اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، همایش معارفه دانشجویان جدیدالورود افغانستانی با موضوع نقش تحصیلات دانشگاهی در تضمین موفقیت فرد با حضور دکتر احمد شاه فرهت، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر حسن عبداللهی، وزیر اسبق شهرسازی ومسکن اففانستان و دکتر غنایی، رییس اداره دانشجویان ملل دانشگاه فردوسی و فراهت، دبیر اول کنسولگری افغانستان در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه علی رضایی، عضو انجمن مطالعات افغانستان ضمن خیرمقدم خدمت حضار گفت: انجمن مطالعات افغانستان از سال 94 در دانشگاه فردوسی تاسیس شد و از اهداف آن عبارت اند از برگزاری همایشهای علمی و فرهنگی ، معرفی کشور افغانستان برای تمام دانشجویان، معرفی افتخارات افغانستان و معرفی افتخار افرینان کشور افغانستان در دانشگاههای مختلف ایران و هماهنگی و همدلی در بین دانشجویان افغانی مقیم ایران میباشد.
امکان صدور گذرنامه کامپیوتری برای دانشجویان افغانی فراهم شود
در ادامه این جلسه غنایی، رییس اداره دانشجویان ملل دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: شما دانشجویان به عرصه آموزش و پژوهش که یک مرحله زیبایی از زندگی است وارد شده اید که نقش اولیا در این مرحله و تحول فکری شما بسیار موثر است ولی همت خودتان باعث حضور شما در این دانشگاه شده است.
وی ادامه داد: مرحله ورود به دانشگاه یک مرحله آموزش است ولی در کنار آن لازم است از سایر مواهب استفاده خوب ببریم و به غیر از امکانات آموزشی باید از امکانات دیگر از قبیل ورزشی وتفریحی نهایت استفاده را ببریم چون آموزش و یادگیری بدون نشاط و شادمانی اتفاق نمی افتد.
رییس اداره دانشجویان ملل دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این که شما عزیزان امید کشور افغانستان هستید، بیان کرد: شما باید منشا خیر و اثر برای کشور خودتان باشید تا بتوانید دین خودتان را به افغانستان براورده کنید و همچنین از مسئولین کنسولگری افغانستان درخواست میکنم که امکان صدور گذرنامه کامپیوتری را در مشهد برای دانشجویان فراهم کنند که دانشجویان دغدغه این مسئله را نداشته باشند.
بزرگترین خدمت ایران به افغانستان، تربیت متخصصان در حوزههای مختلف است
در ادامه دکتر احمد شاه فرهت، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که بزرگترین خدمتی که ایران به افغانستان کرده تربیت متخصصان در حوزه های مختلف برای این کشور است، گفت: علم بهتر از ثروت است زیرا من از علم به ثروت فکری، علمی و مادی رسیدم. علاوه بر این دین ما نیز در برتری علم میگوید که زگهواره تا گور دانش بجوی و همچنین گاندی نیز میگوید: ما پژوهش میکنیم چون فقیریم.
وی در ادامه افزود: اگر کشورهای مختلف را ببینیم متوجه میشویم که کشوری که مردمانش به دانشگاه میروند و از عقل استفاده میکنند بسیار موفقتر نسبت به کشوری که قدمت و سرمایه نفتی و معدنی دارد، هستند و ژاپن نمونهای از کشورهایی است که مردمانش از عقل و دانش استفاده میکنند و ما نیز اگر میخواهیم مثل ژاپن شویم مسیرمان از دانشگاه میگذرد.
هر کس پشتکار داشته باشد موفق خواهد شد
سخنران پایانی این جلسه حسن عبداللهی، وزیر اسبق شهرسازی و مسکن افغانستان بود.
وی گفت: در کنار خیلی از عوامل موثر که تحرک اجتماعی را به وجود می آورد، تحصیلات عالی خیلی مهم و تاثیر گذار است.
وزیر اسبق شهرسازی و مسکن افغانستان بیان کرد: شما دانشجویان با آمدن در دانشگاه عضو یک باشگاه مهم شدید، باشگاه سیاستمداران، هنرمندان و.. و طبعا جامعه بخواهد مسئولینش را انتخاب کند از بین شما انتخاب میکند ولی عضویت شرط کافی نیست.
عبداللهی با بیان اینکه برای موفقیت سه گام وجود دارد، گفت: اولین گام همراهی خود انسان با خود انسان است یعنی بتواند انسان خودش را دوست داشته باشد که این یک پیروزی درونی است چون مانع موفقیت خودش نمیشود.
وی ادامه داد: تا انسان به خود باوری نرسیده و سیاهی ها را از دلش پاک نکند و خالص نشود نمی تواند نفس خودش را شکست دهد و به موفقیت برسد.
وزیر اسبق شهرسازی و مسکن افغانستان افزود: گام دوم مرحله تصمیم و انتخاب است، اگر شما دانشجویان اینجایید به خاطر تصمیم و انتخاب خودتان است همان طور که دکتر شریعتی میگوید: با انتخاب است که انسان معنا پیدا میکند و انسان ناتمام است تا وقتی انتخاب نکرده است.
عبداللهی گام سوم را اقدام وعمل دانست و گفت: وقتی که ما انتخاب خودمان را انجام داده ایم برای انجام آن نیاز به مشورت و تجربه است هر چه نقشه راه شفاف تر ما به موفقیت نزدیک تریم.
وی خاطرنشان کرد: در دنیای واقعی کار و زندگی میکنیم که این دنیا دنیای تلاشها، سختی ها و مرارتهاست و ما نباید نا امید باشیم.
وزیر اسبق شهرسازی و مسکن افغانستان بیان کرد: هر کس پشتکار داشته باشد موفق خواهد شد.