اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
رجبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: اخیرا رئیس جمهور در رابطه با فراگیری زبان خارجی مسائلی را مطرح کرد که فارغ از مسائل حاشیه ای آن، اگر به صورت کارشناسی شده این مواضع را بررسی کنیم، تناقضات زیادی در آن خواهیم دید.
وی افزود: این که رئیس جمهور علت پیشرفت اقتصادی در کشور هند را زبان انگلیسی میداند بسیار تعجب آور است؛ زیرا آن چه باعث رشد این کشور شد، انقلابی بود که هند را از سلطه استعمار و در راس آن انگلیس خارج کرد. حال آن که بنیانگذار انقلاب هند، اصرار بر آموزش زبان انگلیسی را مانعی برای پیشرفت و نوآوری جوانان کشورش میداند.
مسئول تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد ادامه داد: دولت وقت که داعیه دار تعامل با دنیا است و دیپلماسی را مهمترین رکن خود قرار داده، باید بداند که برای برقراری این رابطه و تعامل، نیاز است که به زبان تمام دنیا سخن گفت، شاید هم دولتمردان دنیا را در آمریکا و زبان آن خلاصه میکنند.
وی افزود: اگر به آموزش و پرورش همین کشورهای غربی نگاهی بیاندازیم، خواهیم دید که خود این کشورها، آموزش را در زبانی خاص محدود نمیکنند و تنوع در زبان آموزی را بسیار مهم و اساسی میدانند.
رجبی تصریح کرد: موضع قابل تامل دیگری که اخیرا جناب رئیس جمهور نسبت به آموزش و پرورش داشتند، مساله خصوصی سازی در آموزش و پرورش است که با اصل سی ام قانون اساسی مغایرت دارد. این اصل دولت را موظف میکند تا وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه و تحصیلات عالی تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.
وی در پایان بیان کرد: آنچه باعث سقوط یک جامعه می شود، آموزش و پرورش ناکارآمد است و راه تعالی یک کشور در تعلیم و تربیت خلاصه می شود. پس دولتمردان وظیفه دارند که فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی موجبات پیشرفت این نهاد را فراهم سازند.