شیوع ویروس کرونا و خانهنشین شدن مردم دنیا موجب تمیز شدن هوا در سرتاسر جهان شده و همین امر باعث شده تولید انرژی خورشیدی در کل دنیا افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، گویا از زمانی که ویروس کرونا همه را خانهنشین کرده و مسافرتها و تجارتها از رونق افتادهاند، مردم بیشتر به آسمانی که این روزها پاکتر از هر زمان دیگری است، بیشتر توجه میکنند.
اکنون محققان توانستهاند ثابت کنند که آسمان پاکتر تأثیر قابل توجهی روی خروجی پنلهای خورشیدی فتوولتائیک داشته و منجر به افزایش بیش از هشت درصد توان تولیدی تاسیسات دهلی شده است. این نخستین مطالعه برای اثبات و تعیین میزان تاثیر کاهش آلودگی هوا روی تولید انرژی خورشیدی است.
شرایط عجیبی که این بیماری ایجاد کرده و با قطع ناگهانی فعالیتهای مردم جهان در خارج از خانه، به همراه دادههای مربوط به کیفیت بالای هوای یکی از آلودهترین شهرهای جهان این فرصت را به محققان داده تا از این اطلاعات در یک مطالعه بیسابقه و بدون برنامه استفاده کنند.
این تحقیق ادامه تحقیقاتی است که تیم پژوهشی چهار نفره یان ماریوس پیترز، دانشمند محقق و استاد مهندسی مکانیک دانشگاه MIT، برای چندین سال در دهلی انجام داده است. در آن زمان یک الگوی غیرمعمول آب و هوا در سال ۲۰۱۳ دود غلیظ ناشی از آتشسوزی جنگل در اندونزی را در سرتاسر کشورهای اندونزی، مالزی و سنگاپور منتشر کرد تا حدی که مردم نمیتوانستند ساختمانهای آن طرف خیابان را ببینند.
از آنجا که پیترز قبلا در زمینه فتوولتائیک خورشیدی تحقیق کرده بود، تصمیم گرفت تا بررسی کند که آلودگی هوا چه تاثیری روی خروجی صفحات خورشیدی میگذارد. تیم تحقیقاتی او متوجه شد که در حادثه مه ۱۸ روزه اندونزی، عملکرد بسیاری از پنلهای خورشیدی کاهش یافته است.
وی بعدا دریافت که افزایش ذرات ریز کمتر از ۲ ونیم میکرومتر در هوا سال به سال موجب کاهش راندمان پنلهای خورشیدی سفارت آمریکا در دهلی شده است. همین مبنای مطالعه آنها روی اثرات واقعی آلودگی هوا روی خروجی این پنلها شد و آنها دادههای آلودگی هوا از سفارت را با دادههای هواشناسی در مورد ابر و تابش خورشیدی از حسگرها مقایسه کردندو دریافتند که حدود ۱۰ درصد کاهش کل بازده تاسیسات خورشیدی در دهلی به دلیل آلودگی هواست.
آنها برای بررسی تاثیر خانهنشین شدن مردم به دلیل شیوع کرونا، از ابزارهای ریاضیاتی استفاده کردند و دادههای مربوط به کاهش سفر و فعالیت کارخانهها را در فرمولهای ریاضی خود به کار بردند. همچنین دادههای قبل و بعد از پاندمی کرونا در هند و اجباری شدن قرنطینه (۲۴ ماه مارس) برای شهروندان هندی را با هم و سپس این دادهها را با دادههای سه سال گذشته مقایسه کردند و دریافتند که میزان آلودگی پس از خانهنشین شدن مردم حدود ۵۰ درصد کاهش یافته که در نتیجه کل خروجی پنلهای خورشیدی در اواخر ماه مارس حدود ۳/۸ درصد افزایش پیدا کرده است.