به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، برنامه «هدیه ای چمرانی برای انتخابی برتر» با موضوع اهدای چادر به 57 بانوی تازه چادری شده دانشگاه شهید چمران، در تالار شهید مطهری دانشکده علوم برگزار شد.
در این برنامه که با حضور امام جمعه موقت اهواز، بخشدار شهرستان اهواز، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، برخی مسئولان دانشگاه و خانواده های دانشجویان تازه چادری شده، همراه بود، آیت الله حسن زاده ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ابلاغ سلام و تقدیر حضرت آیت الله موسوی جزایری به دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز، در سخنانی بیان داشت: کلمه «عفاف» در احادیث و روایات اسلامی بسیار مورد تاکید قرار گرفته، به ویژه در زمینه روابط افراد با یکدیگر و به طور خاص روابط دختر و پسر.
امام جمعه موقت اهواز رعایت عفاف را در ابعاد گوناگون برشمرد و گفت: انسان در نگاه کردن، رفتار، سخن گفتن و ملزم به رعایت عفت و پاکدامنی است و نمونه همه این موارد در قرآن کریم آمده، از جمله رعایت عفت در راه رفتن که در داستان دختران شعیب ذکر شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مظاهر عفاف، بحث حجاب است که در اصل کلمه حجاب به معنای هرگونه پوشش است که رعایت آن برای هم مرد و هم زن ضروری است؛ اما گستره آن در خصوص بانوان بیشتر است.
آیت الله حسن زاده رعایت پوشش برای بانوان را موجب عزت و کرامت آنان دانست و گفت: در هیج جای دین اسلام دستور و تذکری مبنی بر عدم حضور زن در جامعه نمی توان یافت، اما دین مبین اسلام حضور زن در تمام عرصه های اجتماعی را حضوری مسئولانه و عفیفانه جایز می داند.
امام جمعه موقت شهرستان اهواز مصادیق زیبایی های مقوله حجاب را در علوم مختلف از جمله پزشکی، روان شناسی و جامعه شناسی بسیار زیاد عنوان کرد و بیان داشت: امروزه موسسات مردم نهاد در امریکا نیز اصولی را ترویج می کنند که دقیقا منطبق با اساس دین اسلام است و این نشان از خستگی و دلزدگی غرب از برهنگی و بی بندوباری دارد.
وی بیان معارف دین را مستلزم زیبا مطرح کردن آن دانست تا هرچه بیشتر اثربخش واقع شود و از مسئولان خواست تا از حجاب برتر یعنی چادر، جهت ترویج این فرهنگ حمایت کنند.
در ادامه این برنامه معنوی، عبدالرحیم هوشمند؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران، با اشاره به اینکه مخاطب بحث عفاف و حجاب تنها بانوان نیستند، تصریح کرد: این مقوله هم مرد و هم زن را شامل می شود که این برنامه به طور خاص به بانوان اختصاص یافته و جای بسی تقدیر دارد که تعداد 57 نفر از خواهران دانشجوی این دانشگاه، از این طرح ارزشمند استقبال کرده اند.
وی افزود: ما در دانشگاه به دنبال بسترسازی فعالیت های فرهنگی هستیم و به عنوان فرصتی برای امر به معروف به این فعالیت ها نگاه می کنیم، که بخش زیادی از بار همین فعالیت ها بر عهده کانون های فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه است.
هوشمند کار در کانون های فرهنگی را تمامأ دانشجویی عنوان کرد و گفت: از طرح ریزی اولیه تا بدنه اجرایی برنامه ها، همگی توسط دانشجویان انجام می شود و ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی به عنوان زمینه ساز و حامی مالی برنامه ها عمل می کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز به کارگاه های تخصصی حجاب که پیش از برگزاری این مراسم برگزار شده بود اشاره و بیان کرد: دو کارگاه تخصصی در روزهای نهم و شانزدهم اردیبهشت ماه با حضور 130 نفر از خواهران دانشجو برگزار شد که در آن موضوعاتی همچون حجابشناسی، تبیین حجاب برتر (چادر)، فلسفه حجاب، حیا و وقار، روابط دختر و پسر، جامعهشناختی حجاب، زیباشناسی حجاب و انتخاب چادر توسط مدرسان حوزه علمیه قم تدریس شد.
هوشمند افزود: در نهایت پس از برگزاری این دو کارگاه، 57 بانوی علاقه مند به انتخاب حجاب برتر جهت چادری شدن به این جشن دعوت شدند.
وی گفت: امیدوارم با همکاری دانشجویان، فضاهایی برای توسعه و نشر معارف اسلامی به وجود آید که منجر به ارتقای سطح فرهنگی دانشگاه و جامعه و در نهایت افزایش سطح علمی شود؛ چراکه ارتقای فرهنگ، یقینأ ارتقای علمی را در پی خواهد داشت.
در این مراسم از نماد طرح «هدیه ای چمرانی برای انتخابی برتر» رونمایی و در پایان به 57 دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز چادر اهدا گردید و مقرر شد این دانشجویان در شهریورماه امسال با تشرف به حرم حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) برای پایبندی جهت حفظ حجاب برتر، با آن امام همام میثاق ببندند.
گفتنی است؛ این برنامه معنوی از سوی کانون عفاف و حجاب مدیریت فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.