مهلا دشتی، مشاور انتخاب رشته در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در توصیه هایی به داوطلبان کنکور سراسری گفت: نقش والدین در انتخاب رشته فرزندان بسیار مهم است؛ در این زمان بسیاری از والدین میخواهند به علایق خود و به آنچه که نرسیدهاند، برسند که اشتباه بزرگی است و والدین باید در قدم اول آن را کنار بگذارند. در قدم بعدی باید با نوجوان خود همدلی کنند و با یکدیگر گفتگو کنند به این معنی که او را قضاوت نکنند و بی قید و شرط به حرفهای دانشآموز خود گوش کنند؛ اینجاست که نوجوان تخلیه هیجانی میشود و خشمشان نسبت به عوامل بیرونی در روز کنکور و همچنین استرسی که باعث شده نتوانتد به بعضی سوالات کنکور پاسخ دهد را می تواند برونریزی کند.
وی گفت: برای بعضی از دانشآموزان هنوز فضای روز کنکور حل نشده و همچنان درگیر استرس آن روز و سوالاتی هستند که به آن پاسخ ندادهاند. در اینجا با گفتگویی که بین نوجوان و خانواده انجام میشود اغلب این مسائل قابل حل است.
وی افزود: با توجه به اینکه دانشآموز ما از مرحله کودکی خارج شده و اکنون در دوره نوجوانی است؛ بهتر است اجازه دهیم انتخاب هایش را بررسی کند و خانوادهها در کنار تجربهای که دارند و علاقهمند هستند آن را به دانشآموز خود انتقال دهند. باید به چند نکته توجه کنند؛ اول اینکه از مقایسه دانشآموز با گذشته خود و همچنین مقایسه آن با دیگر افراد بپرهیزند که در این صورت گفتگوی سالمتری صورت میگیرد. نوجوان ها باید یاد بگیرند اطلاعات خود را افزایش دهند تا بتوانند واقع بینانه به والدین خود توضیح دهند و آنها را قانع کنند.
مشاور کنکور ادامه داد: وقتی دانشآموزان علایق خود را پیدا کنند، گزینه های انتخابی آنان محدود میشود و راحتتر میتوانند درباره رشته های پیش رو اطلاعات کسب کنند. در بخش دیگر باید از شاغلان و محصلان آن رشته پرس و جو کنند، زیرا خود تجربه ندارند و کسانی که در آن رشته تحصیل کردند میتوانند به درستی مسیر شغلی را برای دانش آموزان ترسیم کنند.