش خلاصه شدند.
دانشگاه های آزاد مهمترین مانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی
پس از بررسی هایی که در سطح دانشگاه های استان مازندران داشتیم، مشخص شد که بزرگترین مانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، خود دانشگاه های آزاد در سراسر استان می باشند و برگزاری کرسی های آزاداندیشی در آن ها با مشکلات و موانع بسیاری همراه است و دانشجویان به راحتی نمی توانند در آن کرسی برگزار کنند.
بررسی ها نشان می دهد، در تقریبا 17 واحد دانشگاه آزاد در استان مازندران که در مجموع حدود 100 هزار دانشجو در آنها مشغول به تحصیل هستند، در ترمی که گذشت تنها سه کرسی آن هم با هزار اما و اگر برگزار شد و تشکل های دانشجویی حتی پس از پیگیری های مداوم و تصویب در شورای فرهنگی، به صورت یک طرفه برنامه شان از طرف رئیس دانشگاه کنسل می شود و عملا اجازه برگزاری هیچ کرسی آزاد اندیشی به آنها داده نمی شود.
مسئولان دانشگاه با سنگ اندازی و دغدغه مند نبودن و شعار دادن مانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی می شوند و دانشجویان نیز هرچقدر تلاش می کنند، با در بسته مسئولان دانشگاه روبرو هستند.
آقای هاشمی کرسی های آزاد اندیشی را از میرزاده بخواهید نه کس دیگر
مسئول بسیج یکی از دانشگاه های آزاد استان مازندران در این خصوص گفت: هاشمی بهتر است دغدغه های خود در خصوص کرسی های آزاد اندیشی را از روسای دانشگاه های آزاد و خصوصا از میرزاده بخواهد نه از رهبری و نه از آنهایی که ذوب در ولایت هستند.
این دانشجو ادامه داد: هر برنامه ای با موضوع انرژی هسته ای، برجام، سیاست خارجی دولت، وعده های اقتصادی دولت، رابطه با آمریکا و ... توسط رئیس دانشگاه ممنوع شده بود و ما اجازه برگزاری کرسی در این موضوعات را نداشتیم.
این مسئول افزود: رئیس دانشگاه حتی برنامه هایی که ما در شورای فرهنگی تصویب کرده بودیم را به صورت کاملا یک طرفه و بدون هیچ دلیلی کنسل می کرد و ما نمی توانستیم برنامه های خود را اجرا کنیم.
آقای هاشمی به جای جسارتهای بی مورد، به روسای دانشگاه آزاد تذکر دهد
علی رضایی؛ دانشجوی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد بابل در این خصوص با بر شمردن عوامل متعدد برگزار نشدن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های آزاد گفت: مهمترین عامل عدم برگزاری کرسی ها به پیشینه فرهنگی ما برمی گردد که خیلی در بخش مجادله کار نکردیم و بعنوان اولین عامل باید موضوع فرهنگ را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: عامل دوم که مشکل غالب اکثر روسای دانشگاه های آزاد است، دلواپسی مدیران و مسئولان در دانشگاه هاست و برخی از مدیران فضای آرام تر و بی دردسرتری را نسبت به فضاهای تنش زا می طلبند و به همین دلیل است که همه کرسی ها باید به ازدواج ختم شوند.
این دانشجوی جامعه شناسی با اشاره به سخنان هاشمی رفسنجانی در این خصوص گفت: مقصر اصلی برگزار نشدن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها، روسای دانشگاه و معاونان وی می باشند و هاشمی به جای کنایه و جسارت به رهبری، به زیرمجموعه خودش دستور دهد تا نسبت به برگزار کرسی های آزاد اندیشی اقدام کنند.
وی تصریح کرد: هاشمی مثل اینکه خودشان فراموش کردند که بیشترین خفقان رسانه ای و آزادی بیان در دولت ایشان شکل گرفته بود و در دوران سازندگی بود که هیچ صدای مخالفی نباید شنیده می شد و امروز نیز زیردستان ایشان همان خوی سرکوبی گری را از پدر معنوی خویش به ارث برده اند.
رضایی در پایان گفت: البته دانشگاه آزاد همواره در همه مسائل سیاسی برای کمک به حزب مطبوع خودش وارد عرصه می شود و امکانات خود را در اختیار آنان قرار می دهد، که نمونه آن را ما در سال 88 در انتخابات ریاست جمهوری مشاهده کردیم که اسناد آن هم بعدا منتشر شد.
دانشگاه آزاد به دنبال کشتن روح مطالبه گری در دانشجویان است
امیر سادات کرمی نیز در خصوص برگزار نشدن کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه می گوید: عدم برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد به دلیل سنگ اندازی مسئولان دانشگاه ازاد مقابل دانشجویان و عدم تمایل به برگزاری کرسی رخ می دهد و دانشجویان پس از چندین بار درخواست از مسئولان و عدم پاسخ از جانب آنها کم کم سرد می شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد تلاش می کند تا با نگه داشتن دانشجویان در یک حالت انفعالی و در فضایی بدون مطالبه گری و سوق دادن دانشجویان به سمت موضوعاتی مانند کنسرت های دانشجویی، روح مطالبه گر و نقاد دانشجو را از وی بگیرد، تا دیگر دانشجو نتواند در موضوعات مختلف مطالبه گری کند.
مسئول سیاسی سازمان بسیج دانشجویی مازندران تصریح کرد: البته وقتی با مسئولان دانشگاه صحبت کنید، همه آنها می گویند که ما همیشه با درخواست های دانشجویان برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی موافقت می کنیم، که این حرف درستی است؛ اما همه درخواست ها باید به کرسی های حجاب و عفاف و ازدواج ختم شود و هیچ کرسی ایی در مسائل سیاسی و مطالبه گری در دانشگاه آزاد نباید برگزار شود.
سادات کریمی افزود: برای نمونه ما در ترمی که گذشته درخواست زیادی برای برگزاری کرسی هایی با موضوع توافق ژنو، رابطه با آمریکا و انرژی هسته ای داشتیم که متاسفانه هیچکدام مجوز نگرفت و تنها یک کرسی آنهم در دانشگاه آزاد رامسر با موضوع سیاسی برگزار شد.
وی در پایان تاکید کرد: البته به نظر می رسد، این انتقادات هاشمی به این دلیل است که جامعه نخبه دانشگاهی در حمایت از وی و مواضع نادرست و شاذ وی در دانشگاه سخنی نمی گوید و این می تواند دستوری باشد برای روسای دانشگاه های آزاد تا در ترم بعد کرسی هایی را با موضوعاتی که باب میل آقایان و در حمایت از سیاست های آنان است، برگزار کنند.