اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۷ تشکل دانشجویی شیراز در نامه خود به استاندار فارس اعلام کردند: صنعتی که باید در استان توسعه یابد، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی است؛ نه صنایعی که هیچگونه توجیه اقتصادی برای حضور در استان ندارند و این مهم، توان و کاری جهادی را از جانب سازمان جهاد کشاورزی،شرکت آب منطقه ای فارس و سایر نهاد های ذی ربط می طلبد. قطعا سازمان کشاورزی کنونی باید "جهادی" شود.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
امام خمینی (قدس سره): «ایران کشوری است که باید کشاورزی اش اساس همه کارها باشد ... .»( صحیفه نور، ج ۵، ص ۲۹۶.)
امام خامنه ای (مد ظله العالی): « همه دستاندرکاران کشور و بخصوص مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی توجّه کنند - همانطور که از اوّلِ انقلاب بارها تکرار شده است - که کشاورزی یکی از اساسیترین محورهای توسعه در کشور ماست؛ یک امر حاشیهای نیست. توجه به صنعت - که لازم است - نباید موجب عطف توجّه از کشاورزی شود. کشاورزی، پایه و زیربنا و اساس است. این کار، مقدّماتی دارد؛ باید این مقدّمات را طی و اجرا کرد.» (بیانات در دیدار با جمعی از کشاورزان – ۱۴/۱۰/۱۳۸۲ )
استاندار محترم استان فارس؛ جناب آقای مهندس افشانی
سلام علیکم
پس از ارسال نامه خطاب به شما به عنوان رییس شورای تامین استان و عدم دریافت پاسخ مناسب درباره موضوعات مذکور در آن نامه، نکاتی چند، خدمتتان عرض می کنیم:
طی روز های گذشته به خبری جالب و تعجب برانگیز برخوردیم که بخشدار کر(کامفیروز شمالی) در آن بیان کرده اند «کشاورزان برنج کار هرچه سریعتر زمین های خود را به کارگروه آب اعلام کنند تا رها سازی آب صورت گیرد.»
متن کامل خبر به پیوست است، نکته ای که تعجب ما را بر انگیخت آنست که مجموعه مدیریتی استان علت اصلی عدم رها سازی آب برای آبیاری مزارع حوضه رودخانه کر را عدم وجود آب کافی پشت سد و به خطر افتادن پایداری سد و کمبود آب آشامیدنی مردم شهرستان های شیراز و مرودشت اعلام کردند و شما در آن بحبوحه به صراحت اعلام کرده بودید «که اجازه کاشت حتی یک گرم شلتوک را دراستان خشک فارس نخواهید داد» اما حال در کمال ناباوری از زبان مسئول تحت اشراف شما و نماینده دولت و استانداری در منطقه کر صحبت از آزاد سازی ۲۰میلیون متر مکعبیِ آب برای کشت برنج می شود آنهم به گونه ای که همه مسئولین در جریان کار بوده اند و این کار طبق مصوبات کارگروه آب ،کشاورزی و منابع طبیعی استان و با برنامه ریزی از قبل در حال انجام است.
این دوگانگی و تناقضات در حرف و عمل چه معنایی دارد؟
اگر موضوع «نبود آب برای کشت است» که باید برای همه یکسان باشد و اگر از ابتدا آب بوده ومشکلی برای رها سازی آن وجود نداشته، پس آن همه صحبت و اعلام موضع چه جایگاهی دارد؟!
عدالت در منظومه فکری شما و همکارانتان اینگونه معنا می شود؟
آیا به تبعات این دوگانگی ها نزد افکار عمومی و مردم حوضه رودخانه کر فکر کرده اید؟!
ما مدافع حقوق و مطالبات همه کشاورزان (چه بالا دست سد دردودزن و چه حوضه رودخانه کر )هستیم؛ چرا که اگر مدیریت منابع آب با همین روش ادامه یابد تا چند وقت دیگر کشاورزان بالا دست سد درودزن نیز دچار مشکل خواهند شد. باید با دور اندیشی نسبت به این موضوع برخورد کرد و این وظیفه سازمان جهاد کشاورزی استان ، شرکت آب منطقه ای فارس و مجموعه استانداری است.
ما درخواست داریم که این نعمت خدادای به عدالت بین ایشان تقسیم شود و مبادا تصمیمات اینچنینی منجر به نزاع بین مردم شود.
جالب است که شما به صراحت اعلام کرده بودید که «حتی یک گرم شلتوک نباید در استان کشت شود» ولی بخشدار شما در منطقه" کر "می گوید امسال "فقط"۵۰درصد کاهش کشت برنج را در دستورکار داشته ایم.
نکته سوال برانگیز دیگر که در خبر مذکور آمده: آنست که جناب آقای رستمی بخش دار کر(کامفیروز شمالی) گفته اند:«چنانچه کشاورزان اقدام به کشت اضافه بر مقدار مصوب کنند ضمن اعمال قانون ملزم به پرداخت جریمه و احکام سخت تر نیز خواهند شد». این صحبت های یک مقام در سطح بخشدار است مبنی بر امکان جلو گیری از کشت غیرمجاز اما همین چند وقت پیش مسئولین در سطح سازمان جهاد کشاورزی استان و شرکت آب منطقه ای فارس از عدم امکان و توانایی مقابله با کشت های ممنوعه و غیر مجاز در مناطق بالا دست سد درودزن سخن می گفتند و اعتراف به عجز خود در مقابله با این موضوع می کردند.
با مقایسه این صحبت ها می توان نتیجه گرفت که مسئولین دو نهاد استانی مذکور یا واقعا توانایی و کفایتشان از مسئولی در سطح یک بخش کمتر است ،ویا آنکه نمی خواهند با کشت های غیر مجاز مقابله کنند ،یعنی نیت و همتی برای انجام آن ندارند.
حال اینکه «چرا با کشت های ممنوعه و برداشت های غیر مجاز آب مقابله ای نمی شود؟»، سوالی است که در آن نامه خطاب به شورای تامین استان نیز مطرح شده بود و خواستار رسیدگی نهاد های نظارتی به این موضوع شده بودیم.
جناب آقای استاندار ،امروز و پس از شنیدن صحبت های شما درباره اولویت های توسعه در استان، فهمیدیم جدای از آنکه شما در درک مبانی و اصول انقلاب اسلامی مردم، دچار فهم اشتباه شده اید ؛ سوء مدیریت نیز دچارتان شده و حتی توانایی ایجاد هماهنگی مدیریتی را در سیستم خود ندارید.این بود اتکای شما به صحبت های کارشناسی ،آیا کار کارشناسی شده در تیم مدیریتی استان اینگونه است؟
ما دوباره تکرار می کنیم که کشاورزی می تواند و باید رکن پیشرفت و توسعه پایدار استانی مانند ،فارس قرار گیرد، اما کدام کشاورزی؟ کشاورزی پیشرفته، صنعتی و دانش بنیان نه کشاورزی سنتی. صنعتی که باید در استان توسعه یابد، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی است نه صنایعی که هیچگونه توجیه اقتصادی برای حضور در استان ندارند و این مهم، توان و کاری جهادی را از جانب سازمان جهاد کشاورزی،شرکت آب منطقه ای فارس و سایر نهاد های ذی ربط می طلبد. قطعا سازمان کشاورزی کنونی باید "جهادی" شود.
اکنون ما اعلام می داریم ،در صورتی که جوابی مناسب و قانع کننده درباره موضوعات فوق و موارد و سوالات مطروحه در نامه خطاب به اعضای شورای تامین استان فارس، صحبت های بخش دار کر و علی الخصوص تعیین تکلیف و جبران خسارات کشاورزان حوضه رودخانه کر کسب نکنیم به وظیفه انقلابی خود و نیز در میان گذاشتن موارد مذکور در این نامه و نامه شورای تامین با افکار عمومی و مردم جهت روشن شدن موضوع اقدام خواهیم کرد.
« والسلام علیکم و رحمه الله »