اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، واکنش مردم به مصرف غذاهای تند،دامنه ای از حالت سرخوشی تا سوختن زبان را شامل می شود.بیشتر غذاهای تند،مزه ی خود را مدیون فلفل ها هستند. عامل تندی در فلفل ها ترکیب شیمیایی به نام کپسایسین (capsaicin) می باشد که از گذشته مورد توجه دانشمندان بوده است.
در حالی که گستره ی کاربردهای کسپایسین از مسکن ها تا اسپری های دفاعی را شامل می شود، محققان کشف کردند که جزء فعال فلفل تند مانع از رشد سلول های سرطان سینه می شود.
این مطالعه بر روی بیان و عملکرد TRPV1 متمرکز بود، یک کانال کاتیونی غیرانتخابی که به صورت طبیعی در سلول های سینه بیان نمی شود. تعیین توالی نسل بعدی سلول های سرطانی نشان داد که TRPV1 در چندین بافت سرطانی بیان می شود. همچنین این محققان متوجه حضور TRPV1 در سلول های سرطانی 9 فرد مبتلا به سرطان سینه شدند. محققان به این سوال پاسخ دادند که "اگر این کانال فعال شود چه تاثیری بر سلولهای سرطانی خواهد داشت؟"
فعال سازی TRPV1 توسط کپسایسین باعث مهار قابل توجه رشد سلول های سرطانی و آپوپتوز و نکروز شد. پس از اضافه کردن کپسایسین به محیط کشت برای یک دوره چند ساعته یا چند روزه، دانشمندان متوجه تقسیم آهسته تر سلول های سرطانی و یا در موارد متعدد، نابودی سلول ها شدند. علاوه بر این سلول هایی که از درمان با کپسایسین جان سالم به در بردند،دیگر قادر به حرکت سریع مانند قبل نبودند که نشان می دهد توانایی متاستاز در بدن را نخواهند داشت .
اگر بتوان گیرنده TRPV1 را با دارویی خاص فعال کنیم، ممکن است یک روش درمانی جدید برای سرطان سینه پدید آید.