مرکز تحقیقات فناوریهای نوین شهید یزدانپرست با ايجاد ارتباط بين دانش، فناوری، صنعت و تولید محصول سعي دارد حلقه اتصالي بین دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنایع باشد تا اين ارتباط منجر به...
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ مرکز تحقیقات فناوریهای نوین شهید یزدانپرست با ايجاد ارتباط بين دانش، فناوری، صنعت و تولید محصول سعي دارد حلقه اتصالي بین دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنایع باشد تا اين ارتباط منجر به کاربردی شدن تحقیقات دانشگاهی و همچنین توسعه صنعت کشور شود.
مرکز تحقیقات فناوری های نوین شهید یزدان پرست از ابتدای سال 1389 به عنوان یک پژوهشکده دانشجویی تحت نظارت سازمان بسیج دانشجویی در دانشگاه علم و صنعت ایران تاسیس شد.
جهت گیری و روند کاری این مجموعه در راستای به کارگیری دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) به منظور انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز کشور است.
مرکز تحقیقات فناوری های نوین شهید یزدان پرست به طور ویژه در حوزه مهندسی مکانیک، مهندسی هوا و فضا، مهندسی برق و مکاترونیک فعالیت میکند.
در حال حاضر حدود 30 دانشجو و فارغ التحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با این مرکز همکاری دارند؛ همچنین ارتباط مستمر و مفید با اعضای هیئت علمی دانشگاهها، زمینه مناسبی برای انجام تحقیقات علمی و پژوهش های کاربردی فراهم كرده است.
گروههای تحقیقاتی فعال در این مرکز شامل سیستمهای اندازهگیری دقیق، هوا و فضا، پردازش تصویر و انرژیهای تجدیدپذیر است.
اين مركز در اجرای فعالیت هایش دو راهبرد کلی پیگیری می كند؛ از تولید ایده تا تجاری سازی آن و ارائه محصول نهایی و انجام پروژه های تحقیقاتی با توجه به نیازمندی های صنعت از عناوين اين راهبردها هستند.
از خلق ایده تا تولید محصول
اين مركز، تولید کالا و محصولات دانش بنیان را به عنوان عامل مهمی در رشد اقتصادی کشور مي داند و اعضاي آن معتقدند حلقه دانش، فناوری، صنعت و تولید محصول به نوعی بیانگر ارتباطی است که اگر بین دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع شکل گیرد، منجر به کاربردی شدن تحقیقات دانشگاهی و همچنین توسعه صنعت کشور می شود.
در همین راستا پروژه طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری دقیق به صورت سه بعدی در مرکز تحقیقات شهید یزدان پرست در حال اجراست.
ایده اولیه این طرح توسط یکی از اعضای مرکز تحقیقات ارائه شد و پس از سه سال کار مستمر، فاز اول طراحی و ساخت دستگاه اسکنر سه بعدی پیشرفته دندان به پایان رسیده است.
کسب عنوان منتخب کشوری در جشنواره جوان خوارزمی توسط این طرح از جمله افتخارات مرکز تحقیقات است.
دستگاه های اندازه گیری دقیق یا اسکنر سه بعدی به طور گسترده در صنعت و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
نمونه این دستگاه برای استفاده در دندانپزشکی در مواردی نظیر پروتز دندانی، ایمپلنت، بریج، اسکن قالب دندان و طراحی و مدل سازی دندان به کمک رایانه تکمیل شده و آماده ارائه است.
همچنین دستگاه اسکنر سه بعدی قطعات صنعتی در حال توسعه و تکمیل است.
دستگاه تعقیب کننده حرکت چشم (Eye Tracker) یکی دیگر از محصولات طراحی و ساخته شده در این مرکز است كه از جمله کاربردهای اصلی این سامانه می توان به ایجاد ارتباط بین کاربر و رایانه اشاره کرد.
مركز شهيد يزدان پرست به دنبال هدفمند كردن پروژه هاي دانشجويي
اين مركز هدفمند کردن پروژههای دانشجویی و تعیین موضوعات پایاننامههای دانشجویی در مقاطع مختلف تحصیلی مرتبط با نیازمندی های صنایع را گامی مهم و تاثیرگذار در ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه مي داند و در همین راستا تلاش دارد با اتصال پتانسیل دانشجویی به بدنه صنعت نقش خود را در این مهم ایفا كند.
تا کنون چندین عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد مرتبط با نیاز صنایع تعریف شده و در حال اجراست.
دستاوردهای این مرکز تا کنون در چندین نمایشگاه و جشنواره نظیر جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی، جشنواره ملی علم تا عمل، جشنواره نخبگان بسیجی و نمایشگاه بین المللی تجهیزات پلیسی ارائه شده است.
علاقه مندان برای ارتباط با اين مركز می توانند به وب سایت مرکز تحقیقات فناوری های نوین شهید یزدانپرست به آدرس www.mat-rc.com مراجعه كنند.
لازم به ذكر است، ارتباط با اين مرکز از طريق شماره تلفن 77244596 نيز مقدور است.