نوذر درستان، رئیس کنگره تروما و طب رزم دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: بعد از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامي، کشورمان بيش از پيش مورد تهديدات گوناگون در عرصه جهاني قرار گرفت. تجربه هشت سال دفاع مقدس نيز اثبات کرد که اين تهديدات مي تواند تا چه ميزان به ملت و کشورمان آسيب هاي جدي وارد کند.
وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی علاوه بر جانفشانی ها و ایثارگری های نیروهای رزمنده، شهداء و جانبازان که از جان و مال خود گذشتند، جامعه پزشکی نیز از روزهای آغازین جنگ در کنار این عزیزان حضور داشته و در بیمارستان هایی صحرایی مانند بیمارستان امام حسین(ع)، بیمارستان امیرالمومنین(ع)، بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) و غیره مشغول خدمت رسانی به مجروحان بوده اند.
رئیس کنگره تروما و طب رزم دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بیمارستان های دانشگاهی بخصوص بیمارستان های دانشگاه جندی شاپور در طول این هشت سال خدمات ارزنده ای را به مجروحین جنگ ارائه دادند و در این راستا جهت ایمن تر ساختن مراکز درمانی، بیمارستان گلستان به هتل نادری و بیمارستان امام خمینی(ره) به هتل فجر منتقل شد.
درستان با اشاره به اینکه پزشکان در همه رشته ها بخصوص در رشته های جراحی همیشه در کنار رزمندگان بوده و پزشکان زیادی در این راه شهید شده اند، گفت: از جمله پزشکانی که به درجه شهادت رسیده، شهید دکتر رهنمون می باشد که در بیمارستان صحرایی امام حسین(ع) مشغول خدمت رسانی به رزمندگان بود. بنابراین لازم است افراد جوانی که به تازگی وارد رشته های پزشکی و پیراپزشکی می شوند، از خدمات جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس اطلاع و آگاهی کامل داشته باشند.
وی هدف از تشکیل کنگره طب و رزم را یادآوری زحمات و خدمات جامعه پزشکی و همچنین آمادگی جامعه پزشکی جهت مقابله با بحران های کشور از قبیل سیل، زلزله و غیره برشمرد و افزود: از هشت سال پیش، جامعه پزشکی با همکاری جامعه جراحان ایران و به ویژه جراحان شاخه خوزستان، کنگره دو روزه ای را در بیمارستان های صحرایی تدارک دیده است.
رئیس کنگره تروما و طب رزم ادامه داد: با توجه به مساعدت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در برگزاری این کنگره، بنا به نظر دکتر ایدنی رئیس دانشگاه مبنی بر افزودن بعد علمی به کنگره، مقرر شد امسال کنگره طب رزم از دو روز به چهار روز افزایش یافته و همچنین از نظرات افراد صاحب نظر در برگزاری با کیفیت کنگره استفاده کنیم.
درستان اضافه کرد: همچنین درصدد هستیم ششمین کنگره میان دوره ای طب رزم و تروما را برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار نمائیم. تاریخ برگزاری کنگره را دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با هماهنگی جامعه جراحان کشور و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله که از پایه های اصلی کنگره هستند، از 10 تا 13 اسفند ماه سال جاری تعیین کرد و مقرر شد دو روز کنگره در سالن شهداء دانشگاه علوم پزشکی اهواز و دو روز در بیمارستان صحرایی برگزار شود.
وی با بیان اینکه این کنگره دارای 20 امتیاز بازآموزی برای جامعه پزشکی و همچنین 10 امتیاز فرهنگی جهت اعضاء هیئت علمی، بیان داشت: در این کنگره از تمام ظرفیت جامعه پزشکی در تمامی رشته ها و حتی رشته هایی که جزو رشته های جراحی نبوده اند؛ اما به نوعی درگیر مسئله هستند مانند سوانح و سوختگی، مسمومیت ها و غیره استفاده خواهد شد.
درستان محورهای برگزاری این کنگره شامل مدیریت بحران در سلامت، برخورد اقدامات اولیه در صدمات حاد، نقش جراحی های مدرن کم تهاجمی در صدمات, اقدامات کنترلی در حملات بیولوژیکی برشمرد و بیان داشت: امسال درصدد هستیم یک بخش از کنگره را به حملات شیمیایی در طول جنگ و بخش دیگر آن را به بیان روش های درمانی کم تهاجمی و نیمه تهاجمی که در آن کمترین صدمه به بیمار و بیشترین بهره برداری را داریم، اختصاص دهیم.
رئیس کنگره تروما و طب رزم ضمن بیان اینکه در این کنگره زمينه هم انديشي و هم افزايي براي پژوهشگران فراهم آمده تا آخرين دستاوردها و تجارب داخلي و بين المللي و راهكارهاي علمي و عملي خود را معرفي کنند، ادامه داد: بخشی از کنگره اختصاص به این خواهد داشت که در هر بحرانی مسئولیت کار بر عهده چه کسانی می باشد، به این معنا که در شرایط بحرانی لازم است فرماندهی برای مدیریت بحران داشته باشیم و تشخیص این فرمانده و عملکرد صحیح آن می تواند در مدیریت بحران نقش بسزایی داشته باشد. همچنین بخش دیگر کنگره مربوط به احیاء و بازپروری افراد صدمه دیده می باشد که چه اقداماتی صورت پذیرد تا افراد با بهبودی کامل به محل کار خود برگردند.
وی ضمن بیان اینکه برگزاری این کنگره مانور جامعه پزشکی است، ادامه داد: در این کنگره ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهداء جامعه پزشکی به ویژه دکتر رهنمون، راهکارهایی نیز ارائه خواهد شد تا در مواقع بحرانی از آن ها استفاده شود.
درستان در پایان تصریح کرد: سایت کنگره طب و رزم به tebrazm.ajums.ac.ir" جهت دریافت مقالات و خاطرات دوران دفاع مقدس اختصاص داده شده است و اعضای هیات علمی می توانند چکیده فارسی مقالات خود را حداکثر تا اول اسفندماه به سایت کنگره ارسال کنند و پس از داوری، حداقل 20 مقاله از رشته های مختلف جامعه پزشکی و پیراپزشکی در بخش سخنرانی و پوستر پذیرفته می شود.