اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمدعلی کینژاد گفت: موضوع جذب هیات علمی در دانشگاهها از مسائل بسیار مهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی به شمار میرود به طوری که براساس مصوبه این شورا از سال 1388 تاکنون بیش از 36 هزار نفر از 76 هزار نفری که در نظام آموزش عالی کشور جذب شدند به استخدام دانشگاههای علوم پزشکی درآمدند طی دو سال گذشته 9000 عضو هیات علمی به صورت پیمانی، رسمی و آزمایشی در دانشگاههای کشور جذب شدند.
کینژاد با اشاره به کارنامه درخشان وزارت بهداشت در زمینه جذب اعضای هیات علمی اظهار کرد: معمولا در جلسات شورای انقلاب فرهنگی سعی میکنیم از مدل وزارت بهداشت استفاده کنیم.چراکه براساس آنالیزی که از این مدل انجام شد حدود 6000 نفر با کیفیت و کمیت قابل قبولی به عنوان اعضای هیات علمی جذب شدند و این کارنامه بینظیری برای وزارتخانه محسوب میشود.
رئیس هیات عالی جذب هیات علمی دانشگاههای کشور تاکید کرد: خوشبختانه در هیاتهای اجرایی جذب وزارت بهداشت مشکل خاصی وجود ندارد و راندمان جذب سرمایههای انسانی از سوی این هیاتها به خوبی صورت میگیرد.
وی همچنین اظهار کرد: وزارت علوم باید در بحث آمایش دانشگاهها از تجربه موفق وزارت بهداشت استفاده کند.
کینژاد به موضوع ردیف اعتبارات و بورسیهها را از مشکلات اساسی دانشگاههای دولتی برشمرد و گفت: در زمینه تامین ردیف و اعتبارات دانشگاهها رایزنیهای خوبی با مسؤلان صورت گرفته است و سعی داریم به زودی مجوزهای لازم را در این زمینه را کسب کنیم تا دانشگاههای دولتی مشکلی نداشته باشند.
به گفته وی، براساس سیاستهای تعیینشده میزان بورسیههای خارجی در کشور بسیار کم و تنها در رشتههایی که در کشور وجود ندارد یا تعداد پذیرش در آنها پایین است، صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: نباید بورسیه دانشگاههای داخل تنها بر دانشگاههای منطقه 10 آمایشی یعنی دانشگاههای علوم پزشکی تهران متمرکز شود. بلکه این امکان باید به دانشگاههای کم برخوردار نیز اختصاص داده شود.
رئیس هیات عالی جذب هیات علمی دانشگاههای کشور درخصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی نیز گفت: باید شرایط و زمان بازنشستگی در دانشگاههای وزارت بهداشت به گونهای باشد که نیروهای توانمند و جوانتر نیز امکان فعالیتهای علمی، آموزش و خدماتی را داشته باشند و اجازه ندهیم این افراد تحصیلکرده کشور را به مقصد خارج ترک کنند.
کینژاد در پایان خاطرنشان کرد: براساس مصوبه جذب در دانشگاههای علوم پزشکی هیاتهای اجرایی مسوول جذب اعضای هیات علمی هستند. میتوانند کارگروههای علمی و اجرایی برای استخدام آنها را تشکیل دهند اما با توجه به اینکه تعداد متقاضی برای جذب در برخی دانشگاهها پایین است یکی از اعضای گروه رئیس دانشکده و رئیس دانشگاه میتواند در این هیاتهای اجرایی شرکت کنند و درخصوص بررسی صلاحیت علمی اعضا اظهارنظر کنند. اما در مواردی که متقاضی زیاد باشد این صلاحیت در کارگروههای عمومی بررسی میشود.