به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، حیدری نژاد دیروز در اتاق فکر دانشگاه و صنعت که در محل اداره کل صنعت، معدن و تجارت لرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه اولین سرمایه گذاری اکتشاف معادن توسط بخش خصوصی در استان لرستان اتفاق افتاده است، گفت: با پیگیری های صورت گرفته هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری نظیر هلدینگ صبا، هلدینگ ایمیدرو و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در بخش معدن لرستان سرمایه گذاری کرده اند و در حال حاضر قرارداد با این هلدینگ ها منعقد شده و پهنه های معدنی نیز در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دفاتر این هلدینگ های سرمایه گذاری در استان لرستان راه اندازی شده است و در حال حاضر نیز مشغول فعالیت هستند، افزود: در پروانه بهره برداری این هلدینگ ها قید شده است که پس از بهره برداری از پهنه های معدنی باید صنایع پایین دستی نیز در استان ایجاد شوند.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات لرستان با اشاره به اینکه ایجاد زنجیره ارزش معدن از اولویت های استان است، گفت: بر اساس مطالعات و نقشه برداری های صورت گرفته در خصوص استعداد استان لرستان در بخش معدن به یقین رسیده ایم و با این حال به دنبال نهادینه کردن این شعار هستیم که معدن می تواند محور توسعه لرستان باشد منتهی با خام فروشی این نقش محوری محقق نمی شود.
حیدری نژاد گفت: متاسفانه در حال حاضر منابع معدنی استان با کمترین ارزش افزوده و بی آنکه از این ظرفیت برای ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال در استان استفاده کرده باشیم صادر می شوند.
وی تصریح کرد: عده ای بر خلاف نتایج مطالعات صورت گرفته در بخش معدن می گویند که در لرستان به آن شکل ذخائر معدنی نداریم و آنچه که وجود دارد اقتصادی نیستند و اگر هم داریم باید به شکل خام آنها را خارج کنیم که این کاملا اشتباه است و من آن را خیانت در اموال عمومی می دانم؛ از این رو ضرورت دارد که خیلی صریح و شفاف موضع خود را در برابر این افراد مطرح کنیم.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات لرستان با بیان اینکه معتقدیم که در بخش معدن باید خیلی از ظرفیت های استان شناسایی و مورد بهره برداری قرار می گرفتند، اما اینگونه نشده است؛ گفت: شرایط جدیدی در بخش معدن کشور شکل گرفته است و حتی رهبر معظم انقلاب نیز در جمع هیات دولت تاکید کردند که بخش معدن باید جایگزین صنعت نفت و گاز شود.
حیدری نژاد ادامه داد: با توجه به افول قیمت نفت در بازارهای جهانی اقتصاد کشور نمی تواند بر روی نفت حساب ویژه ای باز کند و این در حالی است که قیمت برخی از مواد معدنی عمدتا افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از اقتصاد لرستان وابسته به معدن است به گونه ای که از بین حدود 1700 واحد تولیدی در استان حدود 1260 واحد وابسته به صنایع معدنی است؛ بنابراین اهمیت بخش معدن در لرستان بر هیچ کس پوشیده نیست؛ گفت: در استان لرستان 17 ماده معدنی خاص وجود دارد که برخی از آنها دارای مزیت مطلق و برخی نیز دارای مزیت نسبی هستند.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات لرستان از ماده معدنی تالک به عنوان یکی از مزیت های معدنی مطلق در لرستان نام برد و گفت: 30 درصد تالک کشور در لرستان تولید می شود و تالکی هم که در لرستان وجود دارد با کیفیت تالک کشور است.
حیدری نژاد از قیر طبیعی به عنوان یکی دیگر از مزیت های معدنی لرستان نام برد و تصریح کرد: ذخائر این ماده معدنی علاوه بر لرستان در استانهای ایلام و کرمانشاه نیز هست؛ البته هم عمده ذخائر و هم با کیفیت ترین قیر طبیعی در لرستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه اتفاقی که افتاده این است که کرمانشاه قیر طبیعی را به نفع خودش مصادره کرده است؛ افزود: متاسفانه با یک اقدام ناجوانمردانه قیر طبیعی لرستان را به عنوان قیر طبیعی تقلبی و بی کیفیت و قیر طبیعی گیلانغرب را به عنوان قیر با کیفیت معرفی می کنند.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات لرستان گفت: بر اساس نمونه گیری و آزمایشات صورت گرفته بر روی ذخائر قیر طبیعی استان های ایلام، کرمانشاه و لرستان مشخص شد که ذخائر لرستان با کیفیت ترین ذخائر قیر طبیعی کشور محسوب می شوند.
حیدری نژاد از کربنات کلسیم نیز به عنوان یکی دیگر از مزیت های معدنی استان لرستان و در شهرستان های ازنا، دورود و الیگودرز نام برد و اظهار کرد: متاسفانه این ماده معدنی پس از استخراج به شکل خام از استان صادر می شود.
وی تصریح کرد: بیشترین ذخائر کشوری ماده معدنی تالک که در تولید 128 محول دارای کاربرد است در استان لرستان وجود دارد و با این حال که اگر این ماده معدنی مورد بهره برداری قرار بگیرد، می تواند باعث تحول استان شود و همچنین بالابردن ارزش افزوده، رونق اقتصادی و اشتغال را رقم بزند.