جلال فر، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ایراد قراردادهای جدید نفتی گفت: پیرامون قراردادهای جدید نفتی بیشتر مسئولان از طریق رسانهها صحبتهایشان را انجام دادند اولین نکتهای که مهم بود این است که این پروندهها قراردادی نیستند بلکه یک هالهای برای ایجاد قرارداد هستند.
وی تصریح کرد: سال 90 در مصوبهای در مجلس شورای اسلامی متاسفانه مجلس به دلیل واهی هر قرارداد بین المللی باید به تصویب مجلس برسد در آن مصوبه مشخص شد که هر قراردادی غیر از قرارداد نفتی باید به تصویب مجلس برسد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با انتقاد از مجلس شورای اسلامی گفت: این بسته آی پی سی یک قرارداد نیست یک قالب بسته بندی برای قراردادهای عادی است و باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود البته نه مانند برجام که صرفا در زمان 20 دقیقه آن را تصویب کردند.
وی افزود: طبق بررسی های ما قرارداد آی پی سی قالب جدیدی از قراردادهای جدید نفتی است و خواهان ادامه مسیر کرسنت می باشد این امر باعث می شود که شرکت خارجی با اسم سرمایه گذاران وارد شود ولی انتقال فناوری صورت نگیرد و وضع معیشتی مردم روز به روز بدتر شود.
جلال فر با بیان اینکه ماهیت شرکت ها و قراردادهای جدید این است که هر وقت بخواهند می توانند این معامله را به هم بزنند تاکید کرد: زمانی که پیشنهادی صورت می گیرد باید آن بسته هم ارائه شود تا امروز هیچ جزئیاتی از اینکه مشارکت به چه نحوی باید باشد و قرار است شرکت ایرانی تا چه مشارکت داشته باشد مشخص نیست.
وی ادامه داد: مجلس باید در بحث قراردادهای جدید نفتی وارد شود اگر مجلس نمی تواند در بحث قراردادها ورود کند بحث جدید نفتی یک قرارداد نیست و صحبت از بسته می باشد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه دولت هیچ اهتمامی برای حل مشکلات نفتی کشور ندارد گفت: تنها دولتی ها ژستی می گیرند که ما می خواهیم نظرات منتقدین را بشنویم.
وی با اشاره به تجمع روز گذشته مقابل وزارت نفت که توسط دانشجویان و مردم به صورت خودجوش شکل گرفته بود تصریح کرد: در دو سالی که گذشت دولت یازدهم هیچ یک از تجمعات دانشجویی مجوز نگرفت و روحانی تنها برای ما ژست آزاداندیشی و آزادی بیان می گیرد. وقتی که دولت به یکی از تجمعات مجوز نمی دهد دانشجو باید چه کار کند آیا باید بایستد و نگاه کند که منافع ملی را به تاراج می گذارند؟
جلال فر با بیان اینکه من خودم یکی از بازداشتی های دیروز بودم و صدمات مالی و جانی در این تجمع دیده ام ادامه داد: در مسیری که ما را دستگیر کردند به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و باید گفت شب گذشته به راحتی نخوابیدم باید تکلیف این موضوع مشخص شود که تا کی دولت می خواهد مقابل منتقدان بایستد.
وی ادامه داد: زمانی که دولت نسبت به موضوع حساسی همچون کرسنت حرکتی نمی کند و تنها ژست پیگیری می گیرد من به عنوان دانشجو موظفم که پلاکارد را در دست بگیرم و مقابل وزارت نفت تنها اعتراض خود را اعلام کنم مگر شما نمی گویید که دانشجو باید مطالبه گر باشد و نسبت به مسائل حساس کشور هوشیار باشد؟
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: زمانی که موضوع حساسی همچون برجام در مجلس شورای اسلامی طی بیست دقیقه تصویب می شود این رویه ای که لاریجانی در مجلس شورای اسلامی گرفته نمی توان بیش از این توقع داشت که نسبت به مسائل کشور حساس باشند.