به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و رئیس نمایشگاه ایرانساخت درنشست خبری هفته پژوهش که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: دوازدهمین نمایشگاه تخصصی و آزمون پیشرفته ایرانساخت با همکاری عزیزان در وزارت علوم و معاونت علمی، روز ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ در محل مرکز همایشهای بینالمللی «سالن فارسی» برگزار خواهد شد. در این دوره از نمایشگاه، ۲۷۸ شرکت دانشبنیان محصولات و تجهیزات خود را ارائه میکنند.
وی افزود: این نمایشگاه با هدف ارائه سازوکارها و ایدههای نوین برای تسهیل در تأمین تجهیزات پیشرفته مورد نیاز مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور طراحی شده است. این مراکز شامل دانشگاهها و نظام آموزش عالی هستند که برای انجام آزمایشها و تحقیقات خود نیازمند دسترسی به این تجهیزات هستند. طی ۱۱ دوره گذشته، با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شاهد رشد چشمگیر تجهیز مراکز علمی و تحقیقاتی کشور بودهایم. امروز میتوان گفت که بخش مهمی از نیازهای تحقیقاتی دانشگاهها و آزمایشگاههای کشور از طریق این نمایشگاه و با بهرهگیری از تجهیزات ساخت داخل تأمین میشود.
بخشی آنی گفت: تجهیزات تولید داخل، به لطف خداوند، نقش قابلتوجهی در کاهش نیاز ارزی کشور به واردات داشتهاند. در گذشته، برای تأمین این تجهیزات ناچار بودیم منابع ارزی قابلتوجهی را صرف واردات کنیم، اما اکنون بخش عمدهای از این نیازها توسط شرکتهای فناور و دانشبنیان داخلی برطرف میشود.
وی افزود: در نمایشگاه امسال، بیش از ۱۰ هزار محصول فناورانه و دانشبنیان توسط شرکتها عرضه خواهد شد که نشاندهنده رشد ۲۰ درصدی در تعداد و تنوع محصولات نسبت به سال گذشته است. امید میرود که این رشد، در فروش محصولات نیز خود را نشان دهد. همچنین بیش از هزار نفر از مهندسان و نخبگان کشور در غرفههای نمایشگاه حضور خواهند داشت تا این محصولات را معرفی و ارائه کنند.
بخشی آنی در ادامه گفت: این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای آشنایی اساتید دانشگاهها، نخبگان، فناوران و اصحاب رسانه با دستاوردها و توانمندیهای داخلی کشور در حوزه فناوری و نوآوری است.
وی افزود: در این نمایشگاه، تنوع محصولات در حوزههای مختلف قابلتوجه است گه نفت، گاز و پتروشیمی برق و الکترونیک، نرمافزار و شبیهسازعمران و ساختمان و مکانیک، شیمی و متالورژی، کشاورزی و محیط زیست، فیزیک پایه و تجهیزات عمومی آزمایشگاهی و تجهیزات و ماشینآلات فناوری راهبردی و مهندسی پزشکی و زیستمواد، مواد آزمایشگاهی و تجهیزات آموزشی و تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی است.
وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز بخشی از هزینه خرید تجهیزات این نمایشگاه را برای مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تأمین میکند. طبق روال سالهای گذشته، ۳۰ درصد یارانه خرید تجهیزات به این مراکز اختصاص مییابد در این دوره، تعدادی محصول نوآورانه که مراحل تست و کاربردیسازی آنها با موفقیت به پایان رسیده، رونمایی خواهد شد. از جمله، سامانه رادیوگرافی که مراحل آزمایشی خود را به طور کامل طی کرده است و دوربین فراطیفی که توانایی بالایی در کاربردهای تخصصی دارد، سامانه جراحی هوشمند شبیهساز که برای دانشجویان و محققان رشتههای پزشکی طراحی شده است. این سامانه پیش از انجام جراحی واقعی، امکان شبیهسازی مراحل جراحی را فراهم میکند و به کاهش خطاهای پزشکی در اتاق عمل کمک شایانی خواهد کرد.
وی در پایان گفت: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای نمایش توانمندیهای داخلی، حمایت از تولید ملی و تقویت زیرساختهای علمی و پژوهشی کشور است.