محققان موفق به ابداع الگوریتم هوش مصنوعی تازهای شدند که با بررسی اسکنهای سه بعدی شبکیه چشم قادر به تشخیص سریع ۵۰ نوع بیماری در این بخش از بدن است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی به منظور شناسایی بیماریهای مختلف افزایش یافته و میتوان انتظار داشت که این سیستمها در آینده توان رقابت بالایی داشته باشند و در بیمارستانهای مشهور و مجهز به کار گرفته شوند.
پژوهشگران گوگل و چند بیمارستان در لندن با همکاری یکدیگر از فناوری هوش مصنوعی برای طراحی نرم افزاری استفاده کردهاند که میتواند تنها با بررسی تصاویر اسکن شده سه بعدی از شبکیه چشم حدود ۵۰ بیماری چشمی را تشخیص دهد و سپس توصیههایی را برای مداوای بیماران ارائه کند.
اگر چه این نرم افزار هنوز برای استفاده در بیمارستانها آماده نیست، اما میتوان انتظار داشت که کاربرد عملیاتی آن ظرف چند سال آینده آغاز شود.
روش مورد استفاده برای اسکن شبکیه چشم، او سی تی نام دارد و آماده شدن هر یک از این تصاویر حدود ۱۰ دقیقه به طول میانجامد. نرم افزار یادشده با بررسی ۱۵ هزار تصویر اسکن شده او سی تی متعلق به ۷۵۰۰ بیمار توانایی خود را به دست آورده است.