اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری که صبح امروز در این سازمان برگزار شد، گفت: دومین رویداد بین المللی ایران فارما در شهریور ماه برگزار می شود و فرصت بسیار مغتنمی است که مردم با دستاوردهای صنعت دارویی ایران آشنا شوند. صنایع دارویی برخی محصولات برجسته با استاندارد بین المللی دارد و باعث افتخار است و برای مردم جاذبه دارد؛ و البته فرصتی است برای شرکت این صنایع در سطح جهانی.
وی افزود: این نمایشگاه سابقه زیادی ندارد، ولی همان سال اول که برگزار شد، دارای کیفیت مطلوبی بود و امسال سعی شده در شرایط بهتری برگزار شود و در کنار آن نیز سمپوزیوم هایی دیده شده است.
دیناروند در ادامه اظهار داشت: ما نگاه تولید به جای واردات را داریم که باید جامعه با این نگاه خود را اصلاح کند و توانمندی از نظر زیرساخت های علمی و قوانین شرکت های دانش بنیان نیز فراهم است. یکی از دستاوردهای ما براساس این سیاست این بوده که واردات را کم کرده ایم و اگر در چهار سال پیش سهم واردات در بازار داخلی 40 درصد بوده، امسال سعی شده به 30 درصد برسد؛ که این یعنی صنعت جایگزین واردات شده است.
وی اظهار داشت: این نمایشگاه باید هدفی خارج از مرزهای ایران داشته باشد و باید از کشورهایی که ما با آنها ارتباط داریم و تفاهم نامه امضا می کنیم: نظیر ترکیه، عراق، روسیه و ارمنستان، دعوت کنیم تا در نمایشگاه حضور پیدا کنند و وظیفه سنگینی به عهده سندیکا است که زمینه را برای نگاه ارتقای کیفیت و توسعه صادرات فراهم کند. ما خودمان را متولی صنعت نمی دانیم و تنها وظیفه حمایتی از آن را داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه استراتژی قیمت گذاری از نیمه دوم 92 تغییر نکرده است، گفت: سال 95 هم بنا شده به همین منوال پیش برود و ما سیاست کاهش قیمت را داریم و سخت گیرانه با داروهای خارجی وارداتی برخورد می کنیم. البته درباره داروهای تولید داخل، استراتژی کاهش قیمت وجود ندارد، چرا که صنعت داروسازی ایران یک صنعت ژنریک است و خود به خود قیمت پایینی دارد. اینکه مردم، شرکت های بیمه و مسئولان انتظار داشته باشند قیمت این داروها پایین تر باشد کار درستی نیست، چرا که این داروها ژنریک هستند و دارویی که تولید داخل آن به قیمت برند بوده، حالا نوع ژنریک آن تولید شده و بیمه براساس قیمت ژنریک آن کار می کند؛ البته ما این اعتراض را داریم که تا زمانی که داروی ژنریک در بین مردم جایگزین داروهای قبلی و خارجی نشده، نباید حمایت بیمه از داروی خارجی کمتر شود.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا سخت گیری بیش از حد در واردات باعث افزایش قاچاق نمی شود؟ گفت: شاید در این قضیه درصد بیشتری امکان رخ دادن وجود داشته باشد، اما ما نمی توانیم درهای مملکت را باز کنیم؛ ولی برای جلوگیری از این کار هم، سامانه ردیابی و تایید سازمان غذا و دارو را داریم.
دیناروند با اشاره به اینکه 90 درصد داروهای ناصرخسرو پاسخگویی به نیازهای غیرقانونی است، گفت: امثال داروهایی که در ناصرخسرو توزیع می شود برای سقط جنین، بدنسازی، دوپینگ و داروهای جنسی است و بیماران سرطانی عمدتا داروهای خود را وارداتی دریافت می کنند. دسترسی بیماران به داروها به راحتی ممکن است و نیاز به ناصرخسرو نیست؛ مگر اینکه پزشکی دارویی خارج از فهرست بدهد؛ که البته این امکان وجود دارد که برخی از پزشکان با شبکه قاچاق ارتباط داشته باشند، به همین خاطر بناست در مجلس، تجویز داروهای خارج از فهرست، تخلف محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه امسال یک میلیارد دلار واردات دارو داشتیم، گفت: ما هنوز در بحث صادرات جایگاه امیدوارکننده ای نداریم و رقم مطلوب برای ما یک تراز مثبت است؛ که اگر قرار باشد یک میلیارد دارو وارد کنیم، باید صادرات از یک میلیارد بالاتر برود.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم در این نمایشگاه همه شرکت های دارویی و صنایع وابسته مانند تولیدکنندگان ماشین آلات داروسازی و شرکت های خارجی که در بازار ایران حضور دارند، شرکت کنند و حضور داشته باشند.