به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به منظور تعامل و پیوند دانشگاه، توسعه علمی شهر و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه و شهرداری، شهردار منطقه ۲۲ تهران با سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی دیدار و گفتگو کرد.
عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در ابتدای این دیدار ضمن خیرمقدم و قدردانی از شهردار و هیئت همراه برای حضور در دانشگاه، گفت: پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی که به عنوان نماد فرهنگی در منطقه ۲۲ قرار دارد، تنها دانشگاه علوم انسانی کشور است. این دانشگاه نزدیک به ۶۰۰ عضو هیئت علمی، ۱۴ پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و رشتههای مختلف علوم انسانی و اجتماعی در ۱۱ دانشکده دارد که تعدادی از دانشکدهها و مراکز پژوهشی در این پردیس مرکزی مستقر هستند، ولی به دلیل محدودیت فضا تعداد قابل توجهی از دانشکدهها و مراکز آموزشی و همه خوابگاههای دانشگاه درسطح شهر تهران پراکنده هستند.
وی ادامه داد: نگاهی که شهر و ما به عنوان شهروند به شهرداری داریم نیاز به اصلاح و جهت دهی علمی دارد. تصمیمات شهرداریها برای توسعه شهر در ابعاد مختلف میتواند هدف مورد نظر را اجابت کند. با توجه به اینکه محور توسعه یافتگی شهر، انسانها هستند، کنشهای شهری باید به گونهای اتفاق بیفتد تا خواستههایی که شهرداری و شهروندان در مقابل هم قرار نگیرد.
معتمدی افزود: مفهومی با عنوان توسعه پایدار را در بحث توسعه مطرح میکنند. توسعه پایدار یعنی پاسخ ما به نیازها باید به گونهای باشد که منافع نسلهای بعد هم حفظ شود. در سالهای گذشته تصمیماتی در کشور گرفته شده است که هرچند پاسخ به نیاز بوده است، ولی به دلیل نداشتن چشم انداز توسعه پایدار درست نبوده است. حل این مسائل در گرو دانش و استفاده از متخصصان است.
وی عنوان کرد: چالشهای که پیش روی ما قرار دارد مانند چالش جمعیتی، چالش آب، بسیار جدی هستند و به طور حتم راهکارهای علمی دارند. با توجه به تخصصهایی که در این دانشگاه وجود دارد و مطالعات روزآمدی که اندیشمندان دانشگاهی انجام میدهند میتوانند راه حلهای تخصصی و سازکارهای متناسب به شکل پروژه محور برای حل این چالشها ارائه دهند. رابطهای که شهرداری میتواند با دانشگاه برقرار کند یک فرایند تعاملی است.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید دوباره بر وجود این دانشگاه در منطقه به عنوان یک نماد فرهنگی، گفت: مشکلاتی مانند نداشتن فضای کافی برای متمرکز کردن همه دانشکدهها و خوابگاههای دانشگاه و حمل و نقل مانع از اجرای طرح جامع این دانشگاه شده است. امیدواریم با دید روشنی که امروز در شهرداری نسبت به توسعه علمی شهر وجود دارد مجوزهای لازم صادر شود تا دانشگاه بتواند گامهای روشنی در مسیر علمی، فرهنگی و اجتماعی خود بردارد.
در ادامه وحیدرضا محمدی، شهردار منطقه ۲۲ تهران ضمن قدردانی از معتمدی، معاونان و مسئولان دانشگاه، گفت: در سالهای گذشته پیشامدها و ظرفیتهای خوبی در شهرداری این منطقه اتفاق افتاده است، ولی از این ظرفیتها استفاده درستی نشد. یکی از آن ظرفیت ها، وجود دانشگاه علامه طباطبائی در منطقه است. اگر این دانشگاه نبود به طور حتم برجهای متعددی ایجاد میشد که هم برای مدیریت شهری و هم برای شهروندان ایجاد مشکل میکرد. برای ارتقای سرانههای آموزشی و فرهنگی در این منطقه که قطب ارزشی و قطب سلامت تهران در کشور است کارهای خوب و قابل تقدیری انجام شده است.
وی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت دانشگاه علامه طباطبائی که اکنون نگین علمی منطقه غرب شهر تهران است و همچنین تعامل بین این دانشگاه و مدیریت شهری باید بسیار محسوس باشد تا بتوانیم با بهره مندی از این فضا موضوعات و مشکلات را حل کنیم. البته بسیاری از مشکلات که از گذشته به جا مانده است ناشی از بی اعتمادی مردم است که اختلاف بین دانشگاه و شهرداری به این بیاعتمادی دامن زده است.
شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره اینکه حل برخی از مسائل نیاز به دستور شهردار و یا تفاهم با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دارد، گفت: با جمع بندی موضوعاتی که از قبل بوده است، در خصوص مسائل و مشکلاتی که شهرداری منطقه میتواند حل کند، اقدامهای لازم انجام میشود.
وی ادامه داد: ارتباط با نخبگان دانشگاه، جلب اعتماد مردم، پروژههای پیرامونی دانشگاه دانشگاه، ایجاد ساختمانهای جدید و توسعه پردیس دانشگاه، ایمن سازی فضا و ایجاد روشنایی اولویتهایی هستند که با هم افزایی مسئولان و مدیران دانشگاه، پیگیر انجام آنها هستیم. همچنین در زمینه حل مشکل تردد دانشگاه به واسطه مجاورت با اتوبان خرازی، با جدیت پیگیر کلنک زنی ایستگاه مترو علامه با حضور شهردار هستیم.
محمدی در پایان گفت: معتقدم اتفاقات خوبی در موضوع دانشگاه علامه طباطبائی خواهد افتاد، چرا که اگر توسعه این دانشگاه به خوبی شکل گیرد، مشکلات فرهنگی و ارتباطی به راحتی حل خواهد شد و اثر مطلوب و مثبت خود را خواهد گذاشت.
در بخش دیگری از این دیدار: رضا صابری، سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبائی گفت: با نگاه تعاملی شهردار، راه روشنی در راستای حل مسائل و مشکلات وجود دارد. امیدواریم با شکلگیری یک تیم مشترک، مسائل بین دانشگاه و شهرداری منطقه به زودی حل شود؛ وی با بیان ضرورت انتقال دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی به پردیس مرکزی این دانشگاه، افزود: اجرای این امر مهم و همچنین ایجاد و تاسیس مجتمعهای خوابگاهی دختران و پسران در پردیسهای دانشگاهی این دانشگاه در منطقه جزو اولویتهای این دانشگاه است که امیدواریم با همکاری شهرداری به زودی اجرایی شود.
گفتنی است در حاشیه این دیدار از مقبره شهدا، موزه، مسجد و کتابخانه دانشگاه علامه طباطبائی بازدید شد.