نخستین ناوگان روباتهای مستقل کشاورز در جهان تا دو سال دیگر راهی مزارع خواهند شد تا تمامی کارهای کشاورزی از اسکن گیاهان تا از بین بردن علفهای هرز و درو کردن محصولات را انجام دهند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت «اسمال روبات» مستقر در سالزبری انگلستان، در حال توسعه سه مزرعهدار آهنی مستقل به نامهای «تام»، «دیک» و «هری» است که هر کدام وظیفه خاصی در انجام کارهای کشاورزی دارند. این روباتها با ارائه نقشه علفهای هرز، امکان میدهد تا راهکارهای هدفمندتری در رشد و از بین رفتن علفهای هرز انجام شود.
سام واتسون جونز، بنیانگذار شرکت اسمال روبات میگوید: ساخت این ناوگان روباتیک مهمترین نقطه عطف فنی برای کشاورزی انگلیس به شمار خواهد رفت و خدمات بیشماری را در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.
تام تام روباتی است که وظیفه اسکن علفهای هرز مزرعه را به عهده دارد و از دید گیاهی منحصر بهفردی برخوردار است که به آن کمک میکند علفهای هرز برگ پهن را شناسایی کند و نقشه دقیقی از محل آنها ارائه دهد.
به گفته واتسون، تام هماکنون یک ماشین کشاورزی بسیار قوی به شمار میرود. ما تقریبا پنج روبات را کامل کردهایم که از ماه اکتبر آماده میشود و از همان زمان قادر به کشاورزی در سه مزرعه خواهد بود و در طول روز ۲۰ ساعت کار خواهد کرد.
از تولید تجاری روبات تام فقط یک سال میگذرد، ولی این روبات میتواند به صورت کاملا یکپارچه خدماترسانی میکند و آنقدر خوب کارش را بلد است که بدون نیاز به مواد شیمیایی، کنترل علفهای هرز را به دست میگیرد. ضمن اینکه این روبات علفهای هرز را متناسب با سودی که برای محیط زیست دارد، ردهبندی میکند و درنتیجه گونههای علف هرز مفید را شناسایی میکند و آنها را از بین نمیبرد.
واتسون در این مورد میگوید: برخی از علفهای هرز منبع غذایی مهم برای حشرات مفید محسوب میشوند یا تاثیرات مثبتی روی سلامتی خاک دارند و به افزایش تنوع زیستی کمک میکنند. روبات تام با کمک هوش مصنوعی خود به خوبی تمامی این علفهای هرز مفید را شناسایی میکند و آنها را از بین نمیبرد.
هری و دیک دومین سری روباتهای کشاورز روبات دیک است که با کمک دادههای نقشهبرداری روبات تام، وارد عمل میشود تا علفهای هرز را شناسایی کند و از بین ببرد. اما جالب است بدانید که این روبات به روش کاملا غیرشیمیایی این کار را میکند و برای از بین بردن علفهای هرز از پالسهای شارژ الکتریکی استفاده میکند.
شرکت اسمال روبات برای این کار با شرکت روتویو همکاری کرده تا روبات دیک را به دستگاه شوک الکتریکی برای از بین بردن علفهای هرز مجهز کند. این دستگاه با دقت نیم میلیمتر کار میکند و هر ثانیه میتواند یک شوک الکتریکی به این گیاهان وارد کند.
سومین روبات هری نام دارد و وظیفه کاشت محصولات زراعی را آن هم به صورت کاملا خودکار دارد. البته این روبات از سال ۲۰۲۲ آماده بهرهبرداری خواهد شد. سیستم این روبات به گونهای طراحی شده که مانع فرسایش خاک و از بین رفتن آن میشود و تا ۹۰ درصد میزان انتشار کربن را کاهش میدهد. زیرا فعالیتهای کشاورزی عامل بروز یک چهارم از منابع انتشار گازهای آلاینده در جهان هستند.
واتسون معتقد است که این تنها آغاز توسعه روباتهای کشاورز است و این شرکت امیدوار است که فناوریهای روباتیک دیگرش را گسترش دهد. به گفته وی، قرار است در ابتدا از کاشت گندم شروع کنند و بعد از اینکه این مرحله آزمایشی را پست سر گذاشتند، محصولات بیشتری را کشت کنند.
وی میگوید: قصد داریم با همکاری با سایر شرکتهای دیگر همکاری کنیم تا توانایی کشف آفات و بیماریهای گیاهان را به طور کامل داشته باشیم.
گفتنی است که تاکنون ۱/۲ میلیون پوند برای تحقیق و توسعه این روباتها هزینه شده و ۵۰۰ هزار پوند دیگر نیز کشاورزان انگلیسی سرمایهگذاری کردهاند.