صداقتی،مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص تاخیر تخلیه خوابگاهها توسط دانشجویان و جریمههایی که برای آنان در نظر گرفته میشود گفت: کلیه قوانین و مقررات و خوابگاههایی که دانشگاهها دارند تحت نظر صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم است و خارج از دستورالعمل این صندوق کاری انجام نمیشود.
وی افزود: تمام قوانین صندوق رفاه به این صورت است که در صورتی که دانشگاه شرایط و امکاناتش اجازه دهد باید دانشجویان را در خوابگاه اسکان دهد.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: این دانشگاه خوابگاههای مجردی را با وجود اینکه با کمبود فضا و خوابگاه مواجه است اما رویکرد دانشگاه این است که حتما به دانشجویان تا حد امکان از لحاظ خوابگاه دغدغه نداشته باشند و بتوانیم آنها را اسکان دهیم این در صورتی است که زیرساختهای درستی در دانشگاه وجود ندارد و هر سال خوابگاههای برای دانشجویان اجازه میشود.
صداقتی اضافه کرد: خوابگاههایی که برای دانشجویان از طریق دانشگاه اجاره میشود ماهی یک میلیون تومان هزینه برای هر دانشجو در بر دارد اما دانشگاه براساس قوانین صندوق رفاه و ماهیانه ۱۵۰ هزار تومان دریافت میکنند.
وی یادآور شد: قوانین به صورتی است که هزینهها برای دانشجویان کارشناسی از ترم پنج به صورت دو برابر میشود و برای کارشناسی ارشد از ترم ده این اتفاق میافتد.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص خوابگاه متاهلی نیز گفت: این قوانین برای خوابگاههای متاهلی متفاوت است در هر زمان اگر دانشگاه به این نتیجه برسد که دانشجو باید خوابگاه را تخلیه کند اگر دانشجو اهمیتی به اخطارها ندهد با ثبت ده برابری هزینهها به صورت اتوماتیک در سایت صندوق رفاه مواجه خواهد شد و این ابزاری است که صندوق رفاه در نظر گرفته است.
وی با اشاره به کمبود خوابگاه متاهلی در این دانشگاه گفت: تعداد خوابگاههای متاهلی دانشگاه تربیت مدرس با ظرفیت ۱۹۰ دانشجو است در صورتی که ۱۱۰ هزار دانشجو متاهل داریم که متقاضی خوابگاه متاهلی هستند؛ باید رئیس دانشگاه و یا مسئولین صندوق رفاه قوانین و فیلترهایی ایجاد کنند که تعداد دانشجویان بیشتری بتوانند از خوابگاههای متاهلی استفاده کنند.
صداقتی ادامه داد: دانشجویان ارشد سال ۹۳ هنوز بعد از سه ترم نتوانستهاند خوابگاه بگیرند به دلیل اینکه دانشجویان قبلی قانون را رعایت نکرده و خوابگاهها را تخلیه نمیکنند.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس گفت: در صورتی که دانشجویان به اخطارها توجه نکنند جریمه شامل پرداختها میشود و باید جریمه ده برابری پرداخت کنند.
صداقتی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که دانشگاه تربیت مدرس همواره با ثبت هزینه دانشجویان خوابگاهی داشته است اینکه اگر دانشجویی یک روز یا یک ماه یا حتی یک ترم اضافه بماند هزینه یک ترم را باید پرداخت کند که ثبت ده برابری در واقع ده برابر هزینه یک ترم است و به صورت روز شمار هزینهها ثبت نمیشوند در جلساتی که با مسئولان صندوق رفاه داشتیم این اعتراض را عنوان کردیم که قرار است ثبت هزینهها به صورت روز شمار پس از تاخیر دانشجو در تخلیه خوابگاه باشد.
وی یادآور شد: دسترسی نداشتن دانشجویان به ثبت هزینهها در سایت صندوق رفاه باعث شده وقتی زمانی را برای یک دانشجو از طریق پورتال دانشگاه ثبت میکنیم فقط هزینهها به ما اعلام میشود که نه میتوانیم تصحیح کنیم نه هزینهها را کاهش دهیم این مشکلی است که بارها به صندوق رفاه تذکر دادهایم.
صداقتی افزود: البته برخی از دانشجویان هستند که وقتی ساکن خوابگاه میشوند مدت زمان اسکان آنها به پایان میرسد به اخطارات توجه نمیکنند در صورتی که تعداد زیادی از دانشجویان در صفهای طولانی برای اسکان در خوابگاه هستند و از دانشگاه میخواهند که فقط خوابگاه را تخلیه کنند.
وی در خصوص آمار این دانشجویان گفت: تعداد این دانشجویان انگشت شمار است و آمار زیادی را شامل نمیشود اما همین تعداد کم مشکلاتی را برای دانشگاه ایجاد میکند اخطارهای زیادی به آنها داده میشود از جمله ثبت ده برابری و معرفی به کمیته انضباطی اما دانشجویان اهمیتی به این مسئله نمیدهند.