اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علیاصغر بهشتی در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات دانشگاه مهندسی قوچان با یادآوری اینکه این دانشگاه از سال 85 شروع به کارکرده است، گفت: روند رشد سریع این دانشگاه موجب شده است تا باوجود قدمت پایین در سطح استان بعد از دانشگاه فردوسی و حکیم سبزواری بیشترین تعداد دانشجو و بالاترین اعتبارات ملی را به خود اختصاص بدهد.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته روند اعتبارات، کیفیت دانشجو و اعضای هیئتعلمی داری پیشرفت مناسبی در این دانشگاه بوده است، بیان کرد: اعتبارات هزینهای دانشگاه از شش میلیارد تومان به ۱۵ میلیارد تومان در حال حاضر افزایش پیداکرده است.
رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان بابیان این مطلب که فضاهای عمرانی طی دو سال قبل 16 میلیارد تومان قرارداد منعقد که نزدیک به 10 میلیارد تومان آن تاکنون اجرایی شده است، تصریح کرد: یک هزار و 500 مترمربع فضا آماده بهرهبرداری شده و بالای شش هزار مترمربع نیز در آینده افتتاح میشود که با این میزان متوسط سرانه فضای آموزشی در دانشگاه بیش از دو برابر خواهد شد.
بهشتی بابیان اینکه علیرغم سیاستهای انقباضی دریافت مجوز برای رشتههای کارشناسی ارشد این دانشگاه توانسته است مجوز چهار رشته را دریافت کند، ابراز داشت: رشته مهندسی شیمی گرایش نانو نیز ازنظر علمی مورد تأیید قرارگرفته و تنها ازنظر امکانات آزمایشگاهی چهار ماه مهلت دادهشده است تا رضایت شورای گسترش در این زمینه جلب شود.
وی یکی از سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را توسعه کیفی در حوزه دانشجویان دانست و افزود: این دانشگاه دیگر در مقطع کاردانی پذیرش دانشجو ندارد و کمتر از 70 دانشجوی کاردانی دانشگاه مهندسی قوچان تا دو سال آینده فارغالتحصیل خواهند شد.
رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان با تأکید بر این موضوع که در مقطع کارشناسی نیز افزایش دانشجو رخ نداده و تنها در کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو رشد یافته است، خاطرنشان کرد: هماکنون 2 هزار و 860 دانشجو در 24 رشته و گرایش زیر نظر 64 عضو هیئتعلمی مشغول به تحصیل هستند.
بهشتی بابیان اینکه تعداد کارمندان این دانشگاه به 45 نفر افزایش پیداکرده و نزدیک به 130 نفر عضو حقالتدریس و 30 نیروی شرکتی نیز فعالیت میکنند، تصریح کرد: در زمینه پیشرفت مقالات علمی 20 درصد رشد صورت گرفته اما مطلوب نیست و از سال گذشته با راهاندازی سایت اساتید، حضور استادان باید منظم شده و تغییر محسوسی در مقالات علمی ایجاد شود.
وی با اشاره به راهاندازی آزمایشگاه خیر ساز به میزان یک هزار و 500 مترمربع و گسترش فضاهای آزمایشگاههای تحقیقاتی در این دانشگاه گفت: اجرایی کردن آییننامه گرند اساتید نیز جزو برنامههای دانشگاه بوده تا اعتبار پژوهشی مناسبی بهصورت سالانه نزدیک به 300 میلیون تومان در اختیار اساتید برای انجام کارهای پژوهشی قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان این دانشگاه را جزو معدود دانشگاههایی دانست که برای طرحهای دانشجویی مصوب شده در شورای پژوهشی دو میلیون تومان در نظر میگیرد و ادامه داد: موفقیتهای زیادی در این دانشگاه حاصلشده که میتوان به تجاریسازی سه طرح در حوزه اساتید و کسب مقامهای اول و سوم مسابقات گلایدر توسط دانشجویان این دانشگاه اشاره کرد.
بهشتی اعتبار در نظر گرفتهشده برای پروژه دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه را 110 میلیارد ریال دانست که تنها 10 میلیارد ریال آن تخصیص پیداکرده است و بیان کرد: این پروژه تاکنون بالای 60 میلیارد ریال و نزدیک به 58 درصدی پیشرفت فیزیکی داشته است و عملاً با این تخصیص ناچیز برای پیمانکار بدهی ایجاد کرده بود.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در سازمان برنامهوبودجه و پیگیریهای مسؤولین در این زمینه، خاطرنشان کرد: ابقاء و اختصاص \نج میلیارد تومان اعتبار از ماده ۳۶ با تخصیص ۱۰۰ درصدی در قالب اسناد و اوراق از دستاوردهای این پیگیریها برای پروژه بود که در صورت عدم مشکل در اعتبارات تا مهر سال آینده پروژه قابل بهرهبرداری میشود.
اجرای 83 برنامه توسط کمیته دانشجویی ستاد دهه فجر قوچان
بهشتی با اشاره به ابلاغ مسئولیت کمیته دانشجویی از طرف ستاد دهه فجر شهرستان به این دانشگاه دولتی گفت: سعی شد همه مؤسسات آموزش عالی شهرستان و مسئولان ردهبالای آنها طی یک جلسه دعوت و درزمینه برنامههایی که امکان اجرایی شدن دارد به جمعبندی واحدی برسیم.
وی مجموع برنامههای در نظر گرفتهشده ستاد دانشجویی برای ایامالله دهه فجر در قوچان را ۸۳ برنامه مختلف برشمرد و اضافه کرد: نواخته شدن زنگ انقلاب در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی این شهرستان، برگزاری مسابقه کتابخوانی، مسابقه عکاسی حماسه حضور، مسابقه آشپزی دانشجویی و جشنهای دانشجویی ازجمله این برنامههای به شمار میآید.
مسئول کمیته دانشجویی ستاد دهه فجر قوچان بابیان این مطلب که به دلیل وجود محدودیتهای بودجهای و امکانات ورزشی دریکی از دانشکدههای این شهرستان مسابقات ورزشی در سطح طنابکشی و تنیس روی میز برنامهریزی شد، گفت: آذینبندی پلهای در مسیر دانشگاهها و ورودی شهر نیز در دستور کار بوده اما متأسفانه جالب اجرانشده است.