عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه منابع صندوق نوآوری و شکوفایی پاسخگوی نیاز شرکتهای دانشبنیان نیست، از دولت و مجلس خواست برای این مسئله چارهاندیشی کنند.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده محلات و دلیجان و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی نقش بسزایی در حمایت از شرکتهای دانش بنیان دارد، اظهار کرد: این صندوق در حمایت از این شرکتها با کمبود منابع مواجه است و منابع آن پاسخگوی نیازهای شرکتهای دانش بنیان نیست، لذا باید برای آن چارهاندیشی کرد.
وی خطاب به مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با توجه به اینکه امروز دنیا به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کرده، لذا این صندوق باید بیش از گذشته حمایت از شرکتهای دانش بنیان داخلی را در دستور کار خود قرار دهد. در این راستا و به منظور کارایی بیشتر، باید تسهیلات اعطایی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به اهلیت شرکتهای دانش بنیانی که درخواست تسهیلات و وام را دارند به خوبی بررسی شود تا منابع صندوق در مسیر درستی هزینه شود.
سلیمی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان نیز در شرایط فعلی باید همت کرده و به کشور کمک کنند، چرا که ما در حال حاضر به مساعدت این شرکتها نیاز داریم.
نماینده محلات و دلیجان با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در خنثی کردن تحریمها علیه کشور گفت: شرکتهای دانش بنیان در شرایط عبور از تحریمها میتوانند نقش بیبدیلی را ایفا کنند، چرا که عمده تحریمها بر روی مباحث اقتصادی و فناوری است، بنابراین ما اگر بر روی این موارد سرمایهگذاری کنیم نقشه دشمنان را نقش بر آب کردهایم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فعالیت شرکتهای دانشبنیان طی سالهای اخیر رضایتبخش بوده است یا خیر، گفت: به نظر من با وجود اینکه این شرکتها هنوز نوپا هستند، اما خوش درخشیدند. شرکتهای دانش بنیان طی سالیان اخیر رشد قابل توجهی داشتند که نیاز است از آنها حمایت بیشتری صورت گیرد.
سلیمی در پایان خاطرنشان کرد: بدون شک باید فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان از سوی نهادهای مسئول به ویژه صندوق نوآوری و شکوفایی رصد شود تا این شرکتها از فلسفه وجودی خود فاصله نگیرند چرا که در برخی موارد، برخی شرکتهای صوری خود را جای شرکتهای دانش بنیان جا میزنند و باید بر روی این مسائل نظارتی وجود داشته باشد.