به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین تودیع و معارفه روسای دانشگاههای اراک و صنعتی اراک عصر امروز (شنبه) با حضور زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت الله قربانعلی دری نجفآبادی نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی، مخلص الائمه، استاندار مرکزی و جمعی از مدیران استان و دانشگاهیان در دانشگاه اراک برگزار شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ابتدای این نشست گفت: استان مرکزی ویژگیها و ظرفیتهای منحصر به فردی دارد که تاکنون به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است. این استان مهد دانشمندان و علمای موثر در کشور است که امام راحل مهمترین این علما است که مدل جدیدی از مدیریت جامعه را ارائه کرده است.
وی عنوان کرد: استان مرکزی از نظر صنعتی جزو استانهای برتر است و انتظار میرود که دانشگاههای این استان به ویژه دانشگاه مادر، جزو دانشگاههای برتر کشور باشد و در گذشته متاسفانه شاهد آن بودیم که برخی اساتید بزرگ از این استان خارج میشدند که در این دوره باید این شرایط اصلاح شود.
زلفیگل اضافه کرد: در این دوره میبایست با ایجاد وحدت، شهر اراک و استان مرکزی را آباد کرد و سود این صنایع در وهله اول باید به خود استان و دانشگاههای آن برسد و قطعاً این ثمره در زمان وحدت حاصل میشود.
وی با بیان اینکه از روسای دانشگاهها انتظار میرود که آمال و آرزوی خود را برای آینده دانشگاه ترسیم کنند، افزود: آرمان هر جامعه بزرگترین سرمایه هر جامعه است و هر دانشگاه نیز باید یک آرمان داشته و برای تحقق آن برنامهریزی کرد.
زلفیگل تصریح کرد: البته ستاد وزارت علوم نیز باید کاملاً نگاهی حمایت گرانه، بسترساز و هدایت گونه داشته باشد، مشکلاتی وجود دارد که باید درصدد رفع آنها برآییم.
وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه امسال بودجههای خوبی دیده شده است، اذعان کرد: روسای دانشگاهها باید برنامههای خوبی در جهت استفاده از این ردیفها داشته باشند و وزارت علوم نیز باید جهت توسعه کیفی دانشگاهها، پژوهش و تحقیقات اقدام کند.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه در کشور نظام ملی نوآوری نداریم، گفت: به عنوان مثال بیمه پژوهش و قانون جامع مالکیتهای فکری که بستر زایش نوآوری در کشور است وجود ندارد، و در این شرایط یعنی خلاقیت و نوآوری را ذبح کرده ایم در حالی که در کشورهای دیگر قانون مالکیت فکری با قدرت در حال اجراست و دانشگاههای بزرگ دنیا درآمدهای بسیاری را از این طریق کسب میکنند.
وی ادامه داد: اگر مسئولان عاقل و دانا باشند میتوانند از تجربیات دنیا نهایت بهره برداری را داشته باشند و اگر از این تجربه استفاده شود میتوانیم فاصله خود را با دنیا کاهش دهیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه تصمیمات به موقع خود یک هنر است، حوزه نانو فناوری را مثال زد و افزود: در علم نانو کشور اقدامی به موقع داشت و امروز در این عرصه جز کشورهای نام آور هستیم.
وی بیان کرد: با نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده است که سند نظام ملی نوآوری توسط وزارت علوم تدوین شود.
وی در ادامه گفت: در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و باید تا امروز تحلیلها و تحقیقات بسیاری انجام گرفته باشد تا تصمیم سازی و تصمیم گیری دانش بنیان انجام گیرد، اما چنین اتفاقی را عملاً در کشور شاهد نیستیم.
وزیر علوم با بیان اینکه شعار امسال فرصتی برای جامعه دانشگاهی کشور است، اظهار کرد: دانش بنیان بودن نوآوری و فناوری مهم است چرا که به واسطه آن محصولات رقابت پذیر تولید میشود و تنها راه مزیت ساز در حوزه اقتصاد، سرمایهگذاری در عرصه علم و فناوری است.
زلفی گل تاکید کرد: خوشبختانه وزارت علوم بستر سخت افزاری و نرم افزاری خوبی در اختیار دارد، به دنبال آن هستیم که آیین نامه ارتقا و ترفیع را بازنگری کنیم و تعداد پایههای تشویقی را به ۳۰ تا ۳۲ افزایش دهیم، زیرا مسلماً باید بین فردی که باعث رشد دانشگاه میشود با فردی که تلاش ندارد تفاوت قایل شد.
در پایان این مراسم با اهدای لوحهایی از زحمات سعید حمیدی، رئیس سابق دانشگاه اراک، حمیدرضا رضایی آشتیانی، رئیس سابق دانشگاه صنعتی اراک، ملک سلیمانی و محمدتقی مختاری، روسای اسبق دانشگاه اراک که در این مراسم حضور داشتتد، تقدیر شد و نیز احکام مجتبی ذوالفقاری به عنوان سرپرست دانشگاه اراک و مجتبی گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک به آنان تقدیم شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در ادامه با حضور در نمایشگاه قابلیتهای دانش بنیان دانشگاه اراک، از دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناوری دانشگاه اراک بازدید و دفتر دانشگاه آینده با حضور زلفیگل آغاز دانشگاه اراک آغاز به کار کرد.
شایان ذکر است؛ دفتر دانشگاه آینده با هدف جذابسازی، موثرسازی، مسئلهمحوری و نتیجهمحوری دانشگاه متناسب با نیازهای پیش روی جامعه در دانشگاه اراک تاسیس شده است.
بازدید وزیر علوم از دانشگاه صنعتی اراک
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه سفر به اراک ضمن بازدید از مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی اراک، طرح توسعه تالار پذیرایی و آشپزخانه مکانیزه همچنین کتابخانه و سالن مطالعه، دانشگاه صنعتی اراک را افتتاح کرد.
وی ضمن بازدید از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به ظرفیتهای مغفول مانده دانشگاه صنعتی اراک به عنوان تنها دانشگاه منطبق با سند آمایش سرزمین استان مرکزی اشاره کرد و از مسئولین استانی خواست برای تحقق منویات مقام معظم رهبری همگام با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به کمک دانشگاه صنعتی بشتابند تا دانشگاهی قوی و پویا را به آیندگان هدیه کنند.
زلفی گل در بدو ورود با حضور بر سر مزار شهید گمنام مدفون در دانشگاه صنعتی، از همهی دانشگاهیان خواست تا نگذارند بیرق این جوانان در خاک خفته هرگز بر زمین بیافتد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در بازدید از مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی اراک از نزدیک با نخبگان و محققان این دانشگاه گفتگو کرد و شرط تاثیرگذار بودن دانشگاه را ورود به مسایل بنیادی و حل آنها دانست.
وزیر علوم در پایان ضمن بازدید از پروژههای عمرانی در دست اقدام، نیازهای اساسی دانشگاه صنعتی اراک را بررسی و خواستار تشکیل یک کمیته سه جانبه در استان با حضور نماینده ووزارت علوم جهت رفع سریع مشکلات این دانشگاه شد.