به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که نانوروباتها قادرند تا به سرعت و به طور مؤثری عفونتهای قارچی را در حفره دهان هدف قرار دهند.
سازمان بهداشت جهانی تلاشهایی را برای تقویت روشهای مقابله با عفونتهای قارچی و مقاومت ضد قارچی آغاز کرده است. بهبود اثربخشی ترکیبات ضد قارچ در محل عفونت بسیار مهم است. نانومواد فعلی پتانسیلهایی را به عنوان عوامل ضد قارچ نشان دادهاند، اما فاقد اثر و ویژگیهای لازم هستند. محققان دانشگاه پنسیلوانیا اکنون روش جدیدی برای ریشه کن کردن عفونتهای قارچی دهان ارائه کردهاند که با آن میتوان با سرعت بالا و دقت قابل توجه با استفاده از نانوروباتهای کنترل شده با مغناطیس این کار را انجام داد.
سیستمی که آنها استفاده کردند از نانوذرات تشکیل شده است که میتوانند مسواکزدن و نخ کشیدن و شستشو را در یک مرحله انجام دهند. این نانوروباتها کمک میکنند تا بیوفیلم از دندانها به طور موثر از بین ببرند.
پروفسور هون میشل کو، در بیانیه مطبوعاتی دانشگاه در مورد جدیدترین کاربرد این میکروروباتها، دلیل این مطالعه را توضیح داد: «روشهای ضد قارچ فعلی فاقد قدرت و ویژگی مورد نیاز برای از بین بردن سریع و مؤثر این عوامل بیماریزا هستند. ما برای کنترل نانوذرات در این مطالعه از مغناطیس استفاده میکنیم که به ما امکان میدهد تا آنها را به محل دقیق عفونت هدایت کنیم. ما از نانوذرات اکسید آهن استفاده میکنیم، که دارای خاصیت مهم دیگری نیز هستند، آنها خاصیت کاتالیزوری دارند.»
در حضور پراکسید هیدروژن، این نانوذرات کاتالیزوری، معروف به نانوزیمها، مقادیر زیادی از مولکولهای مختلف حاوی اکسیژن تولید میکنند که اثر ضد میکروبی دارد. محققان دریافتند که نانوزیمها به سلولهای قارچی به شدت متصل میشوند و امکان از بین بردن هدفمند قارچها را فراهم میکنند. با بهره برداری از این خصوصیات، محققان توانستند با هدایت نانوزیمها به محل عفونت، طی ۱۰ دقیقه قارچها را از بین ببرند.
این تیم تحقیقاتی معتقد است که روباتهای مبتنی بر نانوزیم پتانسیل بزرگی برای آینده دارند. پروفسور کو اظهار داشت: «ما از ابزاری قدرتمند در مبارزه با عفونتهای قارچی بیماری زا پرده برداشتیم. آنچه ما در اینجا به دست آوردهایم، یک جهش قابل توجه رو به جلو است، اما این فقط اولین قدم است. خصوصیات مغناطیسی و کاتالیزوری همراه با ویژگی اتصال غیر منتظره به قارچها فرصتهای هیجانانگیز برای یک مکانیسم ضد قارچ است.»