به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، آیت الله محمد هادی عبد خدایی امروز در میزگرد «مجلس خبرگان کارآمد» که به همت مجمع اسلامی دانشگاه آزاد در دانشکده علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد، در معرفی خود گفت: در مشهد متولد شدم و پدرم امام جمعه مشهد و به نوعی بینان گذار نماز جمعه مشهد بود.
وی با بیان این نکته که تحصیلاتم را در مشهد و مدتها در محضر اساتیدی همچون محقق داماد، آیت الله میلانی و غیره گذراندم، تصریح کرد: همزمان با حوزه، دوران دانشگاه را سپری کردم و دکترا در محظهر شهید مطهری بودم و هم از علم و از معرفت وی استفاده کردم.
این نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: من در مهد سیاست متولد شدم و نخستین برخورد من با سیاسیون با نواب صفوی بود و از آن موقع بود که متوجه مفهوم انقلاب شدم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همزمان با حوزه در دانشگاه نیز حضور یافتم و در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا کسب علم کردم.
آیت الله عبدخدایی تصریح کرد: قبل از انقلاب برای ورود به دانشگاه فردوسی مشهد امتحان داد و علی رغم قبول شدن در امتحان؛ اما ساواک مانع از ورودم به دانشگاه فردوسی مشهد شد و در نهایت پس از انقلاب به عنوان عضو هیات علمی وارد دانشگاه فردوسی شدم.
سفیر سابق ایران در واتیکان ضمن اشاره به این موضوع که قبل از انقلاب در بسیاری از محافل هم در داخل و هم خارج از کشور سخنرانی کردم، بیان داشت: در دوران ستم شاهی در تحصن دانشگاه تهران حضور یافتم و تا ۲۲ بهمن ماه در تهران به سر بردم و پس از انقلاب به مشهد بازگشتم.
وی ادامه داد: پس از انقلاب در سه مجلس اول، دوم و چهارم به عنوان نمانده مجلس برگزیده شدم و پس از آن به مدت سه سال سفیر ایران در واتیکان بودم و در آن کشور نشان لیاقت و فضیلت گرفتم.
این نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص لزوم وجود مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: پس از اینکه امام رحلت کردند، بسیاری امید داشتند که میتوانند از این رحلت استفاده و به اهداف خود برسند؛ اما با مدیریت سریع و به موقع مجلس خبرگان این امیدها به نا امیدی تبدیل شد.
آیت الله عبدخدایی با بیان این موضوع که فقاهت، مدیر، مدبر و باتقوا بودن از ویژگیهای رهبری است، تصریح کرد: افرادی هم که باید ولایت فقیه را برگزیند و بر کار او نظارت کند، باید متصف به همین ویژگیها باشد.
وی خاطرنشان کرد: اعضای خبرگان باید متدین، خدا ترس، عادل باشند و تحت تاثیر جو سازیها قرار نگیرند و بتوانند مدیریتی قوی داشته باشند.
سفیر سابق ایران در واتیکان با طرح این پرسش که چنانچه فردی متصف به این ویژگیها نباشد چگونه میتواند شخصیتی برجستهتر از خود را برگزیند؟، بیان داشت: به طور کلی هر زمانی که رهبری از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شدند و یا فاقد برخی از شرایط ویژه ولایت فقیه شدند، خود به خود منعزل میشوند.
وی تاکید کرد: یکی از ویژگیهای مهم خبرگان رهبری این است که پشتیبان ولایت باشیم تا دشمنان نظام به طور کلی مایوس از رخنه به درون نظام شوند.
آیت الله عبدخدایی ادامه داد: اقداماتی که رهبری انجام میدهند همه در ملاء عام است و مردم میبینند که در بحرانها، رهبری چگونه مدیریت میکنند، بنابراین خبرگان رهبری باید از ایشان پشتیبانی کنند.
سفیر سابق ایران در واتیکان افزود: اصل ولایت از آن خداوند است و اعمال حاکمیت به وسیله پیامبر، امام معصوم و در دوره غیبت به عهده ولایت فقیه است.
وی تاکید کرد: البته بین امامان معصوم با ولی فقیه و به طور کلی بین امامان معصوم با علما تفاوت بسیار است و هیچ کس این ادعا را ندارد که علمای ما از نظر ذاتی مانند امام معصوم هستند، خیر. اینها خدمتکارند؛ اما در مرحله اعمال حاکمیت همان دستوری را صادر میکنند که خداوند داده است.
آیت الله عبدخدایی شناختن و شناساندن ولایت فقیه را از وظایف خبرگان خواند و گفت: به طور کلی غیر حکومت خداوند حکومت دیگری وجود ندارد و هیچ انسانی حق ندارد به انسان دیگری بگوید این کار را انجام بده و یا این کار را انجام نده.
وی در خصوص رد صلاحیت سید حسن خمینی بیان کرد: ما در جریان نیستیم، بنابراین نمیتوانیم حکمی صادر کنیم و به طور کلی پیگیری از امر در حوزه مسئولیت ما نیست.
این نامزد انتخابات مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: قشر دانشگاهی و نخبه جامعه نباید زود باور باشد و هر فردی هر چه میگوید آنان باور کنند. نخبگان باید بدانند که ابتدا باید بررسی کنند و پس از آن حرف ریشه دار بزنند.