به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در افتتاحیه نهمین جشنواره فناوری نانو که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: ایران پیشینه بزرگی در تاریخ بشریت داشته و نقش مهمی در توسعه علم و فناوری ولی متاسفانه در یک دوره تاریخی ایران از قافله علم و فناوری فاصله گرفت و عقب افتاد ولی الان خوشبختانه ایران به این قافله برگشته و انصافا بانی این امر مقام معظم رهبری بوده که ساعت ها در این زمینه وقت گذاشتند و با مسئولان جلسات بسیاری گرفتند.
وی افزود: اقتصاد ایران به شدت متکی به منابع طبیعی و نفت است در سال های اخیر نشان داده شد که این اقتصاد با برنامه هایی که از خارج اجرا می شود تا حد زیادی آسیب پذیر است شاید تا قبل از تحریم ها فکر این را نمی کردیم که دولت هایی پیدا شوند که بگویند ما نفت ایران را نمی خریم. در دولت های قبلی به کم شدن اتکا به نفت اشاره شده و اقداماتی کم و بیش صورت گرفته بود به نظر می رسد منبع جدیدی که جای نفت را باید بگیرد مهمترین بخشش دانش است زیرا تنها ذخیره ای که تمام ناشدنی است دانش و مغز انسان هاست.
معاون اول رئیس جمهور گفت: کشورما در حال حاضر با داشتن چهار میلیون و 600 هزار دانشجو، تعدادی دانشگاه که در حرکتی رو به رشد جزو دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفتند و اساتید و دانشجویانی که در این زمینه مایل به همکاری در داخل کشور هستند دارای ظرفیت نیروی انسانی بالایی است که ما را می تواند به سمت اقتصاد دانش بنیان ببرد.
جهانگیری در مورد زمانی که وزیر صنایع کشور بود، گفت: در آن زمان به این موضوع پرداختیم که چه شد ژاپن و شرق آسیا زمانی تصمیم گرفتند صنعتی بشوند و شدند ولی ما می خواستیم صنعتی بشویم و نشدیم ما در این بررسی به این نتیجه رسیدیم که در این کشورها اراده سیاسی در بالاترین سطحش شکل گرفته تا صنعتی شوند به خاطر همین شاهد بودیم در بعضی کشورها دولتی با کودتا روی کار می آمد ولی سیاست های صنعتی اش تغییری نمی کرد این در حالی بود که ما شاهد این هستیم در ایران گاهی با تغییر یک مقام دسته دوم یا سوم این سیاست ها تغییر می کند هر چند که در حال حاضر این عزم سیاسی شکل گرفته تا کشور صنعتی شود.
وی افزود: نکات کلیدی که باید در اقتصاد مقاومتی به آنها توجه کنیم عبارتند از اقتصادی مردمی، عدالت محور، بومی، برون گرا و دانش بنیان. امروز دولت در این مسیر جدی است و حمایت می کند. فناوری نانو از همان جلسه اول و دوم که در آن زمان بنده وزیر صنایع بودم خیلی پیگیر بود ولی من آن زمان این تصور را نمی کردم که به جایی برسیم که از سالی 10 مقاله در این زمینه به روزی 20 مقاله در روز برسیم در حال حاضر بیش از 30 هزار نفر در این زمینه تربیت شده اند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از چیزهایی که باید از آن محافظت کنیم حفظ بازار نانو در داخل و خارج از کشور است. دولت در حفاظت از بازار داخل و خارج مصمم است به شرطی که زنگ های خطر توسط کارشناسان در زمان لازم به صدا دربیاید.
جهانگیری ضمن تسلیت فرا رسیدن ماه محرم از اقدامات دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جناب آقای سرکار، دبیر ستاد فناوری نانو به خاطر اقداماتی که کرده بودند تشکر کرد.