به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، موضوع حذف کنکور سال هاست که از سوی مسئولان مختلف کشور مطرح میشود و هر کدام ایدههایی برای خود در اجرای این طرح ارائه دادند، اما تاکنون هیچ کدام از این طرحها به مرحله اجرا نرسیده و در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی که متولی قوانین علمی و آموزشی و سیاست گذار در این حوزه است تصمیم بر این گرفت که به جای حذف کنکور، ساماندهی کنکور را در دستور کار خود قرار دهد.
چندی پیش مصوبه ساماندهی کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و بر اساس این مصوبه تغییرات کنکور از سال ۱۴۰۲ اعمال خواهد شد و سوابق تحصیلی بیشترین تاثیر را در آزمون ورودی داوطلبان خواهد داشت.
اما پس از تصویب این طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانون گذار نسبت به این مصوبه معترض شدند و معتقدند که شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها میتواند سیاست گذاری در حوزه علم وفناوری را داشته باشد و حق قانون گذاری ندارد بنابراین باید قانونی که در خصوص ساماندهی کنکور دارد به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد که توسط مجلس تصویب شود.
پس از مطرح شدن اعتراضات از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور در درباره مخالفت برخی از نمایندگان مجلس با مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و سردرگمی داوطلبان برای کنکور ۱۴۰۲ گفت: نمایندگان حق دارند اعلام نظر کنند، اما مبنای ما، مبنای قوانین و ضوابط کشور است.
وی ادامه داد: تمام این مصوبات در حضور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رؤسای کمیسیونهای مختلف، رئیس مجلس شورای اسلامی بحث شده است و عمده این مصوبات تناقضی با تصمیمات مجلس ندارد.
وی ادامه داد: فقط یک مورد در سنجش پذیرش دروس عمومی تناقضی بود که برای این موضوع راه حلی پیدا کردیم، بنابراین جایی برای اختلاف نظر وجود ندارد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی گفت: اولین نهادی که در این چند سال وارد بحث سنجش و پذیرش شد شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، البته ما خوشحال هستیم که برخی سالها نیز مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کرده است.
کبگانیان ادامه داد: رویهای که مقام معظم رهبری پیشنهاد کردهاند این بود که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوعی ورود کرد، مجلس به آن موضوع ورود نکند و بالعکس اگر مجلس به موضوعی ورود پیدا کرد شورا به آن موضوع ورود نکند.
وی با اشاره به بخش تحصیلات تکمیلی یادآور شد: در بحث تحصیلات تکمیلی نیز با ریاست مجلس شورای اسلامی قرار گذاشته شده که شورا سیاستها را تدوین کند. اکنون نیز تقریباً در حال آماده شدن است که بر آن اساس با همکاری مجلس، قانون مربوطه برای این موضوع اصلاح شود.
کبگانیان با اشاره به نگرانی دانش آموزان برای کنکور ۱۴۰۲ گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم اجرا است این موضوع تصریح امام راحل و تصریح مقام معظم رهبری از ابتدا بوده و اخیراً نیز مقام معظم رهبری در ابلاغیهای تصریح کردند، بنابراین شک نداشته باشند برنامههای کنکور خود را بر این اساس برنامه ریزی کنند، که البته اطلاع رسانی دقیق هم صورت خواهد گرفت.
چندی پیش هم رئیس سازمان سنجش در خصوص اعتراضات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مصوبه شورا گفت: ما به عنوان مجری نقشی نداریم و هر آنچه که به سازمان سنجش ابلاغ شود اجرا میکنیم، اما در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس مجلس و رئیس کمیسیونها حضور دارند و بحثهایی که میشود بر اساس نظرات نمایندگان مجلس است.
وی افزود: اصلاحیهای که صورت گرفته باید تعارض بین مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی از بین میرود که هنوز این اصلاحیه ابلاغ نشده است در این اصلاحیه دو قانون مانند یکدیگر است و فقط یک تفاوت دارد که آن هم سابقه تحصیلی دانش آموزان است.
پس از این اظهار نظرهای مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان سنجش حالا بازهم اعتراضات نمایندگان مجلس ادامه دارد و احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش مجلس مجددا مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی را غیر قانونی دانست و نسبت به اجرای آن اعتراض کرد.
در توئیت نادری آمده است: در دیدار دیروز با رئیس جمهور نسبت به مصوبه غیر قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور و عدم توجه به بیانیه ۲۷۱ نماینده انتقاد کردم که چرا در بررسی این مصوبه از اعضای کمیسیون آموزش و نمایندگان مجلس دعوت به عمل نیامده است. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی حق قانون گذاری ندارد و باید تنها سیاست گذاری کند.
بر اساس گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ساز و کار اجرای مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال انجام است و به زودی قوانین اجرایی به سازمان ها و نهادهای زیربط ابلاغ می شود حالا مسئله این است که این اختلافات بین مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی چه زمانی قرار است به پایان برسد و چرا مجلس با اجرای این طرح مخالفت می کند؟