به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
در جلسه هیات عالی جذب شورا مقرر شد دانشگاهها مطابق تقویم زمانی جذب هیات علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف مدت یک نیمسال فرآیند جذب اعضا را به اتمام برسانند.
سیصدو چهلمین جلسه هیات عالی جذب اعضای هیات علمی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزارشد.
پیش از دستور سیصد و چهلمین جلسه هیات عالی جذب پرونده ۱۱ نفر از اعضای هیات علمی متقاضی ماده ۱۵ مطرح و تأیید شد. درابتدای جلسه رییس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی تأکید کرد که پروندههای معوقه فراخوان آبان ۱۴۰۲ وزارت علوم تا مرداد ماه ۱۴۰۲ تعیین تکلیف شوند.
همچنین مقررشد هیات مرکزی جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ظرف مدت دو هفته آینده تمامی پروندههای ماده ۲۱ را به هیات عالی جذب ارسال کند و به دانشگاهها لزوم رسیدگی به پروندههای باقیمانده جذب هیات علمی را طی جلسات فشرده هیات اجرایی جذب در فصل تعطیلی متذکر شود. ضمنا لزوم توجه به آمایش آموزش عالی در جذب اعضای هیات علمی را نیز به دانشگاهها تأکید کند.
در ادامه جلسه مقرر شد دانشگاهها مطابق تقویم زمانی جذب هیات علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف مدت یک نیمسال فرآیند جذب اعضای هیات علمی را به اتمام برسانند و در صورت نیاز به زمان بیشتر از هیات مرکزی جذب وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی تقاضای مجوز کنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: در دولت سیزدهم، بیش از ۱۳۰ بازدید از دانشگاهها برای احصای مسائل و مشکلات در زمینه خدمات رفاهی دانشجویان انجام شده است.
مسعود گنجی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ به صورت ملموس و در بازدیدهای میدانی شاهد مسائل و مشکلات جدی در اغلب امور خوابگاهی در دانشگاهها بودیم و متاسفانه مشکلات خوابگاهها از سوی مسئولان مورد بی توجهی واقع شده بود؛ تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تعداد زیادی از خوابگاههای دانشجویی را با تمام توان و با کمک مسئولین محترم دانشگاهها تعمیر و تجهیز نموده و ارتقاء داده ایم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: اگر به ۲ تا ۳ سال گذشته برگردیم، مشاهده میکنیم برخی خوابگاههای دانشجویی با بحران مواجهه بودند و صندوق رفاه دانشجویان نیز از حواشی این بحران دور نبوده است، به طوری که در سالهای ۹۸ و ۹۹ به افزایش اعتبار صندوق رفاه دانشجویان کم لطفی شد در حالیکه در سال ۱۴۰۰ بودجه صندوق وزارت بهداشت با افزایش چشمگیری مواجه بوده است در صورتی که در سنوات پیش از این، اعتبار صندوق رفاه وزارت بهداشت حدود ۱۰ درصد از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت عتف بود.
وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم، بیش از ۱۳۰ سفر استانی انجام شده و بازدیدهای میدانی از دانشگاهها برای احصای مسائل و مشکلات رفاهی دانشجویان صورت گرفته که پس از احصاء مشکلات رفاهی دانشجویان دانشگاهها، دو طرح ۵۰،۵۰ (مشارکت صندوق و دانشگاه) و طرح ۴۰، ۳۰،۳۰ (با مشارکت سه جانبه صندوق، دانشگاه و خیرین) را در هیئت امنا مصوب کردیم تا هر دانشگاهی تمایل داشت، بتواند خوابگاههای خود را ارتقا دهد و با حمایتهای وزارت خانه و دانشگاهها توانستیم بر این مشکل غلبه کنیم و در حال حاضر، هیچ گونه مشکل حادی در خوابگاهها نداریم.
رییس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: برای اولین بار نام دانشگاهها در جدول دوازده بودجه سالانه کشور قرار گرفت که مربوطه به فعالیت فرهنگی است.
رضا صابری در اجلاس روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری گفت: با پیگیری وزیر علوم در برنامه هفتم پیشرفت، مصوب شد که پنچ درصد از بودجه دانشگاهها به فعالیت فرهنگی اختصاص یابد که این امر در سال ۱۴۰۳ به مقدار ۳ درصد تصویب شد بدون آنکه از سرجمع اعتبارات دانشگاهها مبلغی کسر شود و این مبلغ از سرجمع بودجه فرهنگی کشور تامین شد.
رییس مرکز حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: وزیر علوم در این دوره اهمیت ویژهای برای کار مرکز حقوقی و امور مجلس قائل بودند و تمام آئیننامههای صادره وزارت علوم و مصوبات هیئت امنا در این مرکز بررسی و اظهار نظر شد.
صابری گفت: در این مدت به سی هزار مکاتبه مجلس شورای اسلامی پاسخ داده شد و در دویست سوال نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز پاسخهای قانع کننده به نمایندگان داده شد که فقط یک سوال به صحن مجلس رسید و هیچ یک به مرحله کارت زرد مجلس هم نرسید.
تخصیص ۵ درصد از اعتبارات دانشگاهها به فعالیتهای فرهنگی
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اختصاص ۵ درصد بودجه دانشگاهها به حوزه فرهنگی گفت: در سال جاری ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه دانشگاهها به فعالیتهای فرهنگی اختصاص پیدا کرد.
عبدالحسین کلانتری اظهار کرد: اولویت سوم وزیر علوم از مجموعه پنج اولویت اعلامی به مجلس شورای اسلامی، نوآوری فرهنگی بود و این راهبرد اقتضای تغییر محیط را میطلبید.
وی خاطرنشان کرد: راهبردهای اصلی معاونت فرهنگی وزارت علوم حکمرانی هوشمند فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها، ارتقای فضیلتهای اخلاقی و معنوی در محیطهای علمآموزی، تقویت فضای گفتوگوی سازنده، هویتبخشی به کنشگری فرهنگی و اجتماعی، ایجاد زمینه مشترک مسئولانه دانشگاهیان، ارتقای روحیه نشاط و پویایی محیطهای دانشگاهی و واگذاری فعالیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به مجموعههای دانشجویی بود.